Azeri Yazar, Azerbaycan'da Ölen 17 Kütahyalı Şehidi Yazacak - Son Dakika
Güncel

Azeri Yazar, Azerbaycan'da Ölen 17 Kütahyalı Şehidi Yazacak

Azeri Yazar Gülsüm Adilgızı, Azerbaycan toprakları için savaşarak şehit olan 17 Kütahyalı Türk’ün hayatını kaleme alacak.

28.01.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilen Hocalı katliamı ve Rus işgalini 23 ayrı kitapta kaleme alan Azeri Yazar Gülsüm Adilgızı, Azerbaycan’da farklı dönemlerde savaşarak hayatını kaybeden 17 Kütahyalı Türk’ün hayatını yazmaya hazırlanıyor. Azerbaycan toprakları için savaşarak canını vermiş olan 17 Kütahyalı Türk’ün yakınlarıyla görüşerek onların hayatlarını kaleme alacağını belirten Adilgızı, Azerbaycan'ın Türk halkına minnettar olduğunu vurguladı.

Azerbaycan şehitleri için 23 kitap kaleme aldığını belirten Adilgızı, "Şehit aileleriyle görüşürken, onların isteklerini dikkate alarak kitapları yazdım" dedi.

“ONLAR, 'BİZ BİR MİLLET İKİ DEVLETİZ' DİYEREK ORADA ŞEHİT OLDU”

Kütahyalı 17 tane Türk’ün Azebaycan’da Ermenilere karşı savaştığını, burada şehit edildiğini öğrendiğini belirten Adilgızı, 24’üncü kitabını Kütahyalı şehitler için yazacağını söyledi.

Adilgızı, “20 Şubat’ta beni Kütahya’ya davet ettiler. Şehitlerimizle alakalı büyük bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda bana anlattılar ki, Kütahya’dan 17 Türk Azerbaycan Karabağ bölgesinde şehit olmuştu. Onlar, biz bir millet iki devletiz diyerek orada şehit olmuşlar. Bunu birkaç gün önce toplantıda bana söylediler. Ben 17 Türk şehidi tanımak için geldim. 24’üncü kitabımı bu şehitler için yazmak istiyorum. Onların aileleriyle görüşme düşüncem var” dedi.

“ERMENİLER, ALLAH'IN MAHKEMESİNDE HESAP VERECEK”

Hocalı katliamı ile ilgili de konuşan Gülsüm Adilgızı, “Hocalı katliamı Azerbaycan halkının başına gelmiş, tarihte görülmemiş bir vahşiliktir. Ermeniler her zaman Azerbaycan topraklarını işgal etmeye devam etmiş. Hocalı bizim için ağır bir derttir. Bütün mahkemelerden kaçabilirler ama Allah’ın mahkemesinden kaçamayacaklar. Allah mahkemesinde onlar hesap verecekler. Dünyaya yeni gelmiş bir çocuğu niye öldürürler” şeklinde konuştu.

Gülsüm Adilgızı, Ermenilerin Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağını kıskandığını belirtti.

“TÜRK HALKINA MİNNETTARIM”

Türkiye’ye Azerbaycan'a destek verdiği için teşekkür eden Adilgızı, şunları söyledi: “Bu soykırım sadece Azerbaycan’ın değil, Türk halkının yasıdır. Biz her zaman bir arada olmalıyız. Bütün dünyaya Ermenilerin nasıl vahşi bir millet olduğunu anlatmak istiyorum. İlk kez Türkiye’ye geliyorum. Bütün kitaplarım Atatürk Kütüphanesi’ne koyuldu. Bu, benim ve Azerbaycan halkı için büyük bir değerdir. Bunun için Türk devletine ve halkına minnettarım.”

FERHAT YASAK

Azeri Yazar, Azerbaycan\'da Ölen 17 Kütahyalı Şehidi Yazacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azeri Yazar, Azerbaycan'da Ölen 17 Kütahyalı Şehidi Yazacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement