Baba Zula Doğudan Yükselir! - Son Dakika
Kültür Sanat

Baba Zula Doğudan Yükselir!

Baba Zula Doğudan Yükselir!

Yepyeni BaBa ZuLa albümü 34 Oto Sanayi Japonya'da 1 numara.

13.10.2014 12:19  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Albüm 1 Kasım'da ülkemizde de piyasada!

BaBa ZuLa'nın sekizinci stüdyo albümü, "34 oto sanayi" 28 Eylül'de Japonya'da yayınlandı. Kısa bir süre içinde de çok satanlar listesinde bir numaraya yükseldi. Japonya'da genç kızların oryantal dans öğrenmesine neden olacak kadar çok sevilen BaBa ZuLa 10 Ekim'de de turneye başladı.

İlk konserini Asahikawa'da Oki Dub Ainu Band ile birlikte verecek BaBa ZuLa, ertesi gün aynı grupla stüdyoya girerek kayıt yapacak. 12 Ekim'de Tokyo'da bir workshop düzenleyecek grup bu kentte 13 ve 14 ekimde iki ayrı konser verecek. 16 Ekim'de Hiroshima'da sahne aldıktan sonra da 18 Ekim'de Nagoya ve Ohsaka'da birer workshop düzenleyecek ve konser verecek.

1996 yılında kurulan ve Murat Ertel, Levent Akman, Can Aydemir, Özgür Çakırlar ve Melike Şahin'den oluşan güncel kadrosuyla yoluna devam eden BaBa ZuLa yeni albümünü Eylül ayında düzenlediği 12 konserlik bir turne ile Avrupa'da tanıtmıştı. BaBa ZuLa 23 Ekim'de de İspanya Vallodolid film festivalinde sahne alacak. "34 oto sanayi"nin 2015 Ocak ayında Hindistan'da raflardaki yerini alması planlanıyor.

1 Kasım'da Türkiye'de yayınlanacak albümde, diğer albümlerin aksine çok az konuk sanaçı bulunuyor. Bu nedenle "34 oto sanayi" grubun sahne performansına daha yakın tınlayan bir albüm.

Plak formatında da yayınlanacak albümün fotografları Dilan Bozyel tarafından grubun stüdyosunun bulunduğu Maslak Oto Sanayi'de çekildi. Fotoğraftaki kırmızı otomobil de Murat Ertel'in 1963 model Ford Futurası.

Albümde yer alan sekiz şarkı ise şöyle: İtaat Etme, Başka Bir Alem, Gariplere Yer Yok, İlk Aşkım, Sinek Koca, Ufaklık, Küçük Kurbağa ve Direniş Destanı.

MURAT MERİÇ'in albüm kapak yazısı:)

Sekizinci BaBa ZuLa albümü "34 Oto Sanayi", uzakdoğu üzerinden geldi. Önce Japonya'da yayımlanan albüm, nihayet Türkiye'de. Bildiğimiz, tanıdığımız hatta ilerliyorlar ama sosu lezzetli: Bu kez daha sert, daha elektrikli, daha rock'n'roll... Üstelik konuşan bir BaBa ZuLa bu! Bugüne kadar susmamışlardı, bu kez seslerini biraz daha yükseltmişler ve sözlerini esirgememişler.

"34 Oto Sanayi"de, "öncesi"nin izini sürmek mümkün. Bugüne kadar yapılanlar, şarkılara derinden sirayet etmiş. Bu anlamda şaşırtıcı bir albüm değil belki bu. Ancak asıl heyecanlı olan, "sonrası"na dair ipuçları: "Küçük Kurbağa", bu anlamda en önemli şarkı.

Alışık olmadığımız kadar melodik "İtaat Etme" ile açılıyor albüm ve topluluk, manifestosunu yekten belirliyor: "Canlarımı al, baskını kur, itaat etmem/ Hayal ettiğim dünyadan asla vazgeçmem!" Zaman zaman şarkıları ele geçiren theremin, "Başka Bir Âlem"deki sert tavır, "Gariplere Yer Yok"taki rap, Eren Devran Ertel'in "Ufaklık"a katkısı ve geçen yıl yaşadıklarımızı bizzat alandan kayıt altına alan "Direniş Destanı", albümün güzellikleri. Küçücük ama etkili "İlk Aşkım" ve ardından gelen "Sinek Koca"da özlediğimiz Elena Hristova'yı dinlemek ise güzel sürpriz.

Yeni BaBa ZuLa albümü, bir sonrakini heyecanla beklememize sebep.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Baba Zula Doğudan Yükselir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement