Ayvalıkta Yılbaşı Satışları Bekleneni Vermedi - Son Dakika
Yerel

Ayvalıkta Yılbaşı Satışları Bekleneni Vermedi

Ayvalıkta Yılbaşı Satışları Bekleneni Vermedi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 2014 yılının son gününde esnafın beklediği ekonomik hareketlilik olmadı.

01.01.2015 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 2014 yılının son gününde esnafın beklediği ekonomik hareketlilik olmadı.

2014 yılına veda edip, 2015 yılını coşkuyla karşılayan Ayvalık'ta yılın son gününde yılbaşı hareketliliği bekleyen esnaf hüsrana uğradı.

Bu kapsamda, her yıl uzun kuyrukların oluştuğun gözlenen kuruyemişçilerin geçtiğimiz yıllara nazaran son derece durgun bir alışveriş yaşadıkları öğrenilirken, yılbaşında ailesiyle birlikte kutlamak isteyen vatandaşlar pasta satışı yapılan pastanelere yoğun ilgi gösterdi.

Oldukça soğuk bir havanın hüküm sürdüğü 2014 yılının son gününde vatandaşların daha çok sıcak havanın hüküm sürdüğü büyük grosmarket zincirlerinden alışverişlerini yapmayı tercih etmeleri dikkatlerden kaçmazken, bazı esnaflar ise 'kapatıyoruz' sloganıyla başlattıkları 'Ne alırsan 5-10-15 ve 20 lira' şeklindeki kampanyalarla yılbaşı hareketliliğinden payını almaya çalıştı.

İlçenin bir çok köşesinde seyyar tezgahlarda meyve satışı yapanlarla, sabit tezgahlarda manavlık yapan esnafta ise büyük bir durgunluk göze çarptı.

Ülke genelindeki ekonomik olumsuzluklar nedeniyle yılbaşında özel eğlence programları hazırlayan bir çok restaurant beklediğini bulamadığı yılbaşında, en büyük ilgi Milli Piyango'nın büyük ikramiyesine sahip olmanın hayaliyle talih kuşu satıcılarına oldu. Ancak bu büyük ilgiye rağmen, geçtiğimiz yıllarda son günde hiçbir piyango satıcısında bile kalmazken, bu yıl son günde bir piyango bileti satıcısının elinde çeyrek biletin bile bulunduğu gözlendi.

Yılbaşı sofralarında hemen hemen her yıl baş köşeye yerleşen Hindi'nin yerine bu yıl vatandaşların ekonomik olması nedeniyle piliç etini tercih ettiği gözlenirken, Ayvalık'ın cadde ve sokaklarında seyyar satıcıların satışla sundukları balon ve tombala oyunu paketlerine ise beklenen ilgilinin göstermediği öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalıkta Yılbaşı Satışları Bekleneni Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement