Baba, Sanıktan, Dekanlıktan, Rektörlükten Şikayetçi - Son Dakika
Güncel

Baba, Sanıktan, Dekanlıktan, Rektörlükten Şikayetçi

Baba, Sanıktan, Dekanlıktan, Rektörlükten Şikayetçi

Duruşmayı en önde izleyen öldürülen Fırat Çakıroğlu'nın annesi Özlem Erdem ile boşandığı eşi Fuat Mahir Çakıroğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

26.11.2015 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duruşmayı en önde izleyen öldürülen Fırat Çakıroğlu'nın annesi Özlem Erdem ile boşandığı eşi Fuat Mahir Çakıroğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Mağdur avukatlarının sorularını yöneltmelerinden sonra, sanık Nurullah S.'ye, Mahkeme Başkanı Ahmet Badalı aracılığıyla soru sormak için ilk sözü baba Fuat Mahir Çakıroğlu aldı. Hem sanıktan, hem de rektörlük ve dekanlıktan şikayetçi olduğunu söyleyen baba Çakıroğlu, "Benim oğlum, eğitim şehidi oldu. Allah'ım herkese bunu nasip etsin. Üniversitelerde benzeri olayların yaşanmamasını temenni ediyorum. Bunun için anne babaların çocuklarına sahip çıkmaları gerekiyor" dedi. Terör örgütünün üniversitelerde yuvalandığını da ileri süren Fuat Mahir Çakıroğlu, 'barış süreci' döneminde terör örgütü sempatizanlarına daha fazla alan bırakıldığını savundu. Oğlunun ölümünden sorumlu olan kişilerin cezalandırılmasını da isteyen Fuat Mahir Çakıroğlu, " Ege Üniversitesi'nde, oğlum öldürüldüğü dönemde hiçbir önlem alındı. Yönetim şimdi her türlü önlemi almaya başladı. (Sanığı kastedip) bunların söyledikleri, yüzde yüz yalan. Fırat'ın yanına nasıl gidecekler?" dedi.

BEN SANIĞIN GÖZLERİNİNİ İÇİNE BAKTIM AMA O BAKAMADI

Fuat Mahir Çakıroğlu'ndan sonra sözü anne Özlem Erdem aldı. Acı bir olay yaşadıklarını, hala ciğerlerinin yandığını söyleyen Özlem Erdem, Nurullah S., savunma yaptığı sırada gözlerinin içine baktığını, ancak onun kendisine bakamadığını anlattı. Oğluna bir oyun oynandığını, kumpas kurulduğunu da öne süren Özlem Erdem, " Diyarbakır'da 6 yıl öğretmenlik yaptım. Bu süre zarfında hem benim hem de oğlumun Kürt arkadaşları oldu. Kürtlerle hiçbir problem yaşamadık. Bu olay, karşıt görüş ya da Türk - Kürt olayı değildir. PKK sempatizanlarının işidir. Oğlumun puanları Çanakkale'yi tutuyordu, ama İzmir'i istedi, Çok sevindik. Sevinmez olaydık. İzmir gibi güzide bir şehirde oğlum katledildi" dedi.

Oğlunun üniversitede yaşananları, PKK sempatizanlarının eylemlerini kendisine de anlattığını ifade eden Erdem, ancak o, bunları rektörlük ve emniyete de bildirmiş olmasına rağmen, polisten "Rektörlük izin vermedikçe yapacak bir şeyimiz yok" yanıtını aldığını söyledi.

Oğlunu, PKK sempatizanlarına karşı sürekli uyardığını da söyleyen acılı anne, "Bana evlat acısı yaşatma, tek bir bıçak darbesiyle öldürürler seni dedim. O da, 'merak etme anne, ben çocukların eğitimleriyle ilgileniyorum' dedi. Benim oğlum bir faşist değildi, bir vatanseverdi. Atatürk, vatan, bayrak sevgisiyle doluydu benim oğlum. Oğlum bir liderdi, gençleri yönlendiriyordu, bu yüzden ölümle tehdit ediliyordu. Bölücülerle mücadele ettiği için öldürüldü. Oğlum benim gönlümde şehittir. Ölümüne sebep olanlardan şikayetçiyim" dedi.

SAVCI, GÖRÜNTÜLERİ TÜBİTAK İNCELESİN

Duruşmada bu sırada söz alan Cumhuriyet savcısı, yaralama olayını gösteren ve tahrip olduğu belirlenen kamera görüntülerinin TÜBİTAK'a gönderilerek kurtarılıp kurtarılamayacağının sorulmasını istedi. Ayrıca duruşmaya gelmeyen sanıklar hakkında yakalama kararı verilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

SALON KARIŞTI

Sanık avukatlarının da gerekli savunmalarını ve taleplerini yaptıktan sonra mahkeme heyeti, ara karara vermek için arka odalarına geçti. Bu sırada salonda bulunan izleyiciler, sanık Nurullah S.'nin avukatlarının bulunduğu bölüme laf attı. Ardından da pet şişe fırlattı. Olaya müdahale eden polis, salondaki izleyicileri dışarı çıkardı. Bu durumu adliye binası dışında bekleyen ülkü ocakları üyelerini de hareketlendirdi. İçeriye girmeye çalışanları polis engelledi.

DURUŞMAYI İZLEYEN OKTAY VURAL'DAN SERT AÇIKLAMA

Duruşmayı bir süre izledikten sonra adliyeden ayrılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çıkışta yaptığı açıklamada, "Savcının hazırladığı iddianamede Ege Üniversitesi'nde PKK'nın Kandil kampı gibi anlatılıyor. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. İlim ve irfan yuvası olması gereken üniversitelerimizde PKK terör örgütünün sözde gençlik yapılanmasına izin verenler, Kandil'deki kamplar gibi kurtarılmış bölge ilan edilmesine göz yumanlar, üniversitesini bitirip ailesine helal ekmek götürmek isteyenleri sindiren bir terör örgütü yapılanmasına izin verenler iddianamede yazıyor. Terör örgütünün uzantıları asayiş birimleri kurmuş. Sadece Cizre'de, Yüksekova'da değil üniversitelerde kurdukları asayiş birimleri ile Anadolu'nun genç insanları sindiriliyor, korkutuluyor. Bilerek, isteyerek şehidimiz Fırat Çakıroğlu bayrağa sahip çıktı diye hedef alınıyor. Bugün Ege Üniversitesi'nde gördüğümüz hususlar maalesef Yüksekova'da, Cizre'de gördüklerimizden farklı değil" diyen Vural, "Okullarda kurtarılmış bölgeler vardır. Ay-yıldızlı bayrağımız indirilmektedir. Fırat Çakıroğlu'na saldıranlar kamu düzenini bozanlardır, askerimize, polisimize kurşun sıkanlardır. Bir hukuk devletinde adaletin tecelli etmesini temenni ediyorum" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Verilen kısa aradan sonra Mahkeme Başkanı, eldeki görüntülerin TÜBİTAK'a gönderilip incelenmesine, duruşma salonunda avukatlara pet şişe fırlatıp, duruşma görüntülerini sosyal medyada yayınlayanlar hakkkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verip, duruşmayı 6 Ocak 2016 tarihine erteledi.

FIRAT EĞİTİM ŞEHİDİ

İzmir'de Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nunu ölümüyle ilgili davanın ertelenmesinden sonra adliye binası önünde, ailenin avukatları ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz açıklama yaptı. Ardından söz alan baba Fuat Mahir Çakıroğlu ise, "Evet bizler, ülkücüyüz, milliyetçiyiz, Atatürkçüyüz vatarseveriz. Fırat bunların hepsiydi. Fırat'ın ölümü çok farklı. Eğitim şehididir. Bilinçli organize yapılıyor olay. Bunların birer birer inşallah hakimlerimiz, adliye, hukukumuz sayesinde ortaya çıkacak. Bütün insanların parti gözetmeden Fırat'a sahip çıkması lazım. Kalbinde vicdanı olan bütün anne ve babaların Fırat'a sahip çıkıp ağlaması lazım. Böyle bir çocuk. Kalleşçe öldürüldü. Gördünüz orada, benim oğlumu böyle kalleşçe, pusu kurarak öldürdüler. Bütün anne ve babaların çocuklarına sahip çıkması lazım. Bu rektörden, dekandan hesap sorsunlar çocuklarını takip ettirsinler. Bizim başımıza geldi. 24 yaşındaki oğlumu ben okulu bitirmesine üç ay kala devletin okula teslim ettim, onu orada öldürdüler. Buna müsade ettiler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baba, Sanıktan, Dekanlıktan, Rektörlükten Şikayetçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.


Advertisement