Ayvalık'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Lokma Hayrı ile Başladı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Lokma Hayrı ile Başladı

Ayvalık\'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Lokma Hayrı ile Başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Ayvalık’ta dün Cumhuriyet Meydanında İlçe Müftülüğü tarafından döktürülen lokma hayrı ile başladı.

15.04.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Ayvalık'ta dün Cumhuriyet Meydanında İlçe Müftülüğü tarafından döktürülen lokma hayrı ile başladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hayır dağıtımına; Ayvalık İlçe Müftüsü Mehmet Emin Karataş, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, Mal Müdürü Abdullah Karadeniz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Kızılay Ayvalık Şube Başkanı Hamdi Atay, Muhtarlar Derneği Başkanı Yener Koşvar, Çamoba Köyü Muhtarı İsmet Aygün, Sakatlar Konfederasyonı Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur, İlçe Müftülüğü bünyesindeki din adamları hazır bulundu.

Saat 17.00'ye kadar süren hayır kapsamında yaklaşık 4 ton lokmanın vatandaşlara ikram edildiği öğrenildi.

Kutlu Doğum Haftası ve Etkinlikleri ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık İlçe Müftüsü Mehmet Emin Karataş, hafta boyunca düzenledikleri etkinlikler ve özellikle de konferanslara vatandaşların yoğun ilgi göstereceğini umut ettiğini kaydetti.

Bu yıl; Peygamberimiz Hazreti Muhammet Mustafa (SAV) efendimizin kutlu doğumunun 1444. üncü yıldönümü olduğunun altını çizen Müftü Karataş, "Bu vesile ile bu kutsal haftayı vatandaşlarımıza yönelik dağıttığımız lokma hayrı ile başlatmış bulunuyoruz. Bu hafta etkinlikleri içerisinde konferanslarımız ve benzeri ikramlarız olacaktır. Bu kapsamda 16 Nisan Perşembe günü 14.30'da Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde Kutlu Doğum Haftası ile ilgili 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Muammer Erbaş tarafından Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki teması olan 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' adlı bir konferans verilecektir" dedi.

Dünya'da yaşayan bütün insanlığın; barış, sevgi ve saygı içerisinde birbirlerine hoşgörülü olmak suretiyle, birbirlerinin eksikliklerini değil, mükemmelliklerini anlayarak gönülden sevgi ilke birbirlerine bağlı olmalarını dileyen Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş, "Kutlu Doğum Haftası'nın bütün insanlık adına iyiliklere, güzelliklere vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim. Nice nice Kutlu Doğum Haftalarında bir araya gelebilmeyi dilerim" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Lokma Hayrı ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement