Azerbaycanlı Öğrencilerden Çanakkale Zaferi'ne Sosyal Medya Desteği - Son Dakika
Güncel

Azerbaycanlı Öğrencilerden Çanakkale Zaferi'ne Sosyal Medya Desteği

Azerbaycan'ın 10 farklı üniversitesinde eğitim gören 5 bin öğrenci Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl etkinliğine sosyal medya üzerinden destek verdi.

24.04.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın 10 farklı üniversitesinde eğitim gören 5 bin öğrenci Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl etkinliğine sosyal medya üzerinden destek verdi.

Çanakkale Zaferinin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi öncülüğünde "Çanakkale 100" twitter etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, #Çanakkale100 hashtagi ile Çanakkale savaşlarına ilişkin çeşitli fotoğraflar, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını yalanlayan ve Türklere karşı yapılmış soykırımlarla ilgili çeşitli paylaşımlarda bulundu.

Projenin organizatörü İktisat Üniversitesi öğrencisi Nihat Allahyarlı, düzenledikleri etkinliğin amacının, "Türk dünyasının önemli zaferi olan Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını twitter üzerinden #Çanakkale100 hashtagi ile dünyaya duyurmak" olduğunu söyledi.

Allahyarlı, bu kampanya çerçevesinde 1915 yılına ilişkin Ermeni iddialarına da cevap verdiklerini, iddialarının büyük bir yalandan ibaret olduğunun dünyadaki sosyal medya kullanıcıları tarafından bilinmesini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Azerbaycan'daki 10 üniversiteden 5 bin öğrencinin projeye katıldığını ve bunlardan bin 500 öğrencinin İktisat Üniversitesi binasında oluşturulan bilgisayar ortamlarından projeye destek verdiğini kaydeden Allahyarlı, aynı çalışmaların diğer üniversitelerde sürdürüldüğünü kaydetti. Çalışmalarının iyi sonuç verdiğini ve Azerbaycan twitterinde trend olduklarını dile getiren Allahyarlı, Türkiye'deki sosyal medya kullanıcılarının kendilerine destek olduğunu ve akşama kadar sürdürecekleri kampanya ile Türkiye'de de trend olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Etkinliğe katılan Cemile Abdullayeva,  Azerbaycanlı öğrenciler olarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinliklerine katkı sağlamak istediklerini dile getirdi.  Ermeni iddialarına karşı kendi duyurularını sosyal medya üzerinden paylaştıklarını ve bu twitlere Türkiye'deki kardeşlerinin de destek olduklarını vurgulayan Abdullayeva, "Çanakkale Zaferi'nin kutlandığı bu günde, Ermenilere karşı sosyal medya üzerinden birlikte mücadele ediyoruz, onlara birlikte karşı koyuyoruz. Akşama kadar da bu mücadelemizi devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Etkinliğe 60 kişilik grubuyla katılan Grup Lideri Hidayet Kerimov, bu projenin hazırlıklarına bir ay önce başladıklarını ve amaçlarının Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında kardeş Türkiye'ye destek vermek ve Ermeni yalanlarının dünya kamuoyuna ulaştırmak olduğunu belirterek, "Azerbaycan gençleri olarak inanıyoruz ki, kardeş Türkiye'ye destek kampanyamız başarıya ulaşacak" diye konuştu.

Kampanyanın Çanakkale'de düzenlenen törenlerin bitişine kadar sürdürüleceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycanlı Öğrencilerden Çanakkale Zaferi'ne Sosyal Medya Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement