Aziziye'de Eğitim Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Aziziye'de Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Aziziye\'de Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Aziziye ilçesinde eğitim sorunları ve çözüm önerileri konusunda İlçe Kaymakamı Zafer Öz’ün öncülüğünde Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Çalıştayın sonuç bölümü Erzurum Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde yapıldı.

25.06.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aziziye ilçesinde eğitim sorunları ve çözüm önerileri konusunda İlçe Kaymakamı Zafer Öz'ün öncülüğünde Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Çalıştayın sonuç bölümü Erzurum Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü'nde yapıldı.

Çalıştayın sabah yapılan programında daha önce oluşturulan ve üye olarak komisyonda görev alan yerel yöneticiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, veliler ve öğrenci temsilcileri katıldı. Komisyonlar çalışmalarını tamamlayarak öğleden sonraki sunuma geçildi.

Çalıştayın öğleden sonraki programına ise İlçe Kaymakamı Zafer Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağrıyanık, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Samancı, İlçe Emniyet Müdürü Necip Bulut, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Özdemir, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Şair Mehmet Yaşar Genç, Daire Amirleri, Eğitim Bir-Sen İlçe temsilcisi Şerif Karslı, Öğretmenler Derneği İl Başkanı Abdullah İkinci, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaymakam Zafer Öz konuşmasında, "Bugün ilçemizde bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Yaklaşık 10 ay önce göreve başladığım Aziziye İlçesi'nde ilk görev günümden itibaren eğitim ve öğretim ile alakalı neler yapılabilir, gerek tanıma gerek projelendirme, bununla beraber sizlerin de fikirlerini görüşlerini almaya çalıştık. Bununla ilgili toplantılar yaptık, bu toplantıların önemli bir bölümünde Okul İdaresi arkadaşlarımızla bir aradaydık, konuşmuş olduğumuz hususları yazılı hale getirdiğimiz için özellikle Okullarımızdaki diğer idarecilerimizle, öğretmenlerimizle bunları paylaşalım dedik, istişarelerimize devam ettik. Bütün bir yıl içinde yapmış olduğumuz çalışmaların neticesinde bugün burada bir çalıştay'la sizlerle bir arada bulunmuş oluyoruz." dedi.

Kaymakam Öz, Aziziye'nin eğitimdeki sorunların her açıdan irdelenmesi gerektiğini belirterek, "Eğitim dertlenilmesi gereken bir olay. Daha iyinin ve idealin nasıl gerçekleştirilebileceğinin aranması gerekir" dedi.

Öğretmenlerden maksimum anlamda yararlanmak gerektiğini, yaptıklarımızdan sorumlu olduğumuz gibi meslek grubu olarak yapmadıklarımızdan da sorumlu olduğumuzu ifade eden Kaymakam Öz, toplantıya iştirak eden katılımcılara ve toplantının tertip edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağrıyanık ise Çalıştayın amacının bütün paydaşları bir araya getirerek sorunlara çözüm aramak olduğunu ve iyi işler yapılmak isteniyorsa inanmak, sabretmek ve asla vazgeçmemek gerektiğini belirtti.

Aziziye Eğitim Çalıştayı kapsamında programa katılan Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Osman Samancı "21. Yüzyılda Eğitim ve Öğretmen" konulu sunum gerçekleştirdi. Sunuma "Gerçek profesyoneller asla tatmin olmazlar, daima becerilerini geliştirmeye yardımcı olacak araçlar ararlar" sözüyle başlayan SAMANCI, kaçıncı yüzyılda olursak olalım, hangi meslekten olursak olalım kendimizi geliştirmeye ve yenilemeye mahkum olduğumuzun farkında olmamız gerektiğini vurguladı. Öğretmenlik mesleği 4 yıllık Fakülteyi bitirip 30 yıl yapılacak bir meslek değildir, biz öğretmenler sürekli kendimizi geliştirmeliyiz ki daha iyi hizmetler verebilelim, eğer bir kurumun çevresindeki gelişimin hızı, içerisindeki değişimin hızından fazla ise o kurum tehdit altındadır diyen Samancı, insanlar en değerli varlıklarını bize emanet ediyorlar, biz eğitimciler ve öğretmenler olarak bu emanetin farkında olmamız gerektiğini vurguladı.

Çalıştayın sonuç kısmının sunumu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Çinici tarafından yapıldı.

Çalıştay Programı genel tartışma bölümü ile devam edip sorulan sorulara cevaplar verilerek dilek ve temennilerle sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aziziye'de Eğitim Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement