Aziz Yıldırım'dan Gündem Yaratacak Açıklamalar - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım'dan Gündem Yaratacak Açıklamalar

Aziz Yıldırım\'dan Gündem Yaratacak Açıklamalar

FutbolArena - Fenerbahçe'de Ocak ayı yüksek divan kurulu toplantısı yapıldı.

29.01.2017 02:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FutbolArena - Fenerbahçe'de Ocak ayı yüksek divan kurulu toplantısı yapıldı. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün açılış konuşması yaptığı tolantıda başkan Aziz Yıldırım da hazır bulundu.

Aziz Yıldırım, TFF, MHK, Beşiktaş, yayıncı kuruluş, Yıldırım Demirören ve Fatih Terim ile ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

"3 TEMMUZ DEVAM EDİYOR"

"3 Temmuz devam ediyor. FETÖ denen örgütle yapılan mücadelede bir tek Fenerbahçe vardı. FETÖ'yü şikayet eden tek kurum Fenerbahçe'dir. 20 Şubat'ta bu dava başlıyor. Bizler de katılacağız. Zaten devlet bunlarla uğraşıyor, bize ne diyerek evde oturabilirdik ama yapmadık. Yeni bir savaş açtık."

"TRANSFERDE SONA GELDİK"

"Transfer konusunda bir oyuncuyla son aşamaya geldik. %100 olur demiyorum ama çalışmaları sürüyor. Türk sporu rahat değil. Kulüplerde ekonomik sıkıntılar büyük. Kur farkları borçların artmasına neden oldu. Futbol takımı ve diğer profesyonel branşlarda da bu kur farkı büyük sorun yarattı. Durduk yerde borçlar artıyor."

"ÜNİVERSİTEYİ BU SENE AÇACAĞIZ"

"Üniversite konusu bitti. Gelecek hafta YÖK ile toplantı yapacağız. Bu sene üniversiteyi açacağız. Silivri'de bir branşla başlayacağız. Ataşehir'de 40 dönümlük arazide evler ve konferans salonları yapacağız."

"OBRADOVIC'İ BEN GETİRDİM"

"Basketbolda Fenerbahçe başarılı, futbolda başarısız. Her ikisinin de başkanı benim. Yorumcular bunu kafasına soksun. Başarının da başarısızlığın da sebebi yönetimdir. Kimse ayrımcılık yapmasın. Kuş beyinleriyle algı yaratmaya çalışıyorlar. Obradovic başarılı, başkan başarısız diyorlar. Obradovic'i ben getirdim. Transfer yaparken bana soruyor, ben yapıyorum."

Aziz Yıldırım'dan Jose Sosa ve Mehmet Ekici transferleri için açıklama

"MEHMET EKİCİ BİZE GELMEK İSTİYOR"

"Mehmet Ekici'yi transfer etmeyi düşünmüyorduk. Galatasaray'a gitmesini istemiyoruz, ilgilenir misiniz dediler. hocaya sorduk, beğendiğini söyledi. Aatif + 500 bin Euro para ile takası yapacaktık ama Aatif istemedi. Trabzon'a 1,75 milyon Euro önerdik. Bu arada Beşiktaş devreye girmiş. Biz almayalım diye her şeyi yaptılar. Trabzonspor, Mehmet Ekici'yi sezon sonuna kadar ister oynatır, ister oynatmaz. Kimse karışamaz. Ama oyuncuya para cezası veriyorlar. Çocuğu sıkıştırmak için hareketler yapılıyor. Bunlar etik değil. Yok FIFA'ya gideriz, yok Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin arası açılır. Bıraksınlar bu işleri. Zaten açılmış açılacağı kadar. Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki anlaşma nedir. Bunu kamuoyuna açıklasınlar. İki kulüp de SPK'ya bağlı. SPK da sormuyor."

Aziz Yıldırım'dan Ricardo Quaresma açıklaması

"QUARESMA BİZE GELMEK İSTEDİ"

"Beşiktaş'tan bize gelmek isteyen oyuncular var şu an. Quaresma'nın avukatı bizi aradı, gelmek istediğini söyledi. Quaresma, Fenerbahçe'ye transfer olmak istedi. Neymiş şartları dedik. Şu anda teklifi elimizde. Ama almayacağım, bilsinler. Başka oyuncular da gelmek istiyor. Sözleşmesi bitince buraya gelmek isteyenler var. İsterlerse hepsinin ismini açıklarım."

"JOSE SOSA İLE ANLAŞTIK AMA..."

"Jose Sosa ile gidip görüştük ve kulübüyle de anlaştık. Fakat oyuncu, Milan'da kendini kanıtlamak istediğini söyledi. Terör yüzünden gelmiyor iddiası doğru değil. Beşiktaş'tan iyi ayrılmadığı için bu haberleri Beşiktaş'ın çıkardığını bize söyledi. Yani Sosa terör yüzünden gelmemezlik yapmadı."

"BAĞIRMAYAN 2 TAKIM VAR"

"Her takım hakem hataları yüzünden bağırıyor, 2 takım hariç. Onları siz biliyorsunuz. Biz de diyoruz ki hata yok, kasıt var. TFF'ye hakem hatalarını tek tek gönderdik ama bakmadılar bile. Quaresma 3 defa korundu. Hakemler sahaya çıktığında kafaları başka yerde. Koşamayan hakeme inatla maç veriyorlar. Eğitim yaptırın, sonra maç verin."

"TFF SEÇİMİ İÇİN HAREKETE GEÇTİK"

"TFF'de seçim için harekete geçtim ve birkaç kulüple görüştüm. Sonra bana bir telefon geldi ve Cumhurbaşkanı böyle biy operasyonu istemiyor dediler. Yahu Cumhurbaşkanı neden bu işle ilgilensin? Cumhurbaşkanının haberi bile olmadan onun ismini kullanıyorlar. Spora, siyaseti karıştırmayın. Bizim üst kimliğimiz Fenebahçe'dir. Bu kulüpte her etnik kökenden herkesi barındırırız. Rıdvan Dilmen, kulübümüzün üyesi değildir. Fikri neyse o konuda bizim üyemiz olmadığı için bir işlem yapamayız. Evet de diyebilirler Hayır da. Herkes fikrini söyler. Fenerbahçe siyasetin içerisinde yoktur."

"TFF BAŞKANI YALAN SÖYLÜYOR"

"TFF Başkanı FETÖ operasyonu konusunda yalan söylüyor. Çaycıyı yolladılar sadece. FETÖ'cü olmayanı seçtik diyorlar, yalan. Kendi şirketinde çalışan isimler TFF'de bana ceza veriyorlar. Bizim TFF Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nu tanıma gibi bir durumumuz yok artık. TFF içerisinde FETÖ'cülerin olduğunu buradan söylüyorum. Bunu da belgelere göre söylüyorum. Bana ceza veren de onlar. TFF ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Hafta başında başvuru yapacağız.

Levent Nazifoğlu çıktı konuşma yaptı, haklı olarak. Canı yanmıştı çünkü. Aykut Kocaman konuştu. Ceza verdiler mi? Hayır. Yıldırım Demirören'in gazeteleri var. Yazıyorlar, 45 gün ceza diye. Ertesi gün TFF açıklıyor aynı cezayı. TFF Başkanı ile yayın yapıyorlar. Danışıklı dövüş hep. Hepsi para alıyor çünkü. Almıyorum diyorlarsa bana dava açsınlar."

Aziz Yıldırım'dan Fatih Terim için istifa çağrısı

"FATİH TERİM GÖREVİ BIRAKMALI"

TFF'nin yeniden organize edilmesi gerekiyor. Türk futbolunun ilk görevi altyapı yapılanmasıdır. Bütün ülkenin her yerinde aynı sistemde çalışma yapılmalı. Fatih Terim'in şahsıyla bir problemim yoktur ama bu görevden ayrılmalıdır. ya Milli Takımı bıraksın, ya da futbol direktörlüğü görevini yapsın. Aldığı parayı falan tartışmıyorum, hak ediyor ki alıyor. Benim derdim Türk futbolunun geleceğiyle ilgili. 19 ve 21 yaş altı takımları kaldırılmalı. İspanya ve İngiltere gibi rezerv ligler kurulmalı. Oynatamayacağımız oyuncuları takımda tutamıyoruz. Rezerv lig olursa sakat oyuncumu bile orada oynatabilirim. Bunlara önem verilmeli. Prim meseleleri yerine bunlarla ilgilenmeliler."

"SAYIN DEMİRÖREN, BEŞİKTAŞ'A BORCUNU HİBE ET"

"TFF Başkanı, ' Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe'ye borç veriyordu' dedi. Borç değildi, sponsorluk anlaşmasıydı o. Yıldırım Demirören, Beşiktaş'a borç vermiş durumda. Bugün hacize gelse, Beşiktaş'ın durumu ne olur biliyor musunuz? Sayın Demirören bu parayı Beşiktaş'a hibe et. Bu iş çözülsün. Beşiktaş kazanamazsa sana paranı ödeyemez."

"YAYIN İHALESİNDE 175 TRİLYON KAYIP VAR"

"Yayın ihalesi yapıldı. 500 milyon Dolar dediler. Bu ihale 1 Haziran 2017'den itibaren geçerli. Bu paranın 250 milyon Dolar'ı dolar olarak işlenecek, kalan 250 milyon Dolar ise TL'ye çevrilecek. Bize bunlarla ilgili bilgi vermelerini istedik. Anlaşmaya göre ihale günü kur 3.26. Pazartesi günü kur 3.36 olmuş. Daha imzalamadıkları için kur devamlı yükseliyor. 1 Haziran'da ödenecek yayın ihalesi ödemesi. Kuru 3.26'dan sabitlediler. Haziran'da kur 4.00 bile olsa 3.26'dan para alacağız. Aradaki farkı indirecekler. Ben imzalamadım bunu. Beni kulüpten atarsınız diye korktum, imzaladım. Doğru olan neyse getirin onu imzalayalım. Bütün kulüplerin 175 trilyon kaybı olacak bu durumda. 16 kulüp imza vermiş, ben vermedim. Ben üyelerimizin onayını almadan bunu yaparsam, yarın beni mahkemeye verip kulüpten atabilirsiniz. Buna izin veremem. İhaleyi iptal etmelerini öneriyorum. Usulsüzlük var burada çünkü. Diğer kulüpler nasıl imzalıyor aklım ermiyor."

Kaynak: Futbolarena.com

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım'dan Gündem Yaratacak Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement