Azra Bebeğin Ailesine Belediyeden Konut Desteği Sözü - Son Dakika
Güncel

Azra Bebeğin Ailesine Belediyeden Konut Desteği Sözü

Azra Bebeğin Ailesine Belediyeden Konut Desteği Sözü

Van'da 2 yıl önce meydana gelen depremde 14 günlükken enkaz altından çıkarılan Azra Karaduman'ı ziyaret eden Sivas Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, aileye yapımı devam eden TOKİ konutlarının kurasında öncelik sözü verdi.23 Ekim 2011'de Van'da...

24.10.2013 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da 2 yıl önce meydana gelen depremde 14 günlükken enkaz altından çıkarılan Azra Karaduman'ı ziyaret eden Sivas Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, aileye yapımı devam eden TOKİ konutlarının kurasında öncelik sözü verdi.

23 Ekim 2011'de Van'da meydana felen 7.2 büyüklüğündeki depreme Erciş'te yakalanan Azra bebek, 47 saat sonra sağ olarak kurtularak depremin sembolü haline gelmişti. Depremin 2'nci yıl dönümü nedeni ile Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp eşi Makbule Ürgüp ile birlikte Karaduman ailesini ziyaret ederek minik Azra ile yakından ilgilendi. Başkan Ürgüp'ün ziyaretinde Azra'nın dedesi Ahmet Karaduman yapımı devam eden TOKİ konutlarının kura çekiminde öncelik tanınması konusunda istekte bulundu.

SAĞLAM VE MEZARLIĞA YAKIN DİYE

Ziyaret dolayısıyla çok duygulandıklarını ve memnun kaldıklarını belirten Ahmet Karaduman, "Eşim ve gelinim depremden sonra özellikle TOKİ'nin evlerinin sağlamlık yönünden büyük güvenini aldıkları için Van'dan geldiğimizden beri TOKİ'den bir ev sahibi olmak istediler. Benim de gelinime sözüm var. Yeni yapılan TOKİ evlerinin özellikle oğlumun mezarının olduğu Yukarı Tekke'ye yakın olması açısından Azra ve annesiyle bize karşılıklı birer daire almamız noktasında öncelik tanınırsa çok seviniriz ve dua ederiz. Mezarlığa yakın bir daire olmas ını istiyorlar. Onların geleceği açısından da hayırlı olur diye düşünüyorum. Psikolojik anlamda kendilerini güvende hissederler" dedi.

'DEPREMZEDELERE ÖNCELİK TANIYACAĞIZ'

Başkan Doğan Ürgüp ise Karaduman ailesinin isteklerine olumlu yanıt verdi. Ürgüp, "Alandaki evlerin bir kısmı belediyemize ait olacak. Belediyemizle TOKİ'nin satış kuralları aynı olmayacak. Biz ihaleye göre satışa çıkaracağız. Çünkü alandaki arsa bize ait. Dolayısıyla biz TOKİ ile iyi diyalog içerisinde olan bir belediyeyiz. Onunla ilgili protokol hazırlığı bitti ama binanın bitmesi 1 yıl sürecek. Biz Van depremine bizzat giderek acıları yerinde gördük. Doktor Ahmet ağabeyimizi de yakından tanıyor ve biliyoruz. Azra bebek ise Türkiye'nin gündemine oturdu. Anne ve bebeğinin böyle bir isteğini geri çevirmek söz konusu değildir. Allah kerimdir, binalar bitince inşallah oradan bir binada hak sahibi olur ve otururlar" diye konuştu.

Aile isteğe olumlu yaklaşması nedeni ile Ürgüp'e teşekkür etti. Ziyaret sırasında sempatik tavırlar sergileyen Azra Karaduman ise Başkan Ürgüp'e çikolata ikram etti.

23 Ekim 2011 depremine Van Erciş'te oturdukları apartmanda yakalanan Karaduman ailesinden, minik Azra ile birlikte dedesi annesi Semiha, dedesi Ahmet, babaannesi Gülsade Karaduman kurtarılmış, minik Azra'nın babası Sinan Karaduman ise yaşamını yitirmişti. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Azra Bebeğin Ailesine Belediyeden Konut Desteği Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement