Aziz Yıldırım, Sadece Selçuk Yula'ya Jübile Organizasyonu Düzenledi - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım, Sadece Selçuk Yula'ya Jübile Organizasyonu Düzenledi

Aziz Yıldırım, Sadece Selçuk Yula\'ya Jübile Organizasyonu Düzenledi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 17 yıllık başkanlık döneminde, futbola Galatasaray'da veda eden Selçuk Yula'ya jübile yaptı.

19.04.2015 14:37  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alex de Souza'nın İstanbul'a gelişi, Fenerbahçe ve futbol kamuoyunu karıştırdı. 'Alex-jübile-Fenerbahçe' üçgeninde yine art arda açıklamalar yapılırken özellikle Sarı-Lacivertli taraftarlar iki ayrı cepheye bölündü; Birinci grup Alex de Souza'ya Fenerbahçe forması ile Kadıköy'de jübile yapılmalı diyenler; ikinci grup ise Aziz Yıldırım'ın 'Hiçbir futbolcuyla jübile yapmadım, yapmam' sözlerini destekleyenler. Aziz Yıldırım'ın 17 yıllık başkanlık kariyerine baktığımızda da bu kuralını uyguladığını görüyoruz.

TANJU ÇOLAK'A SÖZ VERİLMİŞTİ

Sporx'in haberine göre, 1998 yılının Şubat ayında Fenerbahçe Başkanı olan Aziz Yıldırım, o dönemden bugüne kadar birçok futbolu ile çalışsa da içlerinden sadece 2 kişi, onun başkanlığı döneminde 'jübile' yaptı. Bunlar Tanju Çolak ve rahmetli Selçuk Yula'ydı. Tanju Çolak'a Ali Şen'in başkanlığı öncesinde jübile sözü verilmiş Aziz Yıldırım da bunu sadece uygulamıştı.

FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇIYLA BIRAKMAK İSTEDİ

Tanju, o dönemde Fenerbahçe - Galatasaray maçıyla futbolu bırakmak istemişti ancak bu isteği kabul görmeyince, Fenerbahçe - Samsunspor maçı planlandı. Fakat Türk futbolunun efsane golcüsü 29 Temmuz 1998 tarihinde Fenerbahçe - Bursaspor maçıyla birlikte futbolculuk kariyerini sonlandırmış oldu. Tanju maçta sadece 15 dakika sahada kalırken Fenerbahçe 4-1'lik zafer almıştı.

TRİBÜN ARKADAŞINA VEFA

Aziz Yıldırım döneminde, Aziz Yıldırım'ın organizasyonu ile jübile yapan sadece 1 isim vardı. Tanju Çolak da Aziz Yıldırım döneminde jübile yapmıştı evet, ancak onunki verilen bir sözün tutulmasıydı. Selçuk Yula ise bizzat Yıldırım tarafından 'iade-i itibar' kapsamında gerçekleşmişti.

1979-1986 yılları arasını Fenerbahçe'de geçiren ancak kariyerinde son olarak Galatasaray forması giyen Selçuk Yula, jübilesine dair yaşadıklarını şu sözlerle anlatmıştı:

"Jübile yapamadım. Galatasaray'dan ayrılıp, yazarlığa başladım. O dönemler Aziz Bey de iyi bir Fenerbahçe taraftarı olarak maçlara gelirdi, beraber deplasmanlara giderdik, sonra kendisi Fenerbahçe başkanı olunca, bana jübile yaptırdı. İade-i itibar jübilesiydi bu. Bana verilecek en güzel hediye oldu, bu jübile futbolu çubuklu formayla bıraktım, bundan dolayı da çok mutluyum, jübilemden de bir kuruş para almadım."

22 Temmuz 1998'de Aziz Yıldırım'ın başkanlığının henüz 5. ayında Selçuk Yula, Fenerbahçe forması ile Erzurumspor maçında sahaya çıkmış, 2. dakikada da yerini Sergio'ya bırakarak jübilesini gerçekleştirmişti. O maçı Fenerbahçe 3-1 kazandı.

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ

Fenerbahçe'de 1998 yılı sonrasında Rüştü Reçber, Ümit Özat, Ogün Temizkanoğlu, Aykut Kocaman, Oğuz Çetin gibi önemli isimler futbolculuğu bırakmış ancak hiçbirine Fenerbahçe'de jübile yapılmamıştı. Hatta Fenerbahçe'de Tanju Çolak'ın jübile organizasyonu sonrasında hiçbir jübile maçı düzenlenmedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım, Sadece Selçuk Yula'ya Jübile Organizasyonu Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Gundiler: İnadına aziz yıldırım 21 5 Yanıtla
  • Mehmet : Aziz başkan işini bilir lütfen tek taraflı düşünmeyelim sevgili kardeşlerim EN Büyük fenerrrrrrrrrrr 3 11 Yanıtla
  • FLAŞ: gün yüzüne çıkmamış çok şikeleriniz var. afrika derken türkiye liglerinde çok afrikalı var onlar senden daha iyi bilir futbolu ekonomisi bozuk olabilir en büyük şikeci CİNCONLAR 6 5 Yanıtla
  • off: futbolla hiç alası yok gibi tipi var ey aziz sen futbolu bırak zıraattan iyi anlarsın tarlalar mahsüller falan 2 7 Yanıtla
  • sivridil: Hayirli baskan 5 2 Yanıtla
  • Gundiler: Hedef 1 milyon üye 5 1 Yanıtla
  • tarafsız: En büyük. Şikeci galatasay yöneticileri 4 1 Yanıtla
  • flaşş: gürkan bana kasımpaşayla olan şikeyi anlat afrikayada sen anlat 3 1 Yanıtla
  • TÜRK: Futbolcu geçici takım baki orası burası ayrı oynamasaydı alex inde. Heykelini diktik daha ne istiyo. 2 1 Yanıtla
  • erkann..: fenerliyim ama su aziz yildirimdan nefret ediyorum neden cikti hapisten bu adam yaa. alex gibi adam fenere gelmez ve cok seyler yapti alex hakkini ödüyemezler. ama bu aziz nankör adam gitsin artik su herif. 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement