Aziz Yıldırım: "Türkiye Kupası'nda Oynamayız" - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım: "Türkiye Kupası'nda Oynamayız"

Görüntü Dökümü : Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın konuşması Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı (2) Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım: "Futbol takımının eğer UEFA kriterlerine uyması isteniyorsa devletin ve TFF'nin bazı şeylere uyması gerekir" "Havuzdan 100 milyon dolar alırsak, bütün UEFA kriterlerini karşılarız. Şu anda da 4 sene için böyle bir sıkıntı olmayacak" "TFF ya kupaya çözüm bulur ya da biz Türkiye Kupası'nda katılmayacağız. Ceza verseler de katılmayacağız" Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA'nın mali kriterlerine uyulması için devletin ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bazı şeylere uyması gerektiğini söyledi.

30.01.2016 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın konuşması Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı (2)

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım:

"Futbol takımının eğer UEFA kriterlerine uyması isteniyorsa devletin ve TFF'nin bazı şeylere uyması gerekir"

"Havuzdan 100 milyon dolar alırsak, bütün UEFA kriterlerini karşılarız. Şu anda da 4 sene için böyle bir sıkıntı olmayacak"

"TFF ya kupaya çözüm bulur ya da biz Türkiye Kupası'nda katılmayacağız. Ceza verseler de katılmayacağız"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA'nın mali kriterlerine uyulması için devletin ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bazı şeylere uyması gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde kulübün yüksek divan kurulu olağan toplantısında konuşan Yıldırım, amatör branşlara çok fazla para harcadıklarını sadece erkek basketbol takımının yıllık açığının 20 milyon avro olduğunu belirtti.

Amatör şubeler konusunda karar verme noktasına geldiklerini aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğim 1998'den bu yana amatör şube açığı 250 milyon dolara yakın. Futbol takımının eğer UEFA kriterlerine uyması isteniyorsa devletin ve TFF'nin bazı şeylere uyması gerekir. Kulüp olarak vergimizi her sene eksiksiz olarak ödüyoruz. Borcumuz yok. Bizim de haklarımız var. Devlet buna saygı gösterecek. Stadı ben yaptım. Stadın yeri bize aittir. Zaman içerisinde siyasi baskılarla kulübün malı devletin eline geçti. Devletten satın almaya çalıştık ama alamadık. Stadın yapımı için 100 milyon dolara yakın para harcadık. 49 yıl için 61 milyon dolar da bu stada ödeyeceğiz. Devlet, kulübün yaptığı statları kulübe vermeli. Devlet yardımı budur. Yoksa borçların 10 sene ileri atmak bu işlerin çözümü değil."

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından kurulması gündemde olan Süper Lig AŞ'ye sadece yayın haklarını pazarlaması şartıyla 'evet' diyeceklerini vurgulayan Yıldırım, "Benim forma, bilet gelirlerimi diğer kulüplerin kazancının içine koyulursa 'hayır' diyorum. Bunu herkes bilsin. 'Kulüpler yasası' deniyor. Niye çıkıyor? Kulüp başkanlarına, yöneticilerine 'hırsız' deniyor. Bunu önleyecek kanunlar var. Yasa çıkarsa tıpkı 6222 gibi bir yasa doğmuş olacak. Sonra insanlar hapse girince 'yanlış' deniliyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak bu yasayı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Stada sponsor ismi verdiklerinde aldıkları paranın yüzde 25'ini devlete ödediklerini anlatan Yıldırım, "Biletlerin de yüzde 18'ini alıyorlar. Yüzde 5 forma ve saha kenarı reklamlarından da devlet katkı alıyor. Stattan, reklamdan, formadan para alıyor. Size gelince kanun çıkartıp, yayın hakkını vermiyor. Fenerbahçe bu yıl şampiyon olursa ki olacak. 80 puan civarında ligi bitirirsek, 33 milyon dolar kulübün kasasına girer yayından dolayı. Halbuki 2010 yılında bir firmadan 125 milyon dolar teklif aldık" şeklinde konuştu.

Teklifi 'yayın havuzu bozulmasın' diye kabul etmediklerini vurgulayan Yıldırım, kulüplerin borcunun dövizdeki kur farkından dolayı arttığını ve bunun için kanunlar çıkarmak yerine sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Yıldırım, "İddaa" gelirlerinde de fazla kazanmaları gerektiğini vurguladı.

"4 yıl için sıkıntı yok"

Aziz Yıldırım, UEFA'nın mali kriterleriyle ilgili 4 yıl sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti.

Yayından 100 milyon dolar gelir elde etmeleri gerektiğini aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Havuzdan 100 milyon dolar alırsak, bütün UEFA kriterlerini karşılarız. Şu anda da 4 sene için böyle bir sıkıntı olmayacak. UEFA'ya gittik savunmalarımızı yaptık. Biz alacaklıyız. Biz iki sene şampiyon olduk ama Avrupa'ya gönderilmedik. Yargıtay'ın kararı onaylamasını bekliyoruz. Şahıslara ve kurumlara dava açacağız. Ben ceza yedim, bavulumu, çocuğumu alıp buraya geldim. Bugün herkes bavulunu alıp kaçıyor."

- "Türkiye Kupası'nda oynamayız"

Aziz Yıldırım, Ziraat Türkiye Kupası'nda gelirlerin değişmemesi durumunda kupaya katılmayacaklarını söyledi.

Kupayı alamamaları durumunda her sene Türkiye Kupası'nda 3 milyon avro zarar yaşadıklarını aktaran Yıldırım, "TFF ya kupaya çözüm bulur ya da biz Türkiye Kupası'nda katılmayacağız. Ceza verseler de katılmayacağız. UEFA, TFF 'açık veriyorsunuz' diyor, açığı oluşturan TFF. TFF kupadan aldığı paralarla kupayı destekleyecek. Yoksa UEFA kriterlerin tutturamayacağız" dedi.

"Menajeri olanla anlaşmayacağız"

Yıldırım, artık görüşmelere menajerleriyle gelen futbolcularla anlaşmayacaklarını dile getirdi.

Sarı-lacivertli kulübün başkanı, şunları kaydetti:

"Menajerlere karşıyım. Özellikle bizim yerli oyunculardan menajerleriyle gelenlerle anlaşma yapmayacağız. Futbolcu artık belli nakit para alacak. Nakit paranın dışında galip gelirse para alacak. Berabere kalırsa paranın yarısını alacak, kaybederse almayacak. Menajerler oyuncuları kandırıyor. 'Seni milli takıma alacağım' diye. TFF de bunu duysun."

Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi'ni bu yılın içinde açacaklarını da aktararak, yeni yapmayı düşündükleri tesisleri hakkında bilgiler verdi.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Çaykur Rizespor maçında taraftarların bazı oyunculara tepki gösterdiğini anlatan Yıldırım, "Bunu affetmem. Bir daha olursa sizi stada sokmam. Bunu yaparım. O oyuncular bizim değerlerimizdir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, son olarak geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Eski Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in eşi Gülseren Özdemir için başsağlığı diledi.

Toplam borç 254 milyon 482 bin 23 lira

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin toplam borcunun 254 milyon 482 bin 23 lira olduğu açıklandı.

Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda, sarı-lacivertli kulübün denetleme kurulu üyesi Doğan Yeşin, denetleme kurulu raporunu okudu.

Yeşin, yıl sonu işlemlerinin henüz tamamlanmadığından dolayı raporun 28 Ocak 2016 tarihine kadarki, muhasebe departmanını intikal eden bilgilere göre hazırlandığını açıkladı.

Yeşin, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin mevcutlar ve alacak tutarı olan 13 milyon 787 bin 849 lira tenzili sonucunda kalan 254 milyon 482 bin 23 lira net borç tutarının olduğunu belirtti.

Doğan Yeşin, kulübün 2015 yılında ise toplam 204 milyon 368 bin 522 lira gelir elde ettiğini ifade etti. Giderin ise Yeşin, 253 milyon 984 bin 520 lira olduğunu açıklayarak, gider fazlasının 49 milyon 615 bin 998 lira olduğunu kaydetti.

Öte yandan Doğan Yeşin, yöneticilere olan ve diğer çeşitli borçları kapsayan 10 milyon 998 bin 169 bin liranın toplam borca dahil olmadığını aktardı.

Yönetim kurulu faaliyet raporu

Toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Mithat Yenigün, tüzük maddelerinde değişiklik yapmak için şubat ayında olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıkladı.

Yenigün, 2014 yılında düzenledikleri kulüp tüzüğünün bazı maddelerinde aksaklıklar yaşadıklarını anlatarak, "Bu maddelerin yeniden düzenlenmesi zorunlu. Bu nedenle şubat ayının 14'ü ya da 21'inde olağanüstü kongre kararı aldık" şeklinde konuştu.

UEFA'nın mali açıdan koyduğu kriterlere uymak zorunda olduklarını vurgulayan sarı-lacivertli kulübün başkan vekili, "Bu bağlamda kulübümüz giderlerin azaltılması, gelirlerin artırılması için özel çalışmalar yapıyor. Amatör şubelere devletten destek gelmediği sürece kulüp bütçelerinde açık devam edecek ve kulüpleri zora sokacaktır" dedi.

"Hedef 1 Milyon Üye" ve "Yandex" projelerinin kulübün istediği seviyede gitmediğini anlatan Yenigün, futbol takımının ve amatör şubelerin geçtiğimiz 3 aylık dönemde aldığı sonuçlar hakkında bilgi verdi.

Yenigün, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na Fenerbahçeli 14 sporcunun gitmesinin kesinleştiğini, takım sporları hariç 7 sporcudan da kota beklediklerini ifade etti.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün başkanlığında yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısında, geçtiğimiz günlerde vefat eden iş adamı Mustafa Koç ve Eski Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in eşi Gülseren Özdemir için saygı duruşu yapıldı.

Sarı-lacivertli kulübün yüksek divan kurulu toplantısını sona erdi.

(BİTTİ)

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım: 'Türkiye Kupası'nda Oynamayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı
    11:28 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atış Poligonu'nda düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, tesisin Türkiye'de bir numara olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Mersin'in faaliyetlerle yıldızının giderek daha da parladığını vurgulayan Pehlivan, spor kenti olan Mersin'in altyapısının güçlü olduğunu ifade etti. Törende dereceye giren sporculara ödüller takdim edildi. Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Atakaş Hatayspor'un antrenmanlarını yaptığı tesisleri de inceledi.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli:
    11:24 CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "419 Hanelik Sosyal Konut Projesini Benim Dönemimde Çeşme Halkı ile Buluşturacağız"

    Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olmaya hazırlanan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli seçime günler kala temposunu arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecini ve projelerini ANKA Haber Ajansına anlatan Denizli, Çeşme’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal konut olduğunu belirterek "Ekonomimizin geldiği yer itibarıyla alım gücünün düşmesi ile birlikte sosyal konut Çeşme’de ciddi bir beklenti. Biz de zaten bu konuyu proje lansmanımızda duyurduğumuz gibi 419 hanelik bir sosyal konut projesini Çeşme halkı ile benim dönemimde buluşturacağız” dedi.

  • Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı
    11:12 Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen iftar programında Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar bir araya geldi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dostluğun önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Galatasaray taraftarı Mehmet Ziya Bağcı ise organizasyonun her yıl büyütülmek istendiğini ve diğer takım taraftarlarının da destek verdiğini belirtti. Sındırgı Belediyespor Başkanı Tufan Gürlek ise emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı
    11:12 Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı

    Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayan Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, milli kalecisi Bülent Çetin'in açıklamalarına göre, takımdaki aile ortamının başarılarını etkilediği belirtildi. Alves Kablo, 22 maçta 21 galibiyet ve bir beraberlikle 64 puan toplayarak ligi birinci sırada tamamladı. Kulüp, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Bülent Çetin, takımın hedefinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek
    11:10 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçında forma giyecek. Barış Alper, bu sezon takımının en istikrarlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor ve farklı mevkilerde gösterdiği iyi performansla takıma önemli katkı sağlıyor.

  • Sakaryaspor, play-off'ta doğrudan finale yükselmeyi hedefliyor
    11:08 Sakaryaspor, play-off'ta doğrudan finale yükselmeyi hedefliyor

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, normal sezonun kalan bölümünde üçüncü sıradaki yerini koruyarak play-off'ta doğrudan final oynamayı hedefliyor. Sakaryaspor, ligde 27 maçta 47 puanla 3. sırada yer alıyor ve 7 maçlık süreçte en fazla puanı alarak finale çıkmayı amaçlıyor.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak
    11:05 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında oynaması durumunda sarı-kırmızılı formayla 100. resmi karşılaşmasına çıkacak. 23 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da farklı pozisyonlarda görev alarak dikkatleri üzerine çekti. Şu ana kadar 99 resmi maça çıkan Yılmaz, 8 gol kaydetti ve geçtiğimiz sezon Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca bu sezon Galatasaray'ın en istikrarlı futbolcusu olan Yılmaz, 46 maçta forma giydi.

  • Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi
    11:04 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi

    Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu öncesi, uçurum dalışçıları Catalin Preda ve David Colturi, Suudi Arabistan'ın Cazan bölgesinde dalış deneyimi yaşadı. İkili, Suudi Arabistan'ın vadi içlerinde dalış yapan ilk sporcular oldu. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yolları aşarak keşif yapan sporcular, Lajab ve Al-Rough Vadisi'nde derin tatlı su havuzları ve uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti. Bu deneyim, sporcular için unutulmaz bir macera oldu.

  • İsmail Kartal, yıldız futbolcunun biletini kesti: Kendine kulüp bul
    11:03 İsmail Kartal, yıldız futbolcunun biletini kesti: Kendine kulüp bul

    Fenerbahçe, bu sezon beklenen performansı gösteremeyen Miha Zajc'ın menajeriyle görüşerek oyuncunun yaz aylarında kulüp bulmasını istedi. Zajc'ın sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor ve güncel piyasa değeri 3 milyon euro.

  • Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi
    10:49 Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi

    Samsunspor Kulübü, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de mücadele eden Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi. Kulüp yönetimi, şehirden yeterli desteği alamadıklarını ve bütçede açık oluştuğunu belirtti. Borçların ödenmesi için lige katılma hakkının devri veya şubenin kapatılması seçenekleri üzerinde duruldu.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.

  • Çayırova Belediyesi Bornova Belediyesi Karşıyaka ile deplasmanda mücadele edecek
    10:37 Çayırova Belediyesi Bornova Belediyesi Karşıyaka ile deplasmanda mücadele edecek

    Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi'nin 31. Haftası'nda Bornova Belediyesi Karşıyaka ile deplasmanda karşılaşacak. Takım, galibiyet alarak Play-Off potasındaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.


Advertisement