Azra Bebek İlik Nakliyle Hayata Tutunacak - Son Dakika
Yerel

Azra Bebek İlik Nakliyle Hayata Tutunacak

Antalya'da vücudun bağışıklık sistemini bozan Hemofagositik Lenfohistiositoz (HLH) hastalığıyla mücadele eden 9,5 aylık Azra Sultan Şanlı, sağlığına kavuşmak için ilik nakli olmayı bekliyor.

18.06.2015 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da vücudun bağışıklık sistemini bozan Hemofagositik Lenfohistiositoz (HLH) hastalığıyla mücadele eden 9,5 aylık Azra Sultan Şanlı, sağlığına kavuşmak için ilik nakli olmayı bekliyor.

Baba Hakan Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının dört aylıkken ateşinin çıkması üzerine başvurdukları Malatya'daki özel bir hastaneden, kan değerlerinin düşük çıkması üzerine "Kanı azaldı değerleri ondan düşmüştür" denilerek evlerine gönderildiklerini söyledi.

Azra'nın 9 aylıkken tekrar ateşinin çıktığını, aynı hastanedeki değerlendirmede kan değerlerinin yine düşük bulunması üzerine bazı testler yapıldığını belirten Şanlı, kızının hastalığının HLH olduğunun tespit edildiğini dile getirdi.

Bunun üzerine başvurdukları Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde yapılan testlerde hastalığın genetik HLH olduğunun anlaşıldığını ifade eden Şanlı, kızının halen Antalya'da özel bir hastanede kemoterapi gördüğünü kaydetti.

Hastalık nedeniyle Azra'nın dalak ve karaciğerinde büyüme olduğunu anlatan Şanlı, "Kızım 8 haftalık kemoterapi tedavisinin üçüncü kürünü aldı. Ondan sonra kesinlikle kemik iliği nakli yapılması lazım. Doktorlar kemoterapi tedavisinden sonra ilik nakli olmazsa kızımın 2 ila 5 ay arasında yaşayacağını söylüyor" dedi.

-TÜRKÖK'e bağış çağrısı

Şanlı, Türk Kızılayı tarafından oluşturulan Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezine (TÜRKÖK) kızı Azra için Malatya ve Antalya'da sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyalarda yaklaşık 2 bin kişinin bağışta bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Diğer ülkelerde 5-6 milyon kemik iliği vericisi varken TÜRKÖK'de 50 bin verici bulunuyor. Türk halkının bu projeye duyarlı olmasını istiyorum. Sadece kızım Azra için değil tüm Azralar için TÜRKÖK Projesine destek çıkmamız lazım. Azra'ya kemik iliği bulunmazsa zamanı çok kısıtlı. Onun için Sağlık Bakanlığından gerekli mercilerden yardım bekliyoruz. İstediğimiz sadece uygun kemik iliği bulunması ve nakli."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Azra Bebek İlik Nakliyle Hayata Tutunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement