Azerbaycan'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı opera ve bale tiyatrosu salonunda yapılan etkinliklerle kutlandı.

23.04.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı opera ve bale tiyatrosu salonunda yapılan etkinliklerle kutlandı.

Milli Eğitim Müşavirliği tarafından düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Milli Eğitim Müşaviri Durmuş Gökmen, büyükelçilik personeli, Türk ve Azerbaycanlı çocuklar ve aileleri katıldı. Çocukların çizdiği resmin sergisinin açılışıyla başlayan kutlamalar daha sonra Türk ve Azerbaycanlı çocukların gösterileriyle devam etti. Törende konuşma yapan Büyükelçi Alper Coşkun, Ulu önder Atatürk'le birlikte bütün Türk halkının yürüttüğü mücadelenin önemine değinerek, "Bugün niye sizin gününüz biliyor musunuz? Çünkü Atatürk o günü size emanet etti. Millete emanet etti ve millete emanet ederken de Cumhuriyetin, milletin egemenliğinin hakim kılarken geleceğin temsilcisi olan çocuklar emanet etti. Meclisin ilk açıldığı o gün çocuk bayramıdır bizde" ifadelerini kullandı.

Daha sonra programda öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıtı. Törende, öğrencilerin sundukları gösterisi büyük beğeni topladı. Çocuklar gibi sevinçli olduklarını belirten Milli Eğitim Müşaviri Durmuş Gökmen ise, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Azerbaycan'da da aynı coşkuyla kutlanıyor. Bu yıl ilk defa hem Azerbaycanlı çocuklarımız hem de Türk öğrencilerimizin beraber katıldığı bir etkinliği böyle büyük bir salonda planladık. Gayet coşkulu ve güzel bir şekilde kutluyoruz. Bu şekildeki etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesini biz temenni ediyoruz. Bunun için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Azerbaycan'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement