B'ıota, Nutraxın İle Gıda Takviyesi Alanına Girdi - Son Dakika
Ekonomi

B'ıota, Nutraxın İle Gıda Takviyesi Alanına Girdi

B'iota Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, 5 milyon dolarlık bir yatırımla geliştirilen Nutraxin serisi ile gıda takviyesi alanına girdiklerini açıkladı.

30.06.2011 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

B'iota Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, 5 milyon dolarlık bir yatırımla geliştirilen Nutraxin serisi ile gıda takviyesi alanına girdiklerini açıkladı B'iota Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, 5 milyon dolarlık bir yatırımla geliştirilen Nutraxin serisi ile gıda takviyesi alanına girdiklerini açıkladı. Bitkisel ve doğal içeriği sahip 15 çeşit ürünle Nutraxin serisinin, kilo vermeyi kolaylaştırma, bağırsak sistemini düzenleme, ciltte yaşlanmayı ve selülit oluşumunu engelleme, saç dökülmesinin önlenmesine gıda takviyesi ile yardımcı olduğu, bu ürünlerin 29, 90 TL ile 49, 90 TL arasında fiyatla satışa sunulduğu bildirildi. Nutraxin'in tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Dündar, B'iota laboratuvarlarının istenmeyen tüylere ve saç dökülmesini karşı geliştirdiği Bioxcin ve Bioder ürünlerinin ardından, gıda takviyesi alanına da Nutraxin ile girdiğini söyledi.

-"BİR KAPSÜLDE 35 KİLOGRAM ÜZÜMÜN FAYDASI VAR"-

Sağlık alanına hiç bir zaman girmeyi düşünmediklerini, ancak insanların bitkisel ilaçlara ve ürünlere yöneldiklerine dikkat çeken Dündar, "Sağlığın insanlar için önemli olduğunu gözlemledik ve gıda takviyesi alanına girmeye karar verdik" dedi. Bu seride kullanılan bütün ürün içeriğinin bitkisel olduğuna işaret eden Dündar, "Nutraxin'in bir kapsülünde 35 kilogram üzüm var. Bu nasıl oluyor? Kapsül haline getirirken üzümün içindeki faydalı kısmı alıyorsunuz. Mesela, bir üzüm 10 gram ise onun içindeki faydalı kısım belki 0, 1 gram. Siz o faydalı kısmı alıyorsunuz ve bu sayede 35 kilogram üzümün içindeki faydalı kısmını bir kapsüle hapsediyoruz. Bu içeriği sayesinde hem sıhhati, hem güzelliği, hem de enerjinizi korumuş oluyorsunuz" dedi. Ürünün şeker içermediğini, kalorisinin sıfır olduğunu belirten Dündar, bu sayede ürünün şişmanlatmadığını da iddia etti.

-TÜRKİYE'DE GIDA TAKVİYESİ PAZARI 650 MİLYON DOLAR-

Türkiye'de eczane ve kişisel bakım marketlerinde gıda takviyesi pazarının 650 milyon dolarlık bir pazara ulaştığını söyleyen Dündar, geliştirdikleri ürünle ilk yılın sonunda 650 milyon dolarlık pazardan yüzde 2, ikinci yılın sonunda yüzde 5, üçüncü yılda yüzde 10 pay almak istediklerini, beşinci yılın sonunda ise hedeflerinin pazar liderliği ve Nutraxin'de 65 milyon dolar ciro olduğunu söyledi. Amerika'da gıda takviyesi pazarının ise 25 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Dündar, "Ülkemizde gıda takviyesi tüketimi istenilen düzeyde değil. Dolayısıyla gidilecek daha çok mesafe olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Bu ürünleri yurt dışına ihraç etmeyi düşündüklerini dile getiren Dündar, ürünlerin iç piyasada iyice tanınmasının ardından, gelecek yıl ihracına başlayacaklarını bildirdi.

Türkiye'de 10 bin bitki çeşidi bulunduğunu belirten Dündar, "Ülkemizde bitki çeşidi ve kalitesi birçok ülkeden daha fazla. Bu da bize rekabette inanılmaz avantaj sağlıyor" dedi. Dünyada bitkisel ilaç ticaretinin ise yıllık 800 milyar dolar olduğunu vurgulayan Dündar, birçok ilacın temelinde bitkinin bulunduğunu, Türkiye'nin bu potansiyelden yeterince istifade edemediğini, aktarlarda sadece 300 çeşit bitki bulunduğun, ihraç edilen bitki çeşidinin ise 60 adetle sınırlı kaldığını kaydetti.

-DÜNYADA YILLIK BİTKİSEL İLAÇ TİCARETİ 800 MİLYAR DOLAR-

Toplantıda konuşan Amerikan Botanik Konseyi Başkanı Mark Blumenthal ise, endemik bitkilerin korunmasının dünya, çevre ve halk sağlığı için üstlenilmesi gereken önemli bir görev olduğunu savundu. Endemik bitkilerin geliştirilip çoğaltılmasının, önemli bir mirasın korunmasının yanı sıra ekonomik gelir elde etmek açısından önemli olduğunu dile getiren Blumenthal, dünyada yıllık bitkisel ilaç ticaretinin 800 milyar dolar olduğunu bildirdi. Blumenthal sözlerine şöyle devam etti: "Her yıl yaklaşık yüzde 10 büyüyen bu pazarda Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İspanya, İngiltere ve ABD önde gelen ülkeler. Bugün tedavi amacıyla kullanılan bitkisel ürünlerin global satış hacmi yaklaşık 20 milyar dolar. Bu pazarda Avrupa 7. 1, Asya 5. 2, Kuzey Amerika 4, Japonya 2. 2 ve diğer ülkeler 1. 5 milyar dolar paya sahip. Bitkilerin ihracatı ve endüstriyel olarak kullanımının ülke ekonomisine katma değeri büyük olacaktır. "

Toplantının sonunda, B'IOTA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Cihat Dündar ve Amerika Botanik Konseyi Başkanı Mark Blumenthal, Türkiye'de yok olmak üzere olan bitkilerin korunması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek destek istediklerini açıkladı. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi B'ıota, Nutraxın İle Gıda Takviyesi Alanına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement