Ayvalık'ta Tarihi Batı Anadolu Rallisi Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ta Tarihi Batı Anadolu Rallisi Heyecanı

Ayvalık\'ta Tarihi Batı Anadolu Rallisi Heyecanı

Ayvalık'ta Tarihi Batı Anadolu Rallisi heyecanı Balıkesir'de bu yıl 18'incisi düzenlenen ve üç gün sürecek 'Tarihi Batı Anadolu Rallisi', dün (cumartesi) saat 16.00'da Ayvalık'tan start aldı.

17.05.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık'ta Tarihi Batı Anadolu Rallisi heyecanı

Balıkesir'de bu yıl 18'incisi düzenlenen ve üç gün sürecek 'Tarihi Batı Anadolu Rallisi', dün (cumartesi) saat 16.00'da Ayvalık'tan start aldı. Klasik Otomobil Kulübü tarafından Zeytin ağaçlarımızı koruyalım sloganıyla organize edilen etkinliğin ilk ayağı, Gömeç'te sona erdi. Yarışlara katılanlar ilk günün yorgunluğunu Coca-Cola'nın CEO'su Muhtar Kent'e ait Gömeç'teki çiftlikte düzenlenen kokteylle attı.

Klasik Otomobilciler Kulübü tarafından düzenlenen yarışlara yurt içi ve yurt dışından 40 klasik otomobil meraklısı katıldı. En eskisi 1947, en yenisi 1985 model klasik otomobiller arasında; Mercedes Benz, BMW, Chevrolet, Ford, Plymouth, Mercury, Cadillac, Alfa Romeo, Buick, Rolls Royce, Porshe, Citroen marka araçlar yer aldı. Ralli öncesi Gand Otel Temizel'de yarışçılara brifing verilerek kurallar hatırlatıldı. Ayvalık merkezindeki 'Eski Kırlangıç Zeytinyağı Fabrikası' bahçesinde toplanan yarışçılar, klasik araç sevenlere görsel bir şölen yaşattı. Klasik otomobilleri ilgiyle izleyen vatandaşlar; bol bol fotoğraf çektirdi.

GELİN VE DAMAT FIRSATI KAÇIRMADI

Ayvalıklı hemşire Evrim Karatabak Kartal (26) ile Bergamalı polis memuru Bayazit Kartal'ın (34) nikah öncesi gelinlik ve damatlıklarıyla çektirdiği poz gülümsetti. Çift, Cunda Adası'na fotoğraf çektirmek için gidiyorduk. Yoldan geçerken buradaki otomobilleri gördük. Fotoğraflarımızı bu otomobiller ile çektirmek istedik. Bizim için de hoş bir sürpriz oldu dedi.

5 METRELİK DİREKLE GEÇEMEDİ

İzmir Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Muharrem Ceylan, otomobilin önüne ve beş metrelik bir metal direğe taktığı Türk bayrağı ile başlangıç noktasındaki taktan geçemedi. Bunun üzerine direği sökerek başlangıç noktasındaki yerini aldı. Sonra direği ve bayrağı tekrar yerine takan Ceylan, Bize 'Gavur İzmirli' diyorlar ya; bu sözü söyleyenlere inat olması açısından kimin ne kadar 'gavur kimin ne kadar 'Türk' olduğunun bilinmesi için bu bayrağı taşıyorum. Bu otomobili herkes İzmir'de 'bayraklı' olarak bilir. Dünya alem de bilsin istiyorum. Biz İzmirliler, aç susuz kalırız ama bayraksız kalmayız. Canımız da, kanımızda bu al bayrağa feda olsun. Bizim gezdiğimiz yerlerde belli olsun dedi.

İLK GÜN KOKTEYLE BİTTİ

Rallinin start almasıyla yarışçılar, Bağyüzü Mahallesi üzerinden Kozak Yaylası güzergahından Gömeç'e ulaştı. İlk gün yarışlara katılanlar 110 kilometrelik yol yaptı. Finişinin tamamlanmasının ardından klasik otomobil tutkunlarına Coca-Cola'nın CEO'su Muhtar kente ait, kendisinin bulunmadığı Gömeç'teki çiftlikte kokteyl verildi.

ZEYTİNİN ÖNEMİNE VURGU

Zeytinin kutsal bir nimet olduğuna, ancak son yıllarda plansız yapılaşma ve madencilik çalışmalarıyla yok edilmeye başlandığını söyleyen Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi, Her sene düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ralli, uluslararası nitelik taşıması nedeni ile ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Bu yıl da yurt dışından katılımcılarımız oldu. Ayrıca, ülkemizin en değerli zeytin üretim bölgelerinden biri olan Ayvalık çevresinin değerine dikkati çekmek ve zeytin ağaçlarının korunmasına katkıda bulunmak amacıyla rallimizi 'Zeytin Ağaçlarımızı Koruyalım' sloganı ile gerçekleştiriyoruz dedi.

Kulübün Genel Sekreteri Zeynep Tura da Ayvalık'ta 2 milyon civarında zeytin ağacı bulunuyor. Biz bunların yok olmaması için klasik otomobil tutkunları olarak 3 gün boyunca 450 kilometre yol kat etmeyi hedefliyoruz. Etkinlikte, en eskisi 1947 model, en yenisi 1985 model klasik otomobiller bulunuyor diye konuştu.

Bugünkü ikinci etap yarışı Ayvalık'tan başlayarak Güre- Çandarlı arasında gerçekleşecek. Üçüncü gün de Ayvalık ve çevresinde düzenlenecek rallide dereceye girenler 18 Mayıs akşamı düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. Klasik otomobiller üç gün boyunca toplam 450 kilometre yol yapacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalık'ta Tarihi Batı Anadolu Rallisi Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement