Ayvalık'ta Minik Öğrencilere Eğitim - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Minik Öğrencilere Eğitim

Ayvalık\'ta Minik Öğrencilere Eğitim

Ayvalık ilçesinde, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) grubu tarafından düzenlenen etkinlikte minik öğrencilere itfaiye, polis ve zabıta bilincinin yanı sıra sağlıklı beslenme bilgileri verildi.

13.11.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık ilçesinde, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) grubu tarafından düzenlenen etkinlikte minik öğrencilere itfaiye, polis ve zabıta bilincinin yanı sıra sağlıklı beslenme bilgileri verildi.

ASTED Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel'in öncülüğünde yapılan çalışmalara, ilçedeki okulların 4, 5 ve 6. sınıflarında eğitim gören öğrenci ve velileri gönüllü olarak katıldı.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, ilk olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliğini ziyaret etti. İtfaiye Çavuşu Melih Çobansoy, bir yangın ya da trafik kazası sırasında kendilerini nasıl koruyabilecekleri ve böyle olaylarla karşılaştıklarında yapmaları gerekenler hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Daha sonra öğrenciler, sağlıklı beslenme ve hijyenik alışveriş konularında Aliçetinkaya Mahallesi'nde kurulan pazar yerinde satıcılar ve zabıta ekipleriyle bir araya geldi. Minikler, satıcılardan sağlıklı gıda ve hijyenik ambalajlama konularında bilgiler aldı.

Pazar yerinde görev yapan Zabıta Komiseri Yıldıray Eker de pazar yerlerinde zabıtaların yaptığı rutin kontroller hakkında bilgiler verdi ve sağlıklı beslenme öncesinde sağlıklı alışveriş yapılmasının da önemi anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Minik Öğrencilere Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement