Karabağ'ın İran sınırı tamamıyla Azerbaycan kontrolüne geçti - Son Dakika
Dünya

Karabağ'ın İran sınırı tamamıyla Azerbaycan kontrolüne geçti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ağband kasabasının işgalden kurtarılmasıyla Karabağ'ın İran sınırının tamamıyla kontrol altına alındığını açıkladı. Böylece İran'dan gelen lojistik desteğin önü kesilmiş oldu.

22.10.2020 17:44  Güncelleme: 00:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan ordusu, yaklaşık 30 yıldır Ermenistan'ın işgali altında bulunan topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda ilerleyişini sürdürüyor. Operasyon kapsamında Ermenistan ordusuna ağır darbe vurulurken, Azerbaycan ordusu işgal altındaki bölgeleri tek tek kontrol altına almaya devam ediyor.

20 KÖY VE 1 KASABA DAHA İŞGALDEN KURTARILDI

Azerbaycan ordusu, operasyon kapsamında Fuzuli ve Cebrail kentlerinde 7 köyü daha Ermenistan ordusunun işgalinden kurtardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kahraman Az?rbaycan ordusu Fuzuli ilinin Mollaveli, Yukarı Refidinli ve Aşağı Refidinli; Cebrail ilinin Sirik, Şıhlar, Mestelibeyli ve Derzili köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ Azerbaycan'dır" dedi.

Karabağ'ın İran sınırı tamamıyla Azerbaycan kontrolüne geçti

Cumhurbaşkanı Aliyev, Zengilan ilinin Kollukışlak, Malatkeşin, Kend Zengilan, Genlik, Velikulubeyli, Karadere, Çöpedere, Tatar, Tiri, Emirhanlı, Karkulu, Bartaz, Dellekli köyleriyle Ağbend kasabasının da Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığı müjdesini verdi.

Karabağ'ın İran sınırı tamamıyla Azerbaycan kontrolüne geçti

İRAN SINIRI AZERBAYCAN'IN KONTROLÜNE GEÇTİ

Ağbend kasabasının Ermenistan işgalinden kurtarılmasıyla, Azerbaycan- İran sınırının işgal edilen kısımlarının tamamen kontrol altına alındığını belirten Aliyev, Azerbaycan ve İran halklarını kutladı.

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 3 kent merkezi, 2 kasaba ve 112 köy ile bazı stratejik yükseklikleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.

Karabağ'ın İran sınırı tamamıyla Azerbaycan kontrolüne geçti

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine 27 Eylül'de karşı saldırı başlatmıştı. Mevzilerini kaybeden Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine top ve füzelerle saldırısını sürdürmüştü.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgalindeki Gubadlı'yı iki taraftan çevirdi! Bölge her an kontrol altına alınabilir

Ermenistan ordusu, 17 Ekim'de 2'nci defa Gence kentine füze ile saldırı düzenlemiş, bunun sonucunda 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.

İki ülke arasında, 18 Ekim'de ikinci kez geçici insani ateşkese kararı alınmış, ancak Ermenistan ateşkesi ihlal ederek yeniden sivilleri hedef almıştı.

Karabağ\'ın İran sınırı tamamıyla Azerbaycan kontrolüne geçti

Son Dakika Dünya Karabağ'ın İran sınırı tamamıyla Azerbaycan kontrolüne geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • seyfo: ALLAH KARDEŞLERİMİZE YARDIM EDİYOR 50 0 Yanıtla
  • JOURNALiST: İran desteğiyle işgal edilmişti o sınır bölgesi topraklar. Azerbaycan ordusunu tebrik ediyorum. Gubadlı'nın da kurtarılmasıyla Azerbaycan bölgede tamamen kontrolü eline alabilir. 35 1 Yanıtla
  • xxxxx.: Iran ile 500 yıla yakın sınırımızda olsa hep düşmanımızdı.Din kardeşliği diye bır şey yok hele arap alemi asla kardemiz degıl.en iyi arap ölü olandır dinini imanını boş verın.Din kardeşliği yok türkünde türkten başka kardeşi yok. o araplar 7 milyon türkü kese kese müslüman olmaga zorladılar ve çaresizlikten pek çok boy soy mecburen kabul etti. 9 19 Yanıtla
  • ..: çok güzel..artık iran ermenilere yardım gönderemeyecek,sözde müslüman olan iranlı din kardeşlerimiz 16 0 Yanıtla
  • gg: Karabağ'dan sonra hedef milyonlarca Azeri Türkü'nün yaşadığı İran'ın kuzeyi olmalıdır. Tarih boyu Türk'e düşman olan İran' ın bölünme vakti gelmiştir. 4 0 Yanıtla
  • gurmeFB: İRANLA SIR OLAN BÜTÜN ERMENİ TOPRAKLARINI BİR AN ÖNCE ALALIM O İRANDA AMBARGOLARLA İNİM İNİM İNLEYECEK 1 0 Yanıtla
  • filozof: Bu olaylarda artık şunu tüm dünyaya gösteriyorki artık bu coğrafyada Türklerden başkası teferruattır.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 0 0 Yanıtla

Advertisement