Azerbaycan Tiyatro Ekibi Iğdır'da - Son Dakika
Yerel

Azerbaycan Tiyatro Ekibi Iğdır'da

Azerbaycan Tiyatro Ekibi Iğdır\'da

Iğdır’da, ‘Cumhuriyet’in İlk Sedası’ tiyatro oyununu sergilemek için gelen Azerbaycan tiyatro ekibi, birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

05.04.2016 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da, 'Cumhuriyet'in İlk Sedası' tiyatro oyununu sergilemek için gelen Azerbaycan tiyatro ekibi, birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Mustafa Kemal Atatürk ve Erzurum Kongresi ile ilgili hazırladıkları oyunu sergilemek için Türkiye turnesine çıkan Azerbaycanlı ekip, Iğdır'da bulunan Hayder Aliyev Parkı'ndaki Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Aliyev'in anıtını ziyaret ettiler. Burada Aliyev'in anıtına kırmızı karanfil bırakan ekip, daha sonra sergiledikleri kısa bir skeç ile merhum liderleri Aliyev'i andılar.

Burada açıklamada bulunan Tiyatro Sanat Yönetmeni İftixar Piriyev, Türkiye Cumhuriyeti'nde yürütmeyi planladıkları turnenin ilk ayağına Iğdır'dan start verdiklerini belirtti. Piriyev, "Amacımız Türkiye ve Azerbaycan'ın birliğini, dünyada onların beraber bir halk olduğunu, Türk dünyasının diğer dünya milletleri karşısında her zaman insancıl bir halk olduğunu göstermektir. Türkiye programımız, Türk dünyasının Ulu Önderi Atatürk'ün Erzurum Kongresi'ni anlatan 'Cumhuriyet'in İlk Sedası' oyunu ile başlayacaktır. Ulu Önder Atatürk, Erzurum Kongresi'yle dünyaya bir alan açtı ve Türkiye dünyaya yeni bir cumhuriyet olarak beyan edildi. Bugün Türkiye dünyada sayılı büyük devletlerden biridir. Biz gurur içinde, Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşlik projesine Iğdır'dan başlıyoruz" dedi

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Fariz Caferov da, bu tür projeleri desteklediklerini belirterek, "İnşallah bu ve buna benzer faaliyetleri 2 kardeş ülkenin mevcut ilişkileri daha da pekiştirilmesine fayda sağlar" diye konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Azerbaycan Tiyatro Ekibi Iğdır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement