Babacan: Demokrasi Güçlendiyse Terörün Barınması Mümkün Değil - Son Dakika
Güncel

Babacan: Demokrasi Güçlendiyse Terörün Barınması Mümkün Değil

Babacan: Demokrasi Güçlendiyse Terörün Barınması Mümkün Değil

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, halkın huzur istediğini belirterek "Bir ülkede demokrasi güçlendiyse, o ülkede terörün barınması mümkün değil." dedi.

28.10.2015 21:21  Güncelleme: 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan TRT Haber'de soruları yanıtladı. Halkın huzur istediğini belirten Babacan "Bir ülkede demokrasi güçlendiyse, o ülkede terörün barınması mümkün değil. Bugün terör Irakta bütün siyasi dinamikleri etkileyebiliyor ama Madrid'de bomba patladı İspanyayı etkilemedi. Biz demokrasimizi güçlendirmeye devam edeceğiz." dedi.

"DAHA OLUMLU BİR TABLO GÖRÜYORUZ"

İşte Babacan'ın konuşmasının satır başları

"Türkiye genelinde seçim kampanyası daha önceki kampanyalara göre daha sakin geçiyor. Ve il il siyasi partilerin kendi aralarında vardıkları mutabakat neticesinde de adeta israf gibi görünen aşırı süsleme metaryallerinin daha az kullanıldığını görüyoruz. Kamuoyu yoklamalarına baktığımızda meclise sandalye sayısından bahsediyorum. Bıcak sırtı durum hala devam ediyor. Ama öte yandan da mitingler özellikle AK Parti açısından devam ediyor. Herhalde en çok ve en sık miting yapan partiyiz. Ben Aydın'daydım, İzmir'deydim, Van'daydım, Kırıkkale programım oldu Ankara ve İstanbul programlarım zaten devam ediyor. Genelde AK Parti açısından baktığımızda 7 Haziran seçimlerine baktığımızda daha olumlu bir tablo görüyoruz. 7 Haziran seçimlerine giderken bir miktar destekte azalma hissediyorduk. Trend biraz aşağı doğru hissediyorduk. Bu sefer tam tersine AK Parti açısından daha yukarı doğru giden bir trend görüyoruz. Özellikle kararsız vatandaşlarımız açısından baktığımızda ki belirleyici onlar olacak. Bu 1 Kasım tarihinde sandığa gidip oy kullanmaları çok kritik bir konu. Şu anda tüm teşkilatlarımız vatandaşlarımızı sandığa gidip tercihlerini belirtme konusunda motive etmeye çalışıyorlar.

"HALK HUZUR İSTİYOR"

Son 13 yıla baktığımızda, terörün durgunlaştığı dönemde, her türlü yatırım yapılıyor. Güvenlik riskleri başladığında bu yatırımlar duruyor. terör örgütünün, özellikle doğuya verdiği zarar çok büyük. Bu mücadele kararlılıkla devam edecek. Artık Türkiye topyekün, teröre karşı daha kararlı bir tutum gösteriyor. Bir ülkede demokrasi güçlendiyse, o ülkede terörün barınması mümkün değil. Bugün terör Irakta bütün siyasi dinamikleri etkileyebiliyor ama Madrid'de bomba patladı İspanyayı etkilemedi. Biz demokrasimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Güvenlik için hakları ve özgürlükleri asla kısıtlanmayacağız.

"FARKLILIKLAR ZENGİNLİK OLARAK GÖRÜLMELİ"

7 Haziran seçimlerinin detaylı bir analizini yaptık. Türkiye'de orta sınıf dediğimiz kesim, Dünya Bankasının tanımlamasına göre son 10 yılda iki misline çıktı. Dünyada bunun örneği çok az. Orta sınıfın büyümesi demek, gelir adaleti demek. artık ihtiyaç piramidinde yukarı çıkıyoruz. 2 doların altı nüfusumuz sıfırlandı. Hedefimiz, 4 doların altındaki sınıfı sıfırlamak. Türkiye'de gelir seviyesi artınca, bu sefer farklı beklentiler meydana geliyor. Artık çocuklarının daha kaliteli bir eğitim almasını istiyor, akıllı tahtalar, daha modern binalar. Nicelik konusunda bir noktaya geldik, niteliğin artmasını istiyorlar. Ekonomide iyi bir noktaya geldik fakat yargı konusunda bir sıkıntı var. Bunlar eksik olduğu sürece, vatandaşlarımızın da talepleri oluyor.

BU FARKLILIK ZENGİNLİK OLARAK KABUL EDİLMELİ

Ekonomi dışındaki alanlarda da açıkladığımız reformların hayata geçirilmesi belirleyici olacak. Bu coğrafyadaki bütün etnik kimliklerin bir arada yaşadığı bir ülke Türkiye. Bu farklılıkların zenginlik olarak kabul edilmesi, devletin bütün vatandaşlarını aynı samimiyette kucaklayabilmesi çok önemli. Tek parti hükümeti diyoruz ama bunun asla bir keyfilik, hukuksuzluk anlamına gelmeyeceğini söylüyoruz.

Birlik, beraberlik temelinde bir vatandaş ve devlet ilişkinin sağlam bir şekilde tesis edilmesi gerekiyor. Varsa hatalar bunların tekrar edilmemesi için bütün hazırlıklarımız tamam. Amatör ruhun yeniden yakalanması çok önemli. Amatör ruh, milletle bütünleşmektir."

Son Dakika Güncel Babacan: Demokrasi Güçlendiyse Terörün Barınması Mümkün Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • akp: cumhuriyet yok artik hilafet var artik 0 2 Yanıtla
  • baran taştan: Ak parti nin yaptıklarını görmeyeni allah ıslah etsin. Yaşasın zalimler için cehennem. 1 0 Yanıtla
  • Şevki yaydemir: babacan sen bu dediklerine inanıyormusun dediklerinin hangisi doğru acaba sen bu milleti aptalmı sanıyorsun 1 0 Yanıtla
  • Heval: Neyin kafasını yaşıyorsun hangi demokrasi acaba 1 0 Yanıtla
  • Er : 13 yılda olan demokrasiyi de hukkuda bitirdiniz.Utanmadan hala konuşuyorsunuz. 0 0 Yanıtla
  • Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor
    10:17 Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor

    Kilis'in meşhur tatlısı 'cennet çamuru', ramazan ayında da büyük ilgi görüyor. Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın harmanlanmasıyla hazırlanan bu lezzet, iftar sofralarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor. Kadayıf ustası Sinan Özoğuz, 'cennet çamuru'nun ramazanda talebin çok fazla olduğunu belirtti ve bu tatlıyı en çok tercih edilen çeşitleri arasında olduğunu söyledi.

  • Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:17 Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde geçmesi için yapılan asayiş toplantısında alınan tedbirler değerlendirildi. Kaymakam Taner Bolat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Kadir Avcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Teoman Kaya da katıldı.

  • Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi
    10:17 Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi

    Denizli'de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı. Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç'ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor
    10:16 Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde trafik denetimlerine aralıksız devam eden jandarma ekipleri, sürücüleri denetleyerek bilgilendiriyor. Yapılan denetimlerde motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılıyor.

  • AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü
    10:15 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü

    AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü. İnan, Bergama'da esnafı ziyaret ederek Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer için destek istedi. İlçede iftar programına katılan İnan, seçimlerde iyi sonuçlar alacaklarını belirtti. Kınık'ta ise İnan, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in hizmetlerini övdü ve Kınık'a dair hayallerinin henüz bitmediğini söyledi.

  • Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı
    10:15 Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı

    Tekirdağ il genelinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 44 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde suç ve suç unsurlarına geçit verilmiyor. Ekipler, asayiş suçları başta olmak üzere aranan şahısların yakalanması için geniş çaplı çalışma yaptı. Yakalanan 104 şahıs adliyeye sevk edildi ve 44 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı
    10:15 Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Ankara Valiliği, polis ve jandarmanın operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 1130 kişinin yakalandığını bildirdi. 22-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalarda, 20 yıl ve üzeri hapis cezası olan 6, 10 yıl ve üzeri hapis cezası olan 14, 5-10 yıl arası hapis cezası olan 41, 5 yıla kadar hapis cezası olan 328 ve ifadeye yönelik aranan 741 kişi gözaltına alındı.

  • Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Balıkesir'deki Kurumları Ziyaret Etti
    10:14 Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Balıkesir'deki Kurumları Ziyaret Etti

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. Öğrencilerin görüşleri ve talepleri değerlendirilerek geleceğe yönelik planlamalarla, gençlerimizin yarınlara hazırlanması için bakanlığın tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını ifade etti.

  • CHP İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi
    10:13 CHP İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi

    CHP Havza İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan CHP Samsun Milletvekili Murat Çam, Havza'nın halkçı belediyecilikle hak ettiği hizmetlere kavuşacağını belirtti. Havza Belediye Başkan adayı Ertaş Çoban ise halka ihanet etmeden halkın hakkını arayacağını söyledi. Programa eski milletvekilleri, CHP Samsun İl Başkanı, İlçe Başkanı, STK temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.


Advertisement