Azerbaycanlı Şair Muhammed Hüseyin Şehriyar'ı Anma Programı - Son Dakika
Güncel

Azerbaycanlı Şair Muhammed Hüseyin Şehriyar'ı Anma Programı

Çağdaş edebiyatın önemli temsilcilerinden, Azerbaycanlı şair Muhammed Hüseyin Şehriyar, vefatının 25. yılında özel bir programla anıldı.

18.04.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağdaş edebiyatın önemli temsilcilerinden, Azerbaycanlı şair Muhammed Hüseyin Şehriyar, vefatının 25. yılında özel bir programla anıldı.

Azerbaycan'ın İstanbul Baskonskonsolosluğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve İstanbul- Türkiye Azerbaycan Derneği'nin işbirliğiyle hazırlanan anma programı, Topkapı Türk Dünyası Kültür Evleri'nde gerçekleştirildi. Şair Şehriyar'ın hayatının anlatıldığı kısa bir belgesel gösterimiyle başlayan programda konuşan Azerbaycan'ın İstanbul Konsolosu Emma N. Heydarova, Azerbaycan'ın ve genelde Türk aleminin 20. Yüzyılda yetiştirdiği en büyük şairlerden birinin Muhammed Hüseyin Şehriyar olduğunu söyledi.

Programda şair Şehriyar'ın hayatı ve eserleriyle ilgili bilgiler verileceğini belirten Heydarova, şunları kaydetti:

"Şehriyar hakkında söylenecek çok şey var. Şair, Azerbaycan ve İran edebiyatlarının fahridir. Ana dilinde ve Farsça yazılmış eserleriyle sağlığında bile klasikler seviyesine çıkmıştır. Yakın Doğu edebiyatına da sanatıyla zenginlik katmış ve özellikle dünya şiir edebiyatına 'Haydar babaya selam' gibi sanatsal değeri bulunan eserler hediye etmiştir. Yalnız şunu hatırlatmak isterim ki, Şehriyar'ın vefat ettiği 18 Eylül onun anısına İran'da 'Milli Şiir Günü' olarak kutlanıyor."

Konuşmaların ardından Azerbaycan Kültür Evi Önü'nde "Şehriyar" kitabının yazarı Doç Dr. Esmira Fuad, kitaplarını imzaladı. Programda Azerbaycan halk oyunları gösterileri de sunuldu.

Anma programına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği (İST-TAD) Başkanı Sefer Karakoyunlu da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycanlı Şair Muhammed Hüseyin Şehriyar'ı Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement