Ayvalık'ta Su Sıkıntısı Yaşanmayacak - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Su Sıkıntısı Yaşanmayacak

Ayvalık\'ta Su Sıkıntısı Yaşanmayacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşletmesi (BASKİ), Ayvalık ilçesinde yaşanan su sorununu çözmek için çalışmalara başladı.

13.07.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşletmesi (BASKİ), Ayvalık ilçesinde yaşanan su sorununu çözmek için çalışmalara başladı.

Ayvalık'ta yaşanan su sıkıntısını büyük ölçüde ve belki de kökten çözümleyebileceği belirtilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'un talimatıyla yapılan Su Terfi Merkezi, BASKİ İçme Suyu ve Kanalizasyon Şube Müdürü İzzet Günal başta olmak üzere BASKİ Ayvalık ve Gömeç Şube Müdürü Saadettin Gezen, Yardımcısı Yüksel Kaya'nın yanı sıra, BASKİ işçilerinin çabalarıyla önceki akşam faaliyete geçti. Ayvalık'ın Çanakkale-İzmir karayolu sapağındaki Tellikavak mevkiinde yaptırılan ve saatte 150 ton su pompalayarak ilçenin susuzluk sorununu çok büyük bir oranda çözümleyecek olan su terfi merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan BASKİ Şube Müdürü İzzet Günal, Ayvalık'ın sıkıntılı olan içme suyu sorununu teknik olarak gerçekleştirdikleri bir takım takviyelerle çalışabilir bir hale getirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık ve çevresindeki bölgenin kış aylarındaki nüfusunun yaz döneminde oldukça yüksek rakamlara ulaşmasıyla birlikte bölgede yıllardır yaşanılan su kesintileri sorununun, geçmiş dönem Ayvalık Belediyesi'nin yapmış olduğu yatırımların üzerine kendilerinin de teknik olarak müdahale etmelerinin gerektiğini kaydeden Günal, "Bizde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın A. Edip Uğur'un, 'Ayvalık'taki susuzluk sorununu derhal çözümleyin' şeklindeki talimatıyla harekete geçerek, üzerimize düşeni yaptık. Allah nasip ederse, bu yaz Ayvalık'ta geçmiş yıllarda yaşanılan bu sorunu, bundan sonra vatandaşlarımız yaşamayacaklar" diye konuştu.

Yaptıkları işin basit fakat son derece etkili olduğunu ve buna karşın yapılan masrafın ise oldukça düşük maliyetli olduğunu kaydeden BASKİ İçme Suyu ve Kanalizasyon Şube Müdürü İzzet Günal, "400'lük bu ana su boru hattıyla daha çok Şirinkent, Cunda Adası başta olmak üzere Ayvalık merkezde yaşanılan su sıkıntıların oldukça milimize edileceğini düşünüyoruz. Burada yaptığımız terfi merkezi rakamsal olarak çok büyük bir yatırım değil" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda Ayvalık'ın son derece kalabalık olacağını ve bu yüzden de bayramda susuzluğun yaşanıp, yaşanmayacağına ilişkin sorusunu yanıtlayan İzzet Günal, " Altınova'daki su kaynakları şu an için yeterli rezerve sahip durumda. Ancak bu noktada önemli olan, suyun keyfi kullanılıp, kullanılmamasıdır. Vatandaşlarımızın; içme suyunu amacının dışında, bahçe sulama, otomobil yıkama yada benzeri şekilde aşırı tüketilmesi halinde söz konusu su rezervi yeterli olamayabilir de. Bu durum tamamen vatandaşlarımızın içme suyunu aşırı tüketmemesiyle ilgilidir. Normalde Altınova'daki su rezervi miktarı Ayvalık'a her zaman yeter. Ama demin de bahsettiğim normların dışında aşırı ve gereksiz su tüketimleri karşısında bu rezervin yetip yetmeyeceğini şimdiden kestirebilmek mümkün değildir" dedi.

"SORUNU OLAN VATANDAŞLAR 185 NOLU TELEFONDAN BİZE ULAŞABİLİRLER"

BASKİ olarak Ayvalık'taki susuzluk sorununu çözümlemek için yaptıkları çalışmalar kapsamında, Ayvalık Belediyesi'nin teknik ve mekanik imkanlarından da yararlandıklarını belirten Günal, "Biz talep ettiğimiz sürece Ayvalık Belediyesi'nden de katkı aldık. Sonuçta bu çalışma Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesindeki BASKİ tarafından sürdürülen bir çalışmaydı. Bizim amacımız zaten Balıkesir genelindeki içme suyu ihtiyacını karşılamaktır. Bu yüzden de Balıkesir genelinde içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını çözümlemek BASKİ'nin görevidir. Biz vatandaşlarımızın her türlü kanalizasyon ve içme suyu sorunları için yanlarındayız. Çekinmeden bizlere ait Alo 185 nolu telefonu arayarak bizlere sorunlarını iletebilirler" diye konuştu.

Günal, Altınova'dan Ayvalık'a gelen ve sık sık patlayarak ilçede ciddi susuzluk sorununa neden olan 400'lük ana borunun gerekirse değiştirilebileceğini yada Ayvalık'a Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım programları kapsamında yeni bir su hattının çekilebilmesinin de mümkün olabileceğini sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Su Sıkıntısı Yaşanmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement