Ayvalık'ta Unesco Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Unesco Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ayvalık'ın UNESCO Kültür Mirası arasında yer alması için Ayvalık Belediyesince başlatılan çalışmalar kapsamında bilgilendirme toplantıları düzenlendiği bildirildi.

24.06.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık'ın UNESCO Kültür Mirası arasında yer alması için Ayvalık Belediyesince başlatılan çalışmalar kapsamında bilgilendirme toplantıları düzenlendiği bildirildi.

Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Ayvalık'ın UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak değerlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar dahilinde Ayvalık Ticaret Odası Salonu'nda iki kez bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi Koordinatörü Yaşagül Ekinci tarafından ilk toplantıda, daire amirlerine, belediye meclis üyelerine, ikinci toplantıda da ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile gönüllülere yönelik bilgilendirme yapıldı.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın da katıldığı toplantıya başkanlık eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık'ın UNESCO Dünya Mirası listesine giden yolda tarihi yapılarıyla ve kültürel varlıklarıyla çok şanslı olduğunun altını çizdi.

Ağustosta Plan Proje Müdürlüğüyle UNESCO sürecine başlama kararı aldıklarını dile getiren Gençer, "Ayvalık'ın tarihçesi, mimari durumunu, sosyal hayatını, jeolojik dokümanlarını, Tabiat Parkları ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından korunduğunu anlatan bir dosya ile başvuruda bulunduk. UNESCO'ya girmek veya aday olmak bile dünyanın kafasını burada böyle bir şehir varmış diye Ayvalık'a döndürmeye yetecektir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Unesco Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement