Ayvalıtaş Davası Olaylı Başladı, Olaylı Bitti - Son Dakika
Güncel

Ayvalıtaş Davası Olaylı Başladı, Olaylı Bitti

Ayvalıtaş Davası Olaylı Başladı, Olaylı Bitti

Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin görülen dava olaylı başladı.

05.02.2014 16:34  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin görülen dava olaylı başladı. Duruşma salonuna giremeyen aile yakınları ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.

Ailenin avukatlarının talepleri olduğunu belirttiği esnada Mahkeme Başkanı duruşmayı bitirdiğini söyledi. İzleyicilerin olduğu kısımdan mahkeme heyetine plastik şişe fırlatıldı. Heyet salonu terk etti.

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülen davanın 2. Duruşması görüldü. Duruşma gergin başladı, aynı şekilde sona erdi.

ÇOK SAYIDA AVUKAT VE SANATÇI İZLEDİ

Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, geçtiğimiz celse ifade veren tutuksuz sanık Mehmet Görkem Demirbaş gelmezken Demirbaş'ı avukatı temsil etti.

Hakkında duruşmaya zorla getirilmesi kararı verilen diğer tutuksuz sanık Cengiz Aktaş ise duruşmaya gelmedi. Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ve kuzeni Seyit Kartal ise katılan sıfatıyla duruşmada bulundu. Ayvalıtaş ailesinin ise 100'e yakın avukatı ise duruşmada hazır bulundu. Ayvalıtaş'ın ailesine destek olmak için adliyeye gelen CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Ankara'daki olaylarda yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sanatçılar Şebnem Sönmez ve Barış Atay da destek olmak için duruşmayı izledi.

ÖZEL GÜVENLİK VE POLİSLER DIŞARI SALONDAN ÇIKARILDI

Duruşma öncesi aile ile güvenlik arasında gergin anlar yaşandı. Duruşma salonu kapısı önünde bekleyen özel güvenliği salona silahlı polis sokmaması konusunda uyaran aile ile özel güvenlikler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya güvenlik nedeniyle polis ve güvenlik görevlilerinin girmesi ve izleyicilere ayrılan yerlerde kısıtlılık olduğu gerekçesiyle yeniden tartışma yaşandı. Bunun üzerine duruşmadan özel güvenlik ve polis memurları çıkarıldı. Duruşma salonunun yetersiz olması nedeniyle sık sık mahkeme başkanına uyarıda bulunuldu.

"TARİH SAHNELERİNE TRAFİK KAZASI OLARAK GEÇMEYECEK"

Duruşmada söz alan ailenin avukatlarından Ayla Öztabak ilk celseden sonra yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın annesi Fadime Ayvalıtaş'ın ölümü üzerine konuşma yaptı. İlk celse Fadime Ayvalıtaş'a polisler tarafından gaz sıkıldığını belirten avukat Öztabak, "Adaletsizlik bir insanı öldürüyormuş. Bir insanı öldürmek için silahla, taşla, sopayla yada arabayla çarpmaya gerek yokmuş. Hepimizin belleğinde Fadime ananın gözyaşları kaldı. Adalet, hava ve su gibi temel ihtiyaçtır. Mehmet Ayvalıtaş halk nezdinde Gezi Parkı şehididir. Siz ne yaparsanız yapın bu olay tarih sayfalarına bir trafik kazası olarak geçmeyecek" dedi.

"İLK ÖNCE 15 KİŞİYDİK DAHA SONRA SAYI ARTTI"

Geçtiğimiz celse ifade veren kazada yaralanan müşteki Seyit Kartal, 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle psikolog huzurunda yeniden ifade verdi. İlk ifadesinde sol şeritte 15 kişi olduğu yönündeki beyanın eksik olduğunu kaydederek, "İlk anda 15 kişi ile birlikte sol şeride geçtik. Daha sonra bu sayı arttı. Kazanın olduğu şeridi net olarak hatırlamıyorum. Şikayetçiyim" diye konuştu.

AVUKATLAR: DURUŞMA BİTMESİN, HAKİM: DURUŞMA BİTTİ

Duruşma sürerken, adliye önündeki polis müdahalesi ailenin avukatlarından Can Atalay tarafından mahkemeye beyan edildi.

Atalay, dışarıdaki müdahalenin durdurulması yönünde mahkemenin bir ara karar vermesini istedi. Mahkeme heyeti, duruşma salonu dışında meydana gelen olaylara müdahale etmenin, sükunetin sağlanmasının mahkemenin görevi olmadığını söyledi. Avukatlar taleplerinin olduğunu ve taleplerinin zapta geçmesi yönünde beyan verdikleri sırada Mahkeme Başkanı Mehmet Selçuk duruşmayı bitirdiğini bildirdi.

Geçtiğimiz celse hakkında zorla getirilme kararı bulunan sanık Cengiz Aktaş'ın yeniden zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyetine avukatlar, ısrarla taleplerinin olduğunu ve duruşmanın bitmemesi gerektiğini söyledi.

Tepkiler artınca Mahkeme Başkanı Selçuk, duruşma zaptına "Bu arada mahkemeye hitaben protesto tabirinden alkışlar yapıldığı müdahalede bulunulduğu" şeklinde cümle yazdırdı. Kargaşa esnasında izleyici bölümünde bulunan bazı kişiler heyetin bulunduğu bölüme plastik şişe fırlattı. Mahkeme heyeti salonu terk etti. Duruşma 21 Mayıs 2014 tarihine ertelendi.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 2 Haziran gecesi Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi'nde düzenlenen eylem sırasında Ayvalıtaş ile 17 yaşındaki kuzeni Seyit Kartal'ın da olduğu bir grubun yolu trafiğe kapatmak istedi.

Sanık Mehmet Görkem Demirbaş'ın aracı ile diğer sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın aracı bu yolda giderken önlerindeki araçların durması ile ani fren yaptılar. Demirbaş'ın aracı, önündeki Aktaş'ın aracına çarptı. Bu çarpışmanın etkisiyle her iki araç da yoldaki Ayvalıtaş ile Kartal'a çarptı. Kazada 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş aracın altında kalarak yaşamını yitirdi, Seyit Kartal ise yaralandı. Araç sahibi Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş hakkında "taksirle adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalıtaş Davası Olaylı Başladı, Olaylı Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement