Aziz Yıldırım'ın Basın Toplantısı - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım'ın Basın Toplantısı

Aziz Yıldırım\'ın Basın Toplantısı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım: "Zenginler kulübü mantığıyla Fenerbahçe'yi kalkındıracaklarını iddia edenler, Fenerbahçe'yi tanımıyor ve değerlerini bilmiyordur. Fenerbahçe halkın takımı...

01.11.2013 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü'nün hafta sonu yapılacak seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlığa tekrar aday olan mevcut başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin halkın takımı olduğunu söyleyerek, "Zenginler kulübü mantığıyla Fenerbahçe'yi kalkındıracaklarını iddia edenler, Fenerbahçe'yi tanımıyor ve değerlerini bilmiyordur" dedi.

Yıldırım, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamalarda, basında başkan adaylarıyla ilgili sürekli olarak "Zenginler Kulübü" ve "TÜSİAD" benzetmeleri yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Zenginler kulübü mantığıyla Fenerbahçe'yi kalkındıracaklarını iddia edenler, Fenerbahçe'yi tanımıyor ve değerlerini bilmiyordur. Fenerbahçe halkın takımıdır. Değerlerimiz seçim malzemesi yapılamaz. Fenerbahçe'nin herhangi bir TÜSİAD'a ihtiyacı yoktur. Taraftarımızın emeğinden ve dişinden tırnağından artırdıklarıyla yaptıkları Şükrü Saracoğlu Stadı'yla, Fenerium'uyla taraftarının hiç kimseye borçlandırılamayacak büyüklüğe ve onura sahip olduğunu anlayamadılar. Fenerbahçe, kimsenin seçtiği 10 tane zengine mahkum edilemeyecek kadar büyüktür. Sizlerin oylarıyla 1998 yılında buraya geldiğimde, 'artık Fenerbahçe'ye zengin başkan ve yönetici aranmaması için çalışmalar yapacağız' demiştim. Bugün de aynılarını söylüyorum. Sizler de bu olayların farkındasınızdır."

"Bir Milyon Üye" projesine verdikleri önemden bahseden Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde 'Demokratik Fenerbahçe' söylemi gerçekleştirdiler. Demokratikleşme, TÜSİAD modeliyle olmaz. Demokratikleşme, 1 milyon üyeyle ve dünyanın her yerindeki milyonlarca Fenerbahçeliyle olur. 'Bir milyon Üye' projesine verdiğimiz önem, kulübümüzü bu zihniyete teslim etmeme, 3 Temmuz'ların bir daha yaşanmaması ve Fenerbahçe'ye hakim olmak için her yolu deneyenlerin Fenerbahçe'den sonsuza kadar tasviyesini hayata geçirmek içindir."

"Fenerbahçe'nin toplam borcu sadece 200 milyon dolardır"

Mali konular hakkında bilgi veren ve bu konuların afaki ve şişirme rakamlarla kamuoyuna yansıtıldığı iddiasında bulunan Yıldırım, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'nin '1 milyar lira veya 500 milyon dolar borcu var' diyorlar. Peki bu 500 milyon doların karşılığında aktiflerinde ne var, ona bakmıyorlar. Yalnız Fenerium'un değeri 300 milyon, Futbol AŞ'nin değeri 800 milyon... Bunları hep afaki ve şişirme rakamlarla kamuoyuna yansıtıyorlar. Spor kulübü, SPK'dan inceleme görüyor. Dernekle ilgili kısımları divan kurulunda burada anlatıyoruz. Yalan söyleyemezsiniz. Yalan bir gün ortaya çıkar. Bunlarla ilgili hile hurda yapamayız. Çünkü biz gittikten sonra gelenler yüzümüze vururlar. Ama bunların zihniyeti bu olduğu için devamlı karalama politikası yapıyorlar ve mali tablolarda hiç olmayan şeyler söylüyorlar."

Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün toplam borcunun 200 milyon dolar olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe Kulübü'nün ve bağlı şirketlerin finansal durumu, gerek medya, gerekse kötü niyetli kişiler tarafından gündeme getirilmekte, çok farklı ve yanlış rakamlar telaffuz edilmekte. Kulüp, denetim departmanları tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve borç rakamları tüm şeffaflığıyla ortaya konmaktadır. Futbol AŞ'nin an itibariyle 87 milyon dolar banka, 100 milyon lira tutarında tahvil borcu bulunmaktadır. Toplam finansal borç, 270 milyon liradır. Spor kulübünün ise 130 milyon lira finansal borcu bulunmaktadır. Geriye kalan borç kalemleri arasında, teknik düzenlemeler sonucu ortaya çıkan Futbol AŞ'ye olan borçlar ile önümüzdeki yıllara dönük gelirler görülmekte ve toplam borç rakamı şişirilmektedir. Özetle toplamda borç sadece 200 milyon dolardır."

"Seçimden sonra villaların parasını iade edeceğim"

Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübe kardeşinden aldıkları 8 adet villanın sürekli olarak suistimal edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kulübe, yatırım yapalım amacıyla evler ve arsalar aldık, tesisler yaptık. Biz gittikten sonra 'bir çöpü yok' denilen kulübe bir şeyler kalsın istedik. Bunlardan bir tanesinde kardeşimin Kurtköy'de yaptığı villalardan 8 tane aldık. Bu konu durmadan suistimal edildi. Bu kongreden sonra, Fenerbahçe'nin bugüne kadar bu konuyla ilgili ne kadar masrafı varsa çekini muhasebeye vereceğim. İlk kongrede de 'satılsın mı veya bu şekilde devam etsin mi?' diye sizlerin oyuna sunacağım. Sizler 'parayı kulübe iade edin' derseniz onu yapacağım. Buradan bunun sözünü veriyorum. Beni başka türlü yargılamayanlar, kirli emellerine bulaştıramadığı için bu tip basit şeylerle suçluyorlar."

Projelerle ilgili bilgi verdi

Kulüpte hayata geçirilmesi için çalışmaları süren projeler hakkında bilgi veren başkan Yıldırım, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Pendik'e taşınamayacağını söyledi.

Pendik'te aldıkları arazinin amacı hakkında konuşan Aziz Yıldırım, "Pendik'te arazi alacağımızı söyledik, herkes de stadı oraya taşıyacağımızı söyledi. Stat burada kalacak, hiçbir yere gidemez. Orası futbol takımımızın ve amatör branşlardaki sporcularımızın barınacağı ve sportif başarının yakalanacağı bir mekan olacak. Oradaki amaç, 15-20 tane futbol sahası yapmak ve bütün altyapıları oraya taşımak, basketbol ve voleybolla ilgili tesisler yapmak" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Kenan Evren Lisesi'nin yerine AVM ve otel yapma, Fenerbahçe Üniversitesi'nin kurulması, Fenerland Projesi ve Fenerbahçe Bankası ile ilgili çalışmaların sürdüğünü aktardı. Kulüp olarak, yakında ihaleye girecek Kalamış Yat Limanı Projesi'nin yapımı konusunda eski yönetici ve iş adamı Ali Koç ve iş adamı Ferit Şahenk'le iletişime geçtiklerini ve ortaklıklarda yer almayı planladıklarını vurguladı.

Başkan Aziz Yıldırım, projeler hakkında, "Bunlar seçim projeleri ve Aziz Yıldırım projeleri değildir, Fenerbahçe'nin geleceğidir. Yarın seçimi kaybedebiliriz ama bu projelerin Fenerbahçe için yapılması gerektiğini söylüyorum" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım'ın Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hasan Arat:
    02:19 Hasan Arat: "Türkiye Kupası hedefi süresince teknik adam ismi konuşmayacağız"

    Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Türkiye Kupası süresince yeni teknik direktöre dair herhangi bir isim konuşmayacaklarını dile getirdi. Arat, yapay zeka ile data okunabilirliği konusunda Arsenal ile görüşeceklerini belirtti. Futbol takımının talihsiz bir dönem geçirdiğini ve adaptasyon sorunu yaşadığını ifade eden Arat, Türkiye'de en iyi yönetilen federasyonun voleybol federasyonu olduğunu söyledi.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacaklarını belirtti.

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak
    23:52 Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak

    Acun Ilıcalı, Survivor 2024 All Star programında Fenerbahçelilere müjdeyi verdi. Buna göre Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanacak rövanş maçı TV8'de şifresiz yayınlanacak.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı
    23:15 Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı

    THY EuroLeague Play-in 1. Tur maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem'de konuk ettiği İtalyan ekibi Virtus Bologna'ya 67-64'lük skorla mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.


Advertisement