Aziz Yıldırım'dan Terraneo Haberlerine Tepki - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım'dan Terraneo Haberlerine Tepki

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün sportif direktörü Giuliano Terraneo'nun, kendisi ve yöneticilerin tesislere girmesini istemediği yönündeki haberleri yalanlayarak, sert tepki gösterdi.

27.09.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün sportif direktörü Giuliano Terraneo'nun, kendisi ve yöneticilerin tesislere girmesini istemediği yönündeki haberleri yalanlayarak, sert tepki gösterdi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen geleneksel bayramlaşma töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, basında çıkan Terraneo ile ilgili haberleri sert bir dille yalanladı.

Aziz Yıldırım, kimsenin başkana ve yöneticilere tesislere girme yasağı koyamayacağının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Sizin maaşını verdiğiniz, görev verip görev sınırlarını çizdiğiniz kişi böyle bir şey yapabilir mi? Onu kulağından çekip atarım. İki de bir gaz veriyorsunuz adama. Adamı sonunda kendi dışında bir hale getireceksiniz. Haber alacağız diye bunları yapıyorsunuz. Yanlış bunlar. Buranın bir statüsü vardır. Başkan, yönetim, yönetimin altında kurullar... Tesislere girme yasağı falan yok. Fenerbahçe yönetiminin odası var orada. İstedikleri zaman gider gelirler. Kimse de, Terraneo falan karar veremez, karışamaz."

Kuralları kendisinin ve yönetimin çizdiğini anlatan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe yönetiminin karar vermediği hiçbir şeyi, değil Terraneo hiç kimse yapamaz. Kararı biz veririz. Sonuçta sorumluluk bizimdir. Samandıra'ya gidip gitmeyeceğime atadığım adam karar veremez. Yönetim olarak ben kuralları çizerim. Bu da kurumsallığın gereğidir. 'Futbola karışmayacağım' demek dışlanmak demek değil. Bunu kim diyor size? Terraneo değil ama sizleri ben içeri sokmam. Bunlara dikkat edin. Bu haberleri yapmayın."

Bu sırada Aziz Yıldırım'ın, kulübün genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu'ya dönerek "Mahmut, haberin olsun kulübe de gelmiyorsun bundan sonra" demesi gülüşmelere neden oldu.

"Şampiyon olursa başarılı, olamazsa başarısız"

Başkan Yıldırım, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'dan memnun olmadığı yönünde çıkan haberlerin sorulmasını üzerine ise şu cevabı verdi:

"Hocadan memnun olmadığımı uyduruyorsunuz. Benden ya da hocadan böyle bir şey duydunuz mu? Ben ilk defa sizden duyuyorum. Hocadan neden memnun olmayayım? Ne yapmış hoca? Neden birbirimizden memnun olmayalım? Parasını alıyor, işine kimse karışmıyor. O zaman hocada ne sıkıntı var. Hocadan sizin sıkıntınız var. Biz hocadan mutluyuz. Zamana ihtiyacı var. Hoca sezon sonu şampiyon olursa başarılı, olamazsa başarısız. Fenerbahçe'nin kriteri bu."

Van Persie hakkında

Aziz Yıldırım, sarı-lacivertlilerin Hollandalı yıldızı Robin van Persie'nin yedek kalmasının çok büyütüldüğünü ifade etti.

Geçen hafta Bursaspor maçında yedek kalan Van Persie için de açıklamada bulunan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Oyuncunun inişi çıkışı, performansı benim sorunum değil. Van Persie bir laf etti; 'ben yedek kalmaktan rahatsız oluyorum' dedi. Hoca da 'Kararları ben veriyorum' dedi. Ne büyük olay ya... Siz bunlar hakkında konuşamazsınız. Siz ancak 'Bu arkadaş formda, hoca oynatmalı' dersiniz, bitti. Biraz emeğe saygı gösterin. Bu insanlar çalışıyor, zamanlarını Samandıra'da geçiriyor. Sonunda bu oyuncuları sahaya sürmek hocanın görevi. Ona basın olarak niye karışıyorsunuz? Dün akşam bakıyorum, kadro belli. Adam orada çalışıyor, kadro yapamıyor, siz kendiniz kadro yapıyorsunuz."

"UEFA'ya da sıra gelecek"

Sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Başkanı Michel Platini hakkındaki iddialar için de konuşarak, "Ne dedim, 'UEFA çatırdayacak.' Bekleyin daha neler çıkacak altından. Merak etmeyin, acele etmeyin. Daha var. Önce bizim ülkemizde hukuki süreç bir neticelensin. Buradaki bu iş bitsin, sıra UEFA'ya gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, 250 dönüme yakın büyük bir arazi alacaklarını ve A takımı, altyapıyı ve tüm tesisleri buraya taşıyacaklarını belirterek, "250 dönüme yakın bir arazi alacağız, kiralamayacağız. Kulübün olacak. Avrupa'da kulüpler gezilecek, altyapıları izlenecek. Beş yıllık bir proje halinde yapacağız. Bunun içinde 15 çim saha, klinikler yer alacak. İleride A takım da buraya gelecek. Fenerbahçe tüm tesislerini buraya taşıyacak. Gerçek akademi" şeklinde görüşlerini aktardı.

Barcelona gibi bir sistem kuracaklarını, A takım hangi taktikle oynuyorsa altyapı takımlarının da aynı taktikle sahaya çıkacağını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İyi futbol, iyi oyuncularla oynanır. Birisi diyor ki, 'böyle olursa Anadolu takımları ile 3 büyükler arasındaki fark açılır.' Tersini düşünün. O zaman da Avrupa takımları ile bizim aramızdaki fark açılıyor. Bu durumda Avrupa'da başarılı olmayalım mı? Josef'e 8 milyon avro verdik, adam kalkmış diyor ki 'Josef'e 8 milyon verildi, bu para nereye gitti?' Soruya bak. Hırsızlık mı yaptık biz? Arda 40 milyona gitti, yas tutanlar çıktı. 'Vay efendim nasıl gider' diye... Helal olsun. Gider, keşke 100 milyona gitse."

Aziz Yıldırım, "Hedef 1 milyon üye" ve Fenerbahçe Yandex projelerinin iyi gittiğini de dile getirerek, Bayern Münih'in yıldız futbolcusu Arjen Robben için, "Parayı bulursak alırız" ifadesini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi hakkında görüşü sorulan Yıldırım, maça gitmeyeceğini belirterek, iki takıma da başarılar diledi. Yıldırım, "İlk kez oynanmıyor zaten. İnşallah derbiye yakışan oyun olur. Netice önemli değil demeyeceğim, netice önemli. İnşallah Fenerbahçe kazanır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım'dan Terraneo Haberlerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement