Ayvalıtaş'ın Ölümü Davası; Dosya Yeniden Adli Tıp'ta - Son Dakika
Güncel

Ayvalıtaş'ın Ölümü Davası; Dosya Yeniden Adli Tıp'ta

Ayvalıtaş\'ın Ölümü Davası; Dosya Yeniden Adli Tıp\'ta

* Dava dosyasına sunulan 2 raporda da olayda yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ve yaralanan Seyit Kartal "asli kusurlu" bulundu.

12.07.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Dava dosyasına sunulan 2 raporda da olayda yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ve yaralanan Seyit Kartal "asli kusurlu" bulundu.

Avukatların itirazı üzerine dava dosyası yeniden Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Uzmanlar Kurulu'na gönderildi.

Baba Ali Ayvalıtaş,

"Biz iğne ile adalet arıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde adalet iğne ile aranır durumda"

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili davanın görülmesine devam edildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Görkem Demirbaş ile taraf avukatları katıldı. Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, olayda yaralanan Seyit Kartal'ın katıldığı duruşmayı HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ile Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da izledi. Duruşma için adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

"YENİDEN BİLİRKİŞİ RAPORU İSTİYORUZ"

Duruşmada söz alan Ayvaltaş ailesi avukatlarından Ayla Öztabak, Adli Tıp'tan gelen raporlara itiraz ederek, "Adli Tıp Kurumu'ndan gelen bilirkişi raporunda olayın oluş şekli yanlış izah edilmiştir. Raporda eksikliklerin giderilmesi gerekirdi. Bu mahkemede geçen bunca yıllık süreyi Adli Tıp yok saymış. Eksikliklerin giderilerek yeniden bilirkişi raporu düzenlemesini istiyoruz" dedi.

"OĞLUM 3 SENEDİR TOPRAK ALTINDA"

Avukatların ardından söz alan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ise sanıkların tutuklanmasını talep ederek, "Biraz yüreğimiz soğusun. Benim oğlum 3 senedir toprak altında. O sizin de oğlunuz olabilirdi. Benim yerimde olsanız anlardınız" diye konuştu

YENİDEN BİLİRKİŞİ RAPORU KARARI

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Uzmanlar Kurulu'ndan müşteki avukatlarının itirazlarını karşılayacak şekilde yeniden ayrıntılı rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı 2 6 Ekim tarihine erteledi.

ÖNCEKİ RAPORLAR

Öte yandan dava kapsamında alınan Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporunda sanık sürücüler Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş'ın "kusursuz" oldukları, olayda yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ile yaralanan Seyit Kartal'ın asli ve tam kusurlu oldukları bildirilmişti. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nde görevli 3 öğretim üyesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporu da aynı doğrultuda gelmişti.

"YENİDEN DOSYAYI ADLİ TIP'A GÖNDERDİ"

Duruşma sonrası adliye bahçesinde davayı anlatan Ayvalıtaş ailesinin avukatı Ayla Öztabak, "Adli Tıp'tan gelen rapora itirazda bulunduk. İtirazlarımız dikkate alındı çünkü bu şekilde bir karar verilmesi mümkün değildi. Rapora ilişkin itirazlarımızda hiçbir husus değerlendirilmemiş. 1 buçuk sayfalık raporda olayın oluş şekli yanlış bir şekilde anlatılmış, sanıkların kusuru olmadığı belirtilmiş. Tabi mahkeme de bunu yeterli görmedi. Bu nedenle Adli Tıp Trafik İhtisas Kurulu'ndan rapor almak üzere yeniden dosyayı Adli Tıp'a gönderdi" dedi.

"KANINI YERDE KOYMAYACAĞIM"

Baba Ali Ayvalıtaş ise, "Biz iğne ile adalet arıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinde adalet iğne ile aranır durumda. Adalet birilerine göre var. Gerçek emekçiye, devrimciye, vatanını sevenler için adalet yok. Mehmet'in kanını yerde koymayacağım" diye konuştu.

"ADALET ARAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Davayı takip etmeye gelen HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman adaleti aramanın mücadele gerektirdiğini belirterek, "Maalesef biz bu ülkede adaletsizlik sisteminde adalet aramaya çalışıyoruz. Bugün Türkiye'de uygulanan Gezi şehitlerinin adalet arayışını zamana yaymak, unutturmak. Biz bugün izledik. Klasik bir yargılama tarzı. Adli Tıp raporlarıyla dava sürüncemede bırakılıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalıtaş'ın Ölümü Davası; Dosya Yeniden Adli Tıp'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement