"Babacan İstifa Etti" İddiasının Perde Arkası - Son Dakika
Ekonomi

"Babacan İstifa Etti" İddiasının Perde Arkası

Dün akşam "Ali Babacan istifa etti" iddiası kulisleri çalkaladı. Babacan şimdilik istifa etmedi ama, dün gece yaşanan kritik saatlerin ayrıntıları ortaya çıktı.

26.02.2015 09:57  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Şubat tarihi ekonomi yönetimi için kritikti. Uzun süredir Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başını çektiği bir grup Merkez Bankası'na "faizi indir" baskısı yapıyordu. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ise "durumu ve koşulları gözden geçireceklerini" anlatıp "bağımsızlığa vurgu" yapıyordu.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI İSTİFA HABERİNİ GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı eleştirmesinden bir saat sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sürpriz bir şekilde Başbakanlık Konutu'nda bir araya gelmesi kulislerde heyecan yaratmış ve Babacan'ın istifa ettiği haberleri yayılmıştı.

####

İSTİFA HABERLERİNİN PERDE ARKASI

Erdğan'ın konuşmasının başta Erdem Başçı olmak üzere ekonomi yönetiminde tepkiyle karşılandığı ortaya çıktı. Ekonomi yönetimi özellikle "darbe" kelimesiyle kendi politikalarının yan yana anılmasına içerledi. Ali Babacan'ın ekonomi yönetimine müdahale konusundaki rahatsızlığını bir süre evvel bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de ilettiği belirtiliyor.

BABACAN'IN KRİTİK GÖRÜŞMESİ

Babacan'ın akşamüstü Başbakan Davutoğlu ile daha önceden planlanmış bir randevusu vardı. Önümüzdeki hafta New York'a gidecek Davutoğlu'na brifing verecekti. Ancak görüşme 2.5 saat sürdü. Brifing verildi ama ağırlıklı konu Merkez Bankası kararının ardından yaşananlardı. Kulisler uzun süre Babacan istifa ediyor diye çalkalandı. Bu en azından şimdilik doğru değil. Rahatsızlığın önemli bölümü Başçı'nın devam etmek istememesinden kaynaklanıyor.

BABACAN'IN ŞİMDİLİK İKNA EDİLDİĞİ SÖYLENİYOR

Hatta Erdoğan'ın dün kullandığı "Merkez Bankası'nın başındaki iyidir, hoştur diyorlar" diye başlayan cümlesi de Babacan'ın daha önce Cumhurbaşkanı'nın kızgınlığını gidermek için Başçı için anlattıklarından ortaya çıkıyor. Babacan da, Başçı da şimdilik istifa etmedi. Ancak evet ciddi bir kriz var. Dün gece Babacan'ın yakın çevresine sorulan ve yanıtsız kalan bir soru ise istifa yok ama niye açıklama yapılmıyor? (Kaynak:Cumhuriyet)

"Babacan İstifa Etti" İddiasının Perde Arkası
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 'Babacan İstifa Etti' İddiasının Perde Arkası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • serdar: cumhurbaşkanı yanlış yapıyor herşeyi bilmne imkanın yokki bırak herkez kendi işini yapsın 44 1 Yanıtla
  • .......: İSTİFA EDERSEN SANA HEMEN PARA LEL DER. 31 5 Yanıtla
  • misafir: kaynak cumhuriyetse boş ver 15 20 Yanıtla
  • hakan: kaynak cumhuriyet gazetesi mi 11 15 Yanıtla
  • Diyarbakir dan kenan: Istifa ediyorsa etsin hepiniz erdoganin sayesinde ordasiniz kim sizi tanir gecmis hukumetler suriyeye gidemiyordu simdi herkesvay ben olmasam. 3 20 Yanıtla
  • Şevket ak: Yazık oldu akparti bu adam sayesinde zirve yaptı adam gibilerden di akpartinin suyu kaynadı 17 4 Yanıtla
  • yakup guven: yazik genc dinamik babacani harcalarsa cok yazik etmis olurlar 15 2 Yanıtla
  • CANBABA: Ali Babacan gibi adamları harcayıp yiğit bulut gibi adamlarla sadece yalakalık kıvamında yürüyen bir parti, sadece tek adam ne derse o olacak, ona kayıtsız şartsız itaat edenler yanında kalacak, yanlışları görüp alınan kararları eleştirenlere güle güle, hiç bir insan kusursuz değildir sadece yaradan kusursuzdur, ama kendini ilahlaştırıp cahil takımının alkışlarıyla kendini ilah gibi görenlerin hatalarınıda millet çekecek. 17 0 Yanıtla
  • Savaş: Babacan faiz lobisine Çalışıyor bu kesin 2 14 Yanıtla
  • onurlu duruş: Bu kadar hakarete sessiz kalan Merkez bankası başkanını da , sayın Ali Babacan'ı da kınıyorum. İstifa edememeniz cumhurbaşkanının haklı çıkarıyor. Bu kadar hakarete ne için katlanıyorsunuz? 10 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement