Baba Kızının, Oğul Annesinin Böbreğiyle Hayata Tutundu - Son Dakika
Güncel

Baba Kızının, Oğul Annesinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

Baba Kızının, Oğul Annesinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

KONYA'nın Beyşehir İlçesi'nde oturan böbrek hastası 52 yaşındaki Mustafa Dadal, açıköğretim lisesi öğrencisi kızı 23 yaşındaki Sabriye'nin, oğlu 26 yaşındaki Tayfun ise annesi 49 yaşındaki Marziye'nin böbreğiyle sağlığına kavuştu.

12.10.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KONYA'nın Beyşehir İlçesi'nde oturan böbrek hastası 52 yaşındaki Mustafa Dadal, açıköğretim lisesi öğrencisi kızı 23 yaşındaki Sabriye'nin, oğlu 26 yaşındaki Tayfun ise annesi 49 yaşındaki Marziye'nin böbreğiyle sağlığına kavuştu.

Konya'da 2008 yılından beri böbrek yetmezliğiyle mücadele eden Tayfun Dadal ile 2010 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konulan babası Mustafa Dadal, özel bir hastanenin Antalya'daki Organ Nakli Merkezi'nde yakınlarının bağışladığı böbreklerin nakledilmesiyle sağlıklarına kavuştu. Traktör tamirciliği yapan Mustafa Dadal'a kızı Sabriye Dadal'ın, oğlu Tayfun'a ise annesi Marziye Dadal'ın böbreği nakledildi.

"KARIN AĞRISI, ATEŞ VE YORGUNLUK YAPIYORDU"

Başarılı operasyonun ardından ayağa kalkan Tayfun Dadal, 2008 yılında beri aile olarak böbrek yetmezliğiyle mücadele ettiklerini kaydetti. Kronik böbrek yetmezliği tespitinin ardından 2010 yılında aynı teşhisin babasına da konulduğunu aktaran Tayfun Dadal, "Annem yaşadığım sıkıntılara dayanamadı ve canlı verici organ nakline karar verdik. Organ Nakli Herkezi'ne başvurumuzdan kısa süre sonra da nakil olduk" dedi.

"KIZIM, ÖMRÜMÜ BÖYLE GEÇİRMEME RAZI OLMADI"

Oğlunun çektiği sancılara benzer ağrılar yaşadığı belirten baba Mustafa Dadal da "1 sene diyalize girdim. Kızım, 'Baba bu ömür böyle bitmez, denk olursa ben böbreğimi vereyim' dedi. Bunun üzerine hastaneye başvurduk" diye konuştu.

"AİLE OLARAK MUCİZEYE İNANDIK"

Ağabeyine nakil yapılması için hastaneye başvurduklarını belirten Sabriye Dadal ise şunları söyledi:

"Ağabeyim için nakil mutluluğu yaşarken, şans babama da güldü ve yapılan tahliller sonucu uyumlu olmasıyla ben de babama böbreğimi verebildim. Babam diyalizden geldiğinde çok bitkin ve çalışamayacak durumda oluyordu. Bu beni çok üzüyordu. Babam, yaşım genç olduğu için ilerde çok sıkıntı yaşarım diye verici olmamı istemedi. Ameliyatlarımızı yapan Prof. Dr. Alper Demirbaş'tan sıkıntı olmayacağını öğrendim ve verici olmaktan çekinmedim. Bu ailemiz için gerçekten bir mucizeydi. Çok mutluyuz. Aile olarak mucizeye inandık. Canlı vericili nakil sayesinde yine sağlıklı ve mutlu günler yaşayacağız."

"OĞLUM VE EŞİM ARASINDA KALDIM"

Verici olmak için oğlu ve eşi arasında kaldığını belirten anne Marziye Dadal ise "Bir yanda yıllardır aynı yastığı paylaştığım eşim, diğer yanda canımdan bir parça oğlum vardı. Eşime, oğlum genç olduğu için böbreğimi ona vermek istediğimi söyledim. O da kendisine verici olsam da kabul etmeyeceğini ve oğlumuzu kurtarmamı istedi. Şükürler olsun ki rabbim sesimizi duydu eşime de kızım verici oldu" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baba Kızının, Oğul Annesinin Böbreğiyle Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement