Babacan: Terör Örgütü ile Kol Kola Siyaset Yapıyorlar - Son Dakika
Güncel

Babacan: Terör Örgütü ile Kol Kola Siyaset Yapıyorlar

Babacan: Terör Örgütü ile Kol Kola Siyaset Yapıyorlar

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, demokrasi temelinde siyaset yapılacaksa, bunun adresinin Meclis olduğunu belirterek, HDP'yi terör örgütü ile kol kola siyaset yapmakla suçladı.

25.10.2014 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, demokrasi temelinde siyaset yapılacaksa, bunun adresinin Meclis olduğunu belirterek, HDP'yi terör örgütü ile kol kola siyaset yapmakla suçladı.

Ak Parti Çankırı İl Danışma Meclisi toplantısı için geldiği Çankırı'da konuşan Ali Babacan, çözüm sürecini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin temel hak ve özgürlükler konusunda eşit bir çerçevede davranılması ile ifade ettiklerini belirterek, "Yani temel hakların özünü Türkiye'de doyasıya yaşamasıdır. Eğer bizim vatandaşımızsa, hak ve özgürlükler temelinde, demokrasi temelinde buluşmaktır. Aynı zamanda Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşların devlet tarafından kucaklanmasıdır. Bu aradaki farklı mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bu milleti, bu ülkeyi bölemezler. Biz ne dedik; tek millet dedik, tek devlet dedik, tek vatan dedik, tek bayrak dedik. Bunu hiç kimse sarsamaz, hiç kimse farklı bir tablo karşımıza çıkaramaz" dedi.

Babacan, farklı görüşlere sahip muhalefete Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirterek, özellikle Kobani eylemlerinde muhalefetin durumunu eleştirdi. Babacan şöyle devam etti:

"Katkı veren ve temel meselelerde destek veren ama kuşkusuz ülke ile ilgili, millet ile ilgili farklı görüşleri ve önerileri de olan bir muhalefet, Türkiye'nin ihtiyacıdır. Muhalefetsiz demokrasi olmaz. Ama siz tutup Meclis içerisinde bir siyasi parti olun, ondan sonra halkı sokaklara davet edin, vahşete davet edin. Böyle bir şey olmaz. Demokraside bunun yeri yoktur. Bu arkadaşların net bir tercih yapması lazım. Eğer demokrasi diyorlarsa, hak ve özgürlükler temelinde ve barışcıl yollarla siyaset yapacaklar. İşine gelince Meclisin içerisinde, işine gelince terör örgütü ile kol kola siyaset olmaz. Böyle bir şey olmaz."

GÜÇLÜ BİR KÜLTÜRE SAHİBİZ

Türkiye'nin güçlü bir kültüre sahip olduğunu söyleyen Babacan, ülkeye gelen mülteciler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, "Bizim kültürümüz güçlü bir kültür. Biz Osmanlı İmparatorluğunun, bir cihan imparatorluğunun bakiyesi olan bir ülkeyiz. Bizi başka hiçbir ülke ile karıştırmasınlar. Yüzlerce yıllık bu coğrafyada pek çok farklı etnik kimlik, farklı mezhepler, hatta farklı dinler bir arada huzur içerisinde yaşamış. Biz kardeşlik kültürüne, kardeşlik temeline dayanan anlayışa sahibiz. Bakın Suriye'de bu güne kadar 250 bin insan öldü. Oradaki vahşetten kaçan 1 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz şu anda bizim misafirimiz. Kimi zaman bu vahşetin kaynağı Suriye rejimi oldu, kimi zaman farklı terör örgütleri oldu ve en sonunda bugün IŞİD denilen terör örgütü. Ama biz oradaki zorluklardan kaçan ve bize sığınan insanlara 'senin etnik kimliğin nedir/ sormadık, Türk müsün Kürt müsün sormadık. Sünni misin başka bir mezhebe mensup musun sormadık. Yezidi misin sormadık. Başı derde olan herkese kapımızı açtık. İnsan olmanın gereğini yerine getirdik" dedi.

AVRUPANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİYİZ

Türkiye'nin çevresindeki olumsuzluklara rağmen geçen yılı yüzde 4,4 ekonomik büyüme ile tamamladıklarının altını çizen Babacan, "Bu yüzde 4.4 rakamı ile keşke daha da büyüyebilseydi. Türkiye bütün Avrupa ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke. 28 tane Avrupa Birliği'ne üye ülke içerisinde, ya da Avrupa Birliği'ne üye olmayıp da Avrupalı olan ülkeler içerisinde Türkiye 2013 yılının en hızlı büyüyen, kalkınan ülkesi" diye konuştu.

Çankırı Koç Otel'de gerçekleşen Ak Parti Danışma Meclisi toplantısının ardından İl Başkanı Salim Çivitçioğlu tarafından Başbakan Yardımcısı  Ali Babacan'a üzerine tevhid yazılı pano hediye edildi. - Çankırı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babacan: Terör Örgütü ile Kol Kola Siyaset Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement