Azmin Zaferini Gerçekleştirecek - Son Dakika
Spor

Azmin Zaferini Gerçekleştirecek

Azmin Zaferini Gerçekleştirecek

Marmara Depremi’nde yıkılan evinin enkazından 3 gün sonra kurtarılan ancak iki ayağını da kaybeden serbest dalış rekortmeni Ufuk Koçak (38), 509 kilometrelik Likya Yolu’nu protez bacaklarla geçmeyi hedefliyor.

02.04.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Depremi'nde yıkılan evinin enkazından 3 gün sonra kurtarılan ancak iki ayağını da kaybeden serbest dalış rekortmeni Ufuk Koçak (38), 509 kilometrelik Likya Yolu'nu protez bacaklarla geçmeyi hedefliyor.

Ufuk Koçak, 509 kilometrelik Likya Yolu'na Antalya'dan başlayıp zaman zaman yürüyüp, zaman zaman koşarak, kaya tırmanışı, rafting, kano, rüzgar sörfü, yelken, ATV motor ve dalış gibi doğaya dair ne varsa yaparak Türkiye'de ve dünyada ilki başarmak için Ölüdeniz'de bir haftalık kamp yapıyor. 15 Nisan'da Antalya'da başlayıp 3 Haziran'da Fethiye'de bitireceği Likya Yolu yürüyüşünü zaman zaman ot yeyip zaman zaman aç kalarak tamamlayacak. Engellenen tüm engelliler için bu etkinliği gerçekleştireceğini söyleyen Ufuk Koçak, Fethiye'deki Likya Yolu'nda muhteşem Ölüdeniz manzarasında yürüyüş ve doğayı tanıma antrenmanları yapıyor.

Türkiye'nin ilk bedensel engelli dalış eğitmeni olduğunu söyleyen Ufuk Koçak, "1999'daki Marmara depreminde engelli oldum. O günden bu yana hem engelli kardeşlerimle ilgili sportif aktiviteler yapıyorum hem de bu aktivitelere katılmaya çalışıyorum. 2000 yılından bu yana da Engelsiz Deniz Projesi'nin koordinatörlüğünü yapıyorum. Bu proje kapsamında da engellenen kardeşlerimin hepsini su ve doğayla buluşturup onların adaptasyonlarını ve bu tür faaliyetlere katılmalarını sağlıyorum. Likya yürüyüşünü farkındalık oluşturmak için yapma kararı aldım. Yürüyüşüm Antalya'dan başlayacak ve Fethiye'de son bulacak. Bu yürüyüşü engellenen 9 milyon kardeşim adına yapacağım. Aynı zamanda Çanakkele Savaşı'nın 100. yılı kapsamına alarak Çanakkale'deki kahramanlarımıza adayacağım" dedi.

"BİZ ANCAK ENGELLENENLER OLABİLİRİZ"

3 gündür Ölüdeniz'de kampta olduğunu belirten Koçak, "4 gün daha burada kalmayı planlıyorum. Yürüyüşün finalini burada yapacağımız için o çalışmaları da yürütüyoruz. Burası bilmediğim bir coğrafya, benim de ilk kez deneyeceğim bir aktivite olacak. Ben burayı sadece yürümeyeceğim. Bunun içerisinde parkurun yaklaşık 110 kilometrelik kısmını yelkenli ile geçeceğim, bir kısmını rüzgar sörfüyle tamamlayacağım. Dalış, su kayağı, kano, tırmanışlarla parkuru tamamlamayı hedefliyorum. Bizlerin şehirde yaşaması zaten ekstrem sporlar yapmamızı gerektiriyor. Babadağ'a tırmanmamla, İstanbul'daki bir üst geçide çıkmam aynı şey. Toplumda insanlara farkındalık uyandırırken arka tarafta bu güzel coğrafya olacak. Bu yaptığımız işin ülkenin tanıtımı açısından da güzel olacağını düşünüyorum. Bu aktiviteler benim gözümden engellilerin gözünden bir kitaba dönüşecek. Bu yürüyüşün sonunda bir belgesel olacak. Bu belgeselin hem uluslararası arenada hem de ülkemizde yayınlanmasını isteyeceğiz. En büyük hedefim Likya Yolu'nun engelsiz Likya Yolu gibi işaretlenmesi. Çünkü yaptığım hiçbir işi tek başıma yapmaktan haz alan birisi değilim. Ne zaman başka engellileri bu tür aktivitelere katabilirim benim için mutluluk o zaman başlayacak. Parkurda hangi engellilerin burayı kullanabileceğine yönelik notlar alacağım. Engelli olan ulaşım araçlarıdır, engelli olan mimari yapılardır, engelli olanlar uzuv eksikliği olanları fark edemeyenlerdir. Biz ancak engellenenler olabiliriz" diye konuştu.

SPONSOR DESTEĞİ BULAMADI

Spora devam edebilmek için sponsor desteğine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Koçak, şöyle konuştu:

"509 kilometrelik yolun 250 kilometrelik kısmı yürüyerek, 116 kilometresini yelkenle, 50 kilometrelik bir kısmını ATV ile diğer kısımlarını yüzerek ve farklı sportif faaliyetleriyle tamamlayacağız. Dünya çapında bir farkındalık oluşturmayı planlıyoruz. 15 Nisan'da Antalya'dan başlayacağız yürüyüşümüze 3 Haziran'da Ölüdeniz'de tamamlamayı planlıyoruz. Sponsor konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu işin görsel çekimleri ile ilgili bir sponsor bulduk. ATV ile ilgili Polaris, Kaya Grup'tan malzeme yardımı aldık. Kamp ve sonrası için de Liberty Otel sponsor oldu. Sporsor çıkmasa bile ben yürümeye kararlıyım. Yolda gerekirse ot yiyeceğim, ağaç kovuğunda kalacağım ama bu yolu yürüyeceğim." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Azmin Zaferini Gerçekleştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hasan Arat:
    02:19 Hasan Arat: "Türkiye Kupası hedefi süresince teknik adam ismi konuşmayacağız"

    Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Türkiye Kupası süresince yeni teknik direktöre dair herhangi bir isim konuşmayacaklarını dile getirdi. Arat, yapay zeka ile data okunabilirliği konusunda Arsenal ile görüşeceklerini belirtti. Futbol takımının talihsiz bir dönem geçirdiğini ve adaptasyon sorunu yaşadığını ifade eden Arat, Türkiye'de en iyi yönetilen federasyonun voleybol federasyonu olduğunu söyledi.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacaklarını belirtti.

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak
    23:52 Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak

    Acun Ilıcalı, Survivor 2024 All Star programında Fenerbahçelilere müjdeyi verdi. Buna göre Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanacak rövanş maçı TV8'de şifresiz yayınlanacak.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı
    23:15 Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı

    THY EuroLeague Play-in 1. Tur maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem'de konuk ettiği İtalyan ekibi Virtus Bologna'ya 67-64'lük skorla mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.


Advertisement