Ayvalık'ta Yıllardır Süren İstiklal Marşı Geleneği - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ta Yıllardır Süren İstiklal Marşı Geleneği

Ayvalık\'ta Yıllardır Süren İstiklal Marşı Geleneği

Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda, 1955'ten bu yana her Cuma günü saat 17.00'de, Türk bayrağının göndere çekilişi sırasında, belediye hoparlöründen İstiklal Marşı çalınıyor.

20.07.2014 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda, 1955'ten bu yana her Cuma günü saat 17.00'de, Türk bayrağının göndere çekilişi sırasında, belediye hoparlöründen İstiklal Marşı çalınıyor. Pazar günü de bayrağın indirilmesi anında tekrar eden etkinlikte İstiklal Marşı'nı duyanlar, ayağa kalkıp saygı duruşuna geçiyor. Vatandaşlar tarafından alışılagelmiş bir durum olan etkinlik, ilçeye gelen tatilciler tarafından da olumlu karşılandı. Vatandaşlar, gelenek haline gelmiş uygulamanın memnuniyet verici olduğunu vurguladı. İlçedeki duyarlılığının tüm ülkeye örnek olması gerektiğini belirten vatandaşlar, ülke geneline yayılmasını arzu ettiklerini belirtti.

GELENEK NASIL ORTAYA ÇIKTI

29 Mayıs 1919 tarihinde Anadolu'da düşmana düzenli bir ordu olan Yarbay Ali Çetinkaya komutasındaki 172'inci Alay'ın, Ayvalık'tan attığı ilk kurşun nedeniyle 1955 yılında dönemin belediye başkanı Avni Baskın tarafından başlatılan gelenekle günümüze kadar sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalık'ta Yıllardır Süren İstiklal Marşı Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement