Azerbaycan'ın Ermenistan Helikopterini Düşürmesi - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'ın Ermenistan Helikopterini Düşürmesi

Azerbaycan\'ın Ermenistan Helikopterini Düşürmesi

AGİT, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkes rejimine saygı gösterilmesi istedi.

13.11.2014 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Didier Burkhalter, Ermenistan ile Azerbaycan cephe hattında bir helikopterin düşürülmesinden derin kaygı duyduklarını belirterek, ateşkes rejimine saygı duyulması çağrısı yaptı.

Burkhalter, yaptığı yazılı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan'ın devlet başkanlarına çağrıda bulunarak, iki ülke arasındaki düşmanlıkları körükleyecek olayları engellemeleri ve ateşkes rejimine saygı gösterilmesini istedi.

Burkhalter, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin 10 Ağustos'ta yapılan Soçi toplantısından bu yana yoğunlaşan yüksek düzeyli temaslardan dolayı müteşekkir olduğunu belirterek, "Ateşkes rejimine sıkı bağlılık ve geçmişte verilen sözlere ve yükümlülüklere tam sadakat, çatışmaların çözümünde gerekli güvene ulaşılabilmesi için kaçınılmazdır" ifadesini kullandı.

Azerbaycan Hava Kuvvetleri, dün Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermenistan ordusuna ait bir helikopteri Azerbaycan mevzilerine hücum girişiminde bulunduğu gerekçesiyle düşürmüştü. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'ın Ermenistan Helikopterini Düşürmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement