Azılı Terörist Bin Ladin'den Eşine Duygusal Mektup! - Son Dakika
Güncel

Azılı Terörist Bin Ladin'den Eşine Duygusal Mektup!

Azılı Terörist Bin Ladin\'den Eşine Duygusal Mektup!

Birçok masum cana kıyan Ladin'in evinde ele geçirilen belgeler arasında eşine yazdığı, "Sevgili karım...Göz bebeğim, kalbimi aşkla doldurdun..." diye başlayan mektup dikkat çekti.

22.05.2015 01:27  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü El Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'daki baskın sırasında evinde ele geçirilen belgeler, Ladin'in Arap Baharı sırasında takipçilerine talimatlarından karısına aşk mektubuna, hangi kitapları okuduğundan örgüte nasıl elemen seçtiğine ve hayatına dair bazı detayları ortaya koyuyor.

Bu belgeler arasında en çok dikkat çeken ise ABD'nin yıllarca peşinden koştuğu başına milyon dolar ödül koyduğu ve büyük operasyonla öldürdüğü azılı terörist Ladin'in eşine yazdığı "Sevgili karım...Göz bebeğim, kalbimi aşkla doldurdun..." diye başlayan mektup dikkat çekti.

"ÇOK BÜYÜK VE MUHTEŞEM"

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, El Kaide'nin 2011 yılında öldürülen lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'daki baskın sırasında evinde ele geçirilen bazı belgelerini yayınlamıştı.

Yazılı ve görsel 100'ü aşkın materyal Ladin'in hayatına ve görüşlerine dair bazı bilgiler de sunuyor. Bir mektubunda, Arap Baharı olaylarını "çok büyük ve muhteşem" gelişmeler olarak nitelendiren Ladin, bunun tüm Müslüman dünyasını içine alacağını öngörüyor.

Bu noktada takipçilerine, halkları tiranlara karşı isyana teşvik etme öğüdü veren Ladin, bunun da "dini bir gereklilik" olarak sunulması ama ilk aşamada halifelikle bağlantılandırmadan yapılması gerektiğini belirtiyor.

Ladin, rejimlerin iktidarına son verilmesinin ardından da özellikle de gençler arasında kendi istedikleri yönde farkındalık oluşturulmasına geçilmesi, bunun için de yazılı ve görsel tüm kapasitelerin kullanılması talimatı veriyor. Bu noktada da Ladin, özellikle Yemen olmak üzere her yerde polis ve askere karşı operasyonların durdurulmasını emrediyor.

AMERİKALILARA YAZILAR

Amerikan halkına da mektup yazan Ladin, ABD'nin kendileriyle savaşlarında başarılı olamayacağını savunuyor.

"Tarihinizdeki en uzun ve en pahalı savaşınız bizimle ve bizim içinse daha yolun yarısındayız" ifadesini kullanan Ladin, ABD'deki "akıllı adamların" bu savaşı kazanmanın yolu olmadığını bildiğini öne sürüyor. Ladin, Amerikan halkına, onlarla savaşlarının kendileri için "ibadet" olduğunu belirtiyor.

KARISINA AŞK MEKTUBU

Ladin'in, eşlerine, kardeşi ve diğer akrabalarına, onların durumlarına dair kaygılarını dile getirdiği birçok mektup yazdığı da görülüyor. Ladin'in, eşlerinden birine yazdığı mektup ise hayli ilginç detayları barındırıyor.

Mektupta, "sevgili karım, göz bebeğim, kalbimi aşkla, mutlu anılarla doldurdun, senden uzakta olduğumdan ne zaman seni düşünsem gözlerim yaşlarla doluyor, bu dünyada başıma gelen en değerli şeysin" gibi ifadeler kullanan Ladin'in, çok eşli olmasına rağmen karısına, "Senin üzerine evlenmeyeceğim, senin gibi bir kadın bulamam, Allah bizi bu dünyada tekrar bir araya getirene kadar cihat yolunda kalacağım, bu dünyada görmek mümkün olmazsa da öteki dünyada görüşeceğiz" yazması dikkati çekiyor.

Mektubunda, karısına, kendisinin öldürülmesi halinde ailesinin yanına dönmesi ve çocuklarını iyi şekilde yetiştirmesi vasiyetinde bulunan Ladin, "Benden sonra evlenmek istersen de buna karşı değilim. Ama cennette gerçekten senin benim karım olmanı istiyorum" ifadesini kullanıyor.

ELEMAN SEÇİMİNDE İLGİNÇ SORULAR

Ladin'in kaldığı yerde, örgüte katılmak isteyenlere yönelik hazırlanan formlar da ele geçirilmişti.

Formlarda, kişilerin eğitim durumlarından hobilerine varıncaya kadar birçok soru yöneltilirken, özellikle şu sorular dikkati çekiyor:

"İntihar eylemi düzenlemek ister misiniz? Şehit olduğunuzda kime haber vermemizi istersiniz? Cihat topraklarına ulaşma tarihiniz nedir ve ne kadar kalmayı düşünüyorsunuz? Kimya, iletişim gibi alanlarda çalışan veya uzman olanları tanıyor musunuz? Herhangi aile üyeniz veya arkadaşınız hükümette çalışıyor mu ve bizimle işbirliği yapmak ister mi?"

LADİN'İN KÜTÜPHANESİ

Ladin'in ele geçirildiği evdeki kütüphanesindeki kitaplar da dikkati çekiyor. Noam Chomsky'nin "Gerekli İllüzyonlar: Demokratik Toplumlarda Düşüncenin Kontrolü" ile "Hegemonya ve Hayatta Kalma: Amerika'nın Küresel Egemenlik Arayışı" kitaplarının yanı sıra Bob Woodward'ın "Obama'nın Savaşları" ve Paul Kennedy'nin "Büyük Güçlerin Yükselişi ve Çöküşü" gibi kitaplara kütüphanesinde yer veren Ladin'in, şu kitapları da aldığı görülüyor:

"David Griffin'in 'Yeni Pearl Harbor: Bush Yönetimine Dari Rahatsız Edeci Sorular ve 11 Eylül Saldırıları', Willard Matthias'in 'Amerika'nın Stratejik Hataları', Michel Chossudovsky'in 'Amerika'nın Terörizmle Savaşı', Hanna Rogan'ın 'El Kaide'nin Online Medya Stratejileri', Greg Palast'ın 'Paranın Satın Alabileceği En iyi Demokrasi', Anthony Sutton'un (Paranın Satın Alabileceği En İyi Düşman)."

Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra Ladin'in kütüphanesinde, "İslam'ı Anlamak için Kısa Rehber (I. A. Ibrahim)", " İspanya'da 756-1031 yılları arasında Hristiyanlık ve İslam (C. R. Haines)" ve "Sivil Demokratik İslam: Ortaklar, Kaynaklar ve Stratejiler (Cheryl Benard)" gibi dinlerle ilgili bazı kitaplar da bulunuyor. Ladin'in kütüphanesinde "Delta Force: Xtreme-2" adli video oyununun bile olduğu görülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azılı Terörist Bin Ladin'den Eşine Duygusal Mektup! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • rahman: E ne olmuş yani karısına iltifatta bulunamazmı 19 0 Yanıtla
  • DİYARBAKIRLI : USAMELER ÖLMEZ 11 3 Yanıtla
  • Gonyali: Atesi bol ola 2 8 Yanıtla
  • Işit düşmanı: 13 milyar Dolarlık bir serveti bırakıp, Savaşan bir insanın bir amacı bir gayesi vardır. Usamenin tasvip etmediğim Yönleri OLMASINA rağmen bu adama terörist demem. abd nin hakkından iyi geliyordu. 7 1 Yanıtla
  • 21 amed: Allah mekanı cehennem etsin ey binladin sen sadece bu dünyada kürt halkına karşı kullanabilecek bir barbar örgüt biraktin allahta seni cehennemde hic eksik etmesin 2 4 Yanıtla
  • doğruya doğru: Bİ AZILI DÜŞMAN VARSA ODA ABD İSRAİL AVRUPADIR BİDE TÜRKİYEDEKİ YÜZDE 99 ZU KAFİR OLANLARDIR BU KADAR BASİT 5 1 Yanıtla
  • DİYARBAKIRLI : EY ŞAŞIRMIŞ MEDYA SEN NE OLUYORSUNDA USAMEYE TERÖRIST DIYORSUN ASIL TERÖRIST SIZSINIZ BUGÜNE KADAR NEYINIZDEN ALLAH İÇİN VAZGEÇTİNİZDE O KIRLI DILLERINIZI USAMEYE UZATIYORSUNUZ USAME ALLAH İÇİN MILYAR DOLAR DOLARI BIRAKIPTA ALLAH bYOLUNDA CİHAT YAPTI MEDYA ŞAŞIRMA SABRIMIZI TAŞIRMA YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAH U EKBER 4 2 Yanıtla
  • Hakikat: Azılı teroristmiş ..... yazık ki ne yazık size bu haberi yapanlara herkesin soylecek sözu görülecek hesabi var unutmayin Allahin azabı çok şiddetlidir yalancılar ve iftiracılar a karşı 3 1 Yanıtla
  • Sinan Aktuğ.mersin...: şehadetın mubarek olsun guzel insan senın ve kardeşelrının haclı emperyalızmıne karşı yurutuğunuz buyuk kıyamınız şu an butun dunyayı sarmalamak uzere ..şehadetın sana aileen ümmete mubarek hayırlı olsun..fırdevs cenetlerınde buluşuruz inşallah.. 3 1 Yanıtla
  • sevdakarrrr allah yoluu: yill milleteee yalan haber yapmayın allah yolunda gidenleri böyle kötülemeyinnn yazıkk gunahhh 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement