Ayvalık'ta Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Kurtuluş Coşkusu

Ayvalık\'ta Kurtuluş Coşkusu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü törenlerle kutlandı.

15.09.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Ayvalık'ta düzenlenen törenler ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde başladı.

Törende; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın yanı sıra Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaşlar hazır bulundu.

Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediye Başkanlığı'na ait çelenklerin sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde meydanı dolduran kalabalık tarafından İstiklal Marşı'nın birlikte okundu.

Onlarca vatandaşın meydandaki Atatürk Anıtını karanfil yağmuruna tuttuğu gözlenen törende; öğrencilerin şiirler okumasının yanı sıra folklor ekiplerinin gösterimlerinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümlerinin Ayvalık halkı için son derece anlamlı bir gün olduğunu kaydetti.

Yarbay Ali Çetinkaya komutasındaki 172. Alay tarafından Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'da ilk kez düzenli bir ordu tarafından düşmana ilk kurşunun sıkıldığı yerin Ayvalık olduğunu hatırlatan Başkan Gençer, "Bu haklı savaşta Küçükköy'den, Altınova'dan, Murateli'den, Bağyüzü'nden ve tüm çevre köylerden katılan milis kuvvetleriyle Anadolu'da ilk resmi askeri kurşunun atıldığı Ayvalık'ta atılması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır" dedi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dehasıyla 15 Eylül 1922'de yani ilk kurşunun atılmasından 3 buçuk yıl sonrada İstiklal Savaşı'mızın son günlerinde Ayvalık'ta olmuştur. Bizler bu haklı gururu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Türkiye'nin günümüzde bir terör örgütü tarafından Ortadoğu'nun karanlık batağına çekilmeye çalışıldığını ancak Türk Milleti'nin sağduyusu nedeniyle bu örgütün bunu başaramayacağını da vurgulayarak, sözlerini Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' vecizesiyle noktaladı.

Belediye Başkanı Gençer'in konuşmasının ardından Ayvalık Belediyesi'nin Efsanevi olarak nitelendirilen Bando Takımı yılların eskitemediği Şef Ergün Tekincan'ın öncülüğünde üstlerine giydikleri ay-yıldızlı tşörtlerle konser verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement