Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 94. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 94. Yıl Dönümü

Azerbaycan Cumhuriyeti\'nin 94. Yıl Dönümü

Karabalık Azerbaycan'ın kuruluş yıldönümünü kutladı.

28.05.2012 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu tarafından Azerbaycan Kültürevi'nde düzenlenen Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 94. Yıl dönümü etkinliğine katılan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Azerbaycan'ın kuruluş yıldönümünü kutladı.

Azerbaycan'ın cumhuriyetini ilan etmesinin 94. Yıldönümü Azerbaycan Kültürevi'ndeki kutlamalarla gerçekleştirildi. Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Hürriyet ve İstiklal Bayramı" kutlamalarında Kocaeli Vali Yardımcıları Dağıstan Kılıçarslan ve Şükrü Çakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Azerbaycan Cumhuriyeti Uluslar arası Diaspora Merkezi Genel Sekreteri Samir Adıgüzel, İstanbul Konsolosluğu yetkilileri ve çok sayıda dernek üyesi hazır bulundu.

Seka Park'ta bulunan Azerbaycan Kültürevi'nde çeşitli etkinliklerin yer aldığı programda açış konuşması yapan Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, günün anlamına ve önemine değindiği konuşmasında, "Azerbaycan'ın cumhuriyet ve bağımsızlık ateşi sönmedi, sönmeyecek de. Biz bir millet ve iki devlet şiarıyla çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, Azerbaycan dostluğunu ilçedeki parkta yaşattıklarını hatırlattığı konuşmasında, "Türkiye'nin kardeş ülkesi Azerbaycan ile dostluğumuz ilçemizde de yaşamakta ve yaşatılmakta. Sizlerin mutluluğuna ve gururuna ortak olma adına hep olduğu gibi bugünde yanınızda olmak istedim. Hürriyet ve İstiklal Bayramınız kutlu olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 94. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement