Azerbaycanlı Yazar İlyas Efendiyev'i Anma Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Azerbaycanlı Yazar İlyas Efendiyev'i Anma Toplantısı

Azerbaycanlı yazar İlyas Efendiyev'i anma toplantısında, ünlü edebiyatçının hayatı ve edebi kişiliğini anlatıldı.

25.11.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycanlı yazar İlyas Efendiyev'i anma toplantısında, ünlü edebiyatçının hayatı ve edebi kişiliğini anlatıldı.

Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) tarafından Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Türk ve Azerbaycanlı yetkililer, akademisyen ve edebiyatçılar katıldı.

Yazar Efendiyev'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantı, Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başladı. Toplantı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Vagif Aliyev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov'un açılış konuşmaları ve Efendiyev'in hayatını anlatan belgesel gösterimiyle devam etti.

Programda, Erzurum Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sedat Adıgüzel, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komitesi Başkanı Nizami Ceferov, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Şube Müdürü Nizameddin Şemsizade, Efendiyev'in Azerbaycan halkı nezdindeki değeri ve edebi eserlerinin Türk dünyasındaki öneminin konu edildiği konuşmalar yaptı.

Azerbaycan edebiyatının en önemli yazarlarından İlyas Efendiyev, toplumun ahlaki yapısını düzeltmeyi kendine amaç edinmiş, milli ve manevi değerlere önem veren bir yazar olarak biliniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycanlı Yazar İlyas Efendiyev'i Anma Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement