Ayvalık'ta Kabotaj Bayramı Törenlerle Kutlandı. - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ta Kabotaj Bayramı Törenlerle Kutlandı.

Ayvalık\'ta Kabotaj Bayramı Törenlerle Kutlandı.

Ayvalık ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

02.07.2015 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Liman Başkanı Hüseyin Demir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 1926'da ilan edilen bayram ile Türkiye'nin karasularını kullanma hakkını elde ettiğini belirtti.

Konuşmanın ardından, öğrenciler şiir ve denizcilik andını okudu. Halk oyunları ile devam eden törende Sahil Güvenlik botuyla şehit denizcilerin ruhuna hitaben Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından denize çelenk bırakıldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışlarda, 100 Metre Serbest Yıldızlar kategorisinde Çetin Akkoç, 100 Metre Genç Erkekler Serbest yarışında Doruk Kızılkaya, 100 Metre Büyük Erkekler Serbest Yüzme Yarışmasında ise Hollandalı Jergen Van Hogen birinci olurken, 100 Metre Yıldız Bayanlar Yüzme Yarışmasını Nilgün Eser, Genç Bayanlar 100 Metre Serbest Yüzme Yarışmasını ise İrem Balbay kazandı.

Yağlı direğe tırmanma yarışmasında ise yağlı direğin ucundaki bayrağı beş yıldan bu yana kazanan Selahattin Yıldız aldı. Ancak Yıldız bu kez yağlı direkten bayrağı alırken vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralanan Selahattin Yıldız'a ilk müdahaleyi Ayvalık Belediyesi Acil Yardım ekipleri yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayvalık'ta Kabotaj Bayramı Törenlerle Kutlandı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement