Babacan: Güven ve İstikrar Ortamını Bozmaya Çalışanlar Var - Son Dakika
Güncel

Babacan: Güven ve İstikrar Ortamını Bozmaya Çalışanlar Var

Babacan: Güven ve İstikrar Ortamını Bozmaya Çalışanlar Var

– BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, "Şu anda dünyada nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olup da huzur ve istikrar içerisinde yaşayan bir ülke kalmadı.

25.05.2015 01:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, "Şu anda dünyada nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olup da huzur ve istikrar içerisinde yaşayan bir ülke kalmadı. Şu anda tek Türkiye var. Fakat bizim kendi içimizde de bu güven ve istikrar ortamını bozmaya çalışanlar var" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (AFSİAD) Oruçoğlu Termal Otel'de düzenlediği '2023 Hedeflerimiz ve Türkiye Ekonomisi' konulu toplantıya katıldı. 500 yüze yakın işadamının yer aldığı toplantıda konuşan Ali Babacan, Türkiye'nin ekonomik durumuyla birlikte, iktidarın 12 yıllık döneminde gerçekleştirdiği ekonomi politikaları hakkında bilgiler verdi.

'SİYASİ İSTİKRAR BAŞARIDAKİ TEMEL FAKTÖR'

Siyasi istikrarın bütün dünya ülkeleri açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Babacan, "Biz hem şöyle bir kendi geçmişimize, kendi yakın tarihimize bakacak olursak hem de başkanlığını yaptığımız G-20 üyelerine bakacak olursak, hangi ülke olursa olsun siyasi istikrarın bu ülkenin başarısının altındaki temel faktör olduğunu görüyoruz. Siyasi istikrarı bozulup da ekonomisi düzgün olan bir ülke dünyada hemen hemen yok" dedi.

'KENDİ BİRİKİMLERİMİZ BÜYÜMEMİZİ FİNANSE ETMEYE YETMİYOR'

Ekonominin düzgün gitmesinde siyasi istikrarın önemine işaret eden Ali Babacan, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'deki ekonominin cari açık sorunu olduğuna değinen Ali Babacan, "Şu anda bizim 800 milyar dolarlık ekonomi büyüklüğümüz ve 10 bin 400 dolarlık kişi başına düşen milli gelirimiz; cari açığımız olduğu halde, kendi birikimlerimiz ve kendi tasarruflarımız olduğu halde, yurt dışından gelen tasarruflarla bu noktaya geldi. Yani yurt dışındaki tasarrufları biz Türkiye'ye getirdik, finansman sağladık ve ancak bu refah seviyesine ulaştık. Çünkü bizim kendi tasarrufumuz, kendi birikimimiz maalesef kendi büyümemizi finanse etmeye yetmiyor. Cari açığı olan ve bunu dışarıdan finansmanla kapatan ve bununla bugünkü refah seviyesini yakalamış, daha da büyümek isteyen bir ülkenin tek çaresi var o da güven ve istikrar ortamını korumak. Allah korusun istikrar ortamı zarar görürse Türkiye'de güven ortamı bozulursa dışarıdan finansman öyle bir memlekete kolay kolay gelmez" diye konuştu.

'ELEMAN BULMAKTA ZORLUK ÇEKİYORDUK'

Türkiye'de alın teri ve bilek gücüyle ekonominin büyüdüğünü vurgulayan Ali Babacan, şöyle dedi:

"Bu refah seviyesini de hak ederek kazanmışız. Başkalarını istismar ederek değil. Hatta biliyorsunuz tam 1 milyon 800 bin kardeşimiz şu anda Türkiye'de misafirimiz ve çok şükür ekonomimiz üzerinde de hiçbir olumsuz etkisini görmüyorsunuz. Geçenlerde Bursa'daydım dediler ki 'Ya iyi ki böyle bir şey oldu, çünkü eleman bulmakta zorluk çekiyorduk.' Şimdi daha farklı çalışma modellerini nasıl oluşturabiliriz, bunu arzu ediyorlar bizden."

'GÜVEN VE İSTİKRAR ORTAMINI BOZMAYA ÇALIŞANLAR VAR'

Türkiye'nin istikrar ve güven ortamına 'evet' mi diyeceği yoksa başka bir gelişmenin mi yaşanacağı kararının 7 Haziran seçimlerinde verileceğine dikkati çeken Ali Babacan, "Şunu ifade etmek istiyorum ki rehavet Allah korusun sıkıntıları beraberinde getirir, rehavet marjımız yok. Şu anda bakın dünyada nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olup da huzur ve istikrar içerisinde yaşayan bir ülke kalmadı. Şu anda tek Türkiye var. Fakat bizim kendi içimizde de bu güven ve istikrar ortamını bozmaya çalışanlar var. Dışarıdan zaten çaba çok büyük, fakat dışarıdakilerle işbirliği yapıp bu Türkiye'nin sahip olduğu huzur ve güven ortamını bozmaya çalışanlar var. Bunun da farkında olmamız lazım. Çok çok dikkatli olmamız lazım. Biz ne zamanki birlik ve beraberliğimizi koruruz işte o zaman Türkiye'nin geleceği iyi olur, Türkiye'nin önümüzdeki günleri istikrarının ve ekonomisin güçlendiği bir dönem olur. Ama kendi içimizde fitne, fesat olursa, kendi içimizde ihanet olursa Allah korusun o da memleketi topyekun kötüye götür. Bunun için çok uyanık olmamız lazım" şdiye konuştu.

'HİÇ KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN'

Siyasi partilerin asgari ücret ve emekli maaşlarına yönelik vaatlerine de değinen Ali Babacan, şöyle devam etti:

"Asgari ücret olsun, emekli maaşları olsun herkes 'benden de 5 fazlası' diyor. Seçime giderken konuşmak gayet kolay. Ama sorumluluğu sırtında, omuzlarında hisseden biziz. Önemli olan paranın satın alma gücü. Bakın. Net asgari ücretli vatandaşımız 2002 sonunda bir aylık asgari ücretiyle ne satın alabiliyordu, ne satın alamıyordu ölçü bu. Yoksa ne olacak asgari ücretin sonuna bir sıfır eklersiniz, ama fiyatların sonuna da iki sıfır eklerseniz hiçbir anlamı kalmaz. Emeklimize de 'biz size şunu yapacağız, bunu yapacağız' deniyor. Ama kaynak söylemiyorlar. Çünkü aynı partiler daha önce bunu yapmış. Yani dönün bir MHP'nin, CHP'nin iktidar olduğu dönemlerde o günlerin enflasyonuna bir bakın, şunu biz yaşamadık mı? Herkes maaşını alıp ilk gün hemen döviz bürosuna gidip dolara, marka çevirmiyor muydu, sonra gün gün bozdurup harcamıyor muydu? Çünkü ayın başındaki ve sonundaki paranın değeri daha tutmuyordu. Onun için hiç kimse kimseyi kandırmasın, gerçekleri muhakkak konuşmak lazım." - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babacan: Güven ve İstikrar Ortamını Bozmaya Çalışanlar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.


Advertisement