Ayyazı Ballıkaya Baraj Arazisinde İstimlak Keşfi Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Ayyazı Ballıkaya Baraj Arazisinde İstimlak Keşfi Gerginliği

Küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarındaki azalmaya önlem olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Akyazı ilçesi'nde Mudurnu Çayı'na yapılması planlanan ve İzmit'teki Yuvacık Barajı'ndan 3 kat daha büyük olacağı belirtilen Ballıkaya Barajı'nın arsa istimlaklarında ortaya çıkan sorunlar sürüyor.

30.06.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarındaki azalmaya önlem olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Akyazı ilçesi'nde Mudurnu Çayı'na yapılması planlanan ve İzmit'teki Yuvacık Barajı'ndan 3 kat daha büyük olacağı belirtilen Ballıkaya Barajı'nın arsa istimlaklarında ortaya çıkan sorunlar sürüyor. Son olarak bölge halkı keşif için gelen mahkeme heyetini bölgeye sokmak istemedi. Muhtarların ve bölgenin ileri gelenlerinin araya girmesiyle mahkeme heyeti keşif çalışmalarını tamamlayabildi.

Ballıkaya'da yapımına başlanan baraj inşaatı için bölgedeki bütün arazilere eşit değerde kamulaştırma bedeli uygulanıyor. Bölge halkı ise buradaki düz ve değerli arazilerle kullanışsız arazilera aynı değerin biçilmesine karşı çıkıyor. Keşif için gelen Akyazı Asliye Hukuk Hakimi Fatih Sarıkaya ve mahkeme heyetini uzun süre bölgeye sokmayan bölge sakinleri, hakim Fatih Sarıkaya ile uzun süre tartışıp keşif yaptırmak istemedi.

Hakim Fatih Sarıkaya ise mahkeme olarak bu keşfi yapmak zorunda olduklarını belirterek, "Sizin protesto etme hakkınız var, itaatsizlik gösterme hakkınız var ama ben bu keşfi yapmak zorundayım. Yol da kapatsanız yapmak zorundayım. Ben buradan keşif yapmadan gitmem. Bu benim işim, mahkemenin işi. Biz adalet için buradayız" diyerek ısrar etti.

MUHTARLAR DEVREYE GİRDİ KEŞİF YAPILDI

Uzun tartışmaların ardından Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Durmuşlar Mahallesi muhtarı Bekir Durmuş başta olmak üzere bölgedeki muhtarların araya girmesiyle keşif tamamlandı. Muhtarlar, bölge milletvekilleri ile irtibata geçerek konuyla ilgili sıkıntının giderilmesi için söz aldılar. İlerleyen günlerde milletvekillerinin gelerek bölge halkıyla toplantı yapacağı ve durumu ilgili bakanlığa ve yetkililere iletecekleri belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayyazı Ballıkaya Baraj Arazisinde İstimlak Keşfi Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement