Aziz Yıldırım: Çantam Kapının Arkasında - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım: Çantam Kapının Arkasında

Aziz Yıldırım: Çantam Kapının Arkasında

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, HSYK kararı sonrası ilk açıklamasını yaparak "Zaten bekliyorduk. Çantam kapının arkasında hazır." dedi.

03.05.2014 08:40  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şampiyonluk kutlamalarına başlayan Fenerbahçe camiası, HSYK’nın (Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu) açıklamasıyla sarsıldı.

Aziz Yıldırım’ın kalan 2 yıl 2 aylık cezası onanmış, dosyaya bakacak yetkili mahkeme olmadığı için infaz gerçekleşmemişti. Bu süreçte Yıldırım’ın avukatları adil yargılama olmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş, infazın durdurulmasını istemişti. Atamanın gecikmesi de Yıldırım’ın lehineydi. Ta ki düne kadar... HSYK, şike davası için yeni kurulan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ni yetkili kıldı. Uzmanlar, dosyanın savcılığa, oradan da kolluk kuvvetlerine intikalinin 10 gün süreceğini belirtiyor. Aziz Yıldırım, gelişmeyi Fanatik gazetesine değerlendirdi: Fenerbahçe şike yapmadı yapmaz. Ama bizim kalemimizi kırmışlar, zaten bekliyorduk. Çantam kapının arkasında hazır...

KRİTİK GÖRÜŞMELER

Aziz Yıldırım, cezaevine girmeden önceki son günlerinde yoğun mesai yapacak. Yıldırım, vaktinin büyük bölümünü ailesine ayıracak ama başta başkanlık konusu olmak üzere gündemdeki meseleler hakkında da düşüncelerini paylaşacak. Camianın ismi üzerinde hem fikir olduğu en güçlü aday durumundaki Ali Koç ile Aziz Yıldırım’ın özel bir görüşme yapması bekleniyor. Bilindiği gibi Yıldırım’ın cezasının infazından sonra en geç 45 gün içinde kulübün kongreye gitmesi gerekiyor. Başkan, teknik direktör Ersun Yanal cephesinde de fikirlerini yönetim kurulu ile paylaşacak ve “Kaosa izin vermeyin, Fenerbahçe gelecek sezon da şampiyon olmalı, Şampiyonlar Ligi’ne gitmeli” mesajlarını verecek. Aziz Yıldırım bir zirve de futbol takımıyla yapacak. Oyuncularıyla son kez vedalaşacak Başkan Yıldırım, bu toplantıda da, “İnadına eğlenin. Şampiyonluk ve kutlamak sizin ananızın ak sütü gibi helal” ifadeleriniyineleyecek.

CEZAEVİNDEN ÇIKABİLİR

Dosyaya bakacak yetkili mahkeme atanmasına ve hapis süreci başlamasına rağmen Başkan Aziz Yıldırım’ın Anayasa Mahkemesi umudu devam edecek. Yıldırım cezaevine girse bile önümüzdeki süreçte eğer avukatlarının yaptığı ‘adil yargılama yapılmadığı’yönündeki itirazı kabul edilirse infaz durdurulabiliyor.

YA AYDIN YA DÜZCE

Dosyaya bakacak mahkemenin netleşmesiyle beraber Aziz Yıldırım’ın cezasını çekeceği cezaevi de merak konusu oldu. Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe Başkanı, Adalet Bakanlığı’na başvurmuş ve iki cezaevi talebinde bulunmuştu. İlk adres, daha önce eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın da cezasını tamamladığı Aydın Yenipazar’daki cezaevi. Yıldırım’ın ikinci isteği ise Düzce’ydi. Adalet Bakanlığı’nın büyük olasılıkla Aziz Yıldırım’ın talebine olumlu yanıt vereceği ve iki adresten birine ‘evet’ diyeceği bildirildi.

 

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım: Çantam Kapının Arkasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement