Azerbaycan'la Turizm Potansiyelini Artırma Girişimleri - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'la Turizm Potansiyelini Artırma Girişimleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri Azerbaycan ve Türkiye arasındaki turizm potansiyelini artırmak için Azerbaycanlı turizmcilerle değerlendirme toplantısı düzenledi.

04.02.2016 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri Azerbaycan ve Türkiye arasındaki turizm potansiyelini artırmak için Azerbaycanlı turizmcilerle değerlendirme toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği öncülüğünde kahvaltıda bir araya gelen yetkililer ve şirket temsilcileri, iki ülke arasında turizm alanında 2015 yılında elde edilen gelişmeler ve 2016'da yapılması gerekenleri tartıştı.

Türkiye'nin turizm potansiyeliyle ilgili sunumun yapıldığı toplantıda, turizm acentası temsilcileri yaşadıkları sorunları dile getirerek kendi önerilerini paylaştı.

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Murat Karaçanta ise turizm şirketlere her zaman yardımcı olacaklarını bildirerek, şirketlerin şikayet ve önerilerini üst makamlara ileteceğini kaydetti.

Karaçanta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Azerbaycan'dan Türkiye'ye yıllık ortalama 650 bin turist gittiğini bildiren Karaçanta, 2015'te 602 bin turistin kayda alındığını ve yüzde 8 düşüş yaşandığını belirtti.

Türkiye'den Azerbaycan'a gelen turist sayısının ise 344 bin civarında olduğunu ifade eden Karaçanta, şöyle konuştu:

"Bu da istenilen rakam değil. İstiyoruz ki bu rakamlar milyonların üzerine çıksın. Bakanlık charter uçakları için uçak başı 6 bin dolar destek veriyor. Bakanlar Kurulunda bu desteğin tarifeli uçaklara uygulanması da konuşuluyor. Yakın günlerde bu konu karara bağlanacak. Acentaların bundan yararlanmaları lazım. Bunun dışında bol bol karşılıklı reklam yapmamız önemli. İnşallah iki ülke arasındaki kültür ve turizm ilişkilerini daha üst seviyelere çekeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'la Turizm Potansiyelini Artırma Girişimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement