Azerbaycan Türk-Rus İlişkileri İçin Çaba Harcıyor" - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan Türk-Rus İlişkileri İçin Çaba Harcıyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Elmar Memmedyarov'un konuşması Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias Azerbaycan Türk-Rus ilişkileri için çaba harcıyor" Dışişleri Bakanı Memmedyarov: "Bu durumdan endişe duyuyoruz.

02.02.2016 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Elmar Memmedyarov'un konuşması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias Azerbaycan Türk-Rus ilişkileri için çaba harcıyor"

Dışişleri Bakanı Memmedyarov:

"Bu durumdan endişe duyuyoruz. Türk ve Rus mevkidaşlarımla bu konuları görüşüyorum. Sorunun mazide kalması ve hem Türkiye, hem Rusya hem de diğer ülkelere daha fazla zarar vermemesi için çalışıyoruz"

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gelişmelerden endişe duyduklarını, iki ülke ilişkilerinin yeniden kurulması için çaba harcadıklarını söyledi.

Memmedyarov, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile görüştü. Kotzias ve Memmedyarov ikili ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Yunan mevkidaşı ile siyaset, güvenlik, enerji, Avrupa'da yaşanan göçmen krizi gibi konuları konuştuklarını bildiren Memmedyarov, Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Karabağ sorunuyla ilgili bilgi verdiğini aktardı.

Tüm Avrupa ülkeleri ve Avrupa Birliği (AB) ile daha da iyi ilişkiler kurmak istediklerini ifade eden Memmedyarov, AB'ye Stratejik Ortaklık Anlaşması taslağını sunduklarını ve yanıt beklediklerini kaydetti.

Memmedyarov, Yunan gazetecilerin "Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gelişmeler Azerbaycan'ı nasıl etkileyecek" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Elbette bu durumdan endişe duyuyoruz. Türk ve Rus mevkidaşlarımla bu konuları görüştüm. Sorunun mazide kalması ve hem Türkiye, hem Rusya hem de diğer ülkelere daha fazla zarar vermemesi için çalışıyoruz. Türkiye Azerbaycan'ın stratejik ortağı. Rusya ile de stratejik işbirliklerimiz var. Her iki ülke çok önemli ticari ortağımız. Azerbaycan krizin çözülmesi ve iki ülke ilişkilerinin yeniden kurulması için çaba harcıyor."

"AGİT Minsk Grubu'ndan memnun değiliz"

Yukarı Karabağ sorunun çözüm sürecine de değinen Memmedyarov, görüşlerini şöyle dile getirdi:

"AGİT Minsk Grubu'nun çalışmalarından memnun değiliz. 20 yıldan fazladır görev yapan bu grup 1 gram bile ilerleme kaydetmedi. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü temin edilmelidir. Minsk Grubu'ndan bu yönde çalışmalarını talep ediyoruz. Ermenistan'a işgali sonlandırması için baskı yapılmalıdır."

"Azerbaycan için Avrupa'da avukatlık yapmaya hazırız"

Yunan Bakan Kotzias ise Yunanistan ile Azerbaycan ilişkileri çok iyi düzeyde olduğunu, hem ikili ilişkilerin hem de Azerbaycan-AB ilişkilerin daha da gelişmesinden yana olduklarını söyledi.

Suriye krizinin sona ermesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kotzias, Yunan adalarına yaklaşık 1 milyon göçmenin geldiğini öne sürdü.

Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak Güney Gaz Koridoru'nun bir ayağı olan TAP projesini desteklediklerini vurgulayan Kotzias, bu proje ile ülkelerinde Azerbaycan doğalgazı kullanacaklarını kaydetti.

Kotzias, "Yunanistan Azerbaycan'ın Avrupa'daki en güçlü dostlarından biri. Biz Azerbaycan için Avrupa'da avukatlık yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Azerbaycan Türk-Rus İlişkileri İçin Çaba Harcıyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan Türk-Rus İlişkileri İçin Çaba Harcıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement