Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Muradov Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Muradov Açıklaması

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edalet Muradov, Türkiye’nin eğitim sistemini yakından takip ettiklerini belirterek "Modelimiz Türkiyedir" dedi.

18.11.2015 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edalet Muradov, Türkiye'nin eğitim sistemini yakından takip ettiklerini belirterek "Modelimiz Türkiyedir" dedi.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından 13'ncüsü düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi için Bakü'ye giden Türkiye gazetesi yazarlarından Doç.Dr. Süleyman Doğan, Azerbaycan'ın en büyük üniversitesi olan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Edalet Muradov ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Türkiye'den gelen bilim adamı ve aydınlara çok büyük değer verdiğini belirten rektör Edalet Muradov, şöyle konuştu: "Bizim Türkiye'den alacağımız eğitim modeli Azerbaycan'a muştu olacak. Bizim daha alacağımız çok yol var. Birbirimizle daha sıkı ilişkiler kurmamız lazımdır. İlişkilerimiz daha da sıklaşmalı ve değişim programları uygulamamız gerekir. Hocaların değişimi olmalı ki daha iyi ve yakından tanınmalıdır. Türkiye'den yardım bekliyoruz. Türkiye'nin potansiyeli Azerbaycan'dan daha fazladır ve bunu bekliyoruz. Bugün bize yardım gerekir."

Muradov, bir soru üzerine üniversitelerini şöyle tanıttı: "Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Azerbaycan'ın en eski ve en büyük üniversitesidir. 1930 yılında kuruldu. Bir ay sonra 85. yılımızı kutlayacağız. 18 bin öğrencimiz var. Azerbaycan'daki 46 üniversite içinde birinciyiz. Ülke dışında Moskova ve Derbent'te birer kampusümüz var. Toplam dört kampusümüz var. İki diploma avantajı sunuyoruz. Dört dilde eğitim fırsatı sunuyoruz. Türkiye'de diplomalarımız geçerlidir. Hem İstanbul Üniversitesi'nden hem de Azerbaycan'dan diploma veriyoruz. Türk Dünyası İşletme Fakültesi tamamen Türkiye'deki programları uyguluyor. Bu fakültenin dekanı da Türkiye'den geliyor. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversitelerle çift diploma veriyoruz. Türkçe, Rusça ve İngilizce eğitim veriyoruz. 11 fakültemiz var. Bunların içinde gıda ve bilgisayar fakültesi de var. " - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Muradov Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement