Babadağ'da, 1500 Metrede Cura Çalıp Türkü Söyledi - Son Dakika
Güncel

Babadağ'da, 1500 Metrede Cura Çalıp Türkü Söyledi

Babadağ\'da, 1500 Metrede Cura Çalıp Türkü Söyledi

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yapan yerel sanatçı Adem Kazan, 1500 metrede cura çaldı, türkü söyledi.

23.04.2014 12:21  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yapan yerel sanatçı 37 yaşındaki Adem Kazan, 1500 metrede cura çaldı, türkü söyledi.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'da yamaç paraşütü sezonunun açılışı dolayısıyla konser veren yerel sanatçı Adem Kazan, otomobille çıktığı zirveden, yamaç paraşütüyle inmeye karar verdi. Curayı eline alan Kazan, paraşüt pilotu Barış Aksoy ile birlikte tandem (ikili) atlayış yaptı. Kazan, 1500 metre yüksekliğe gelindiğinde cura çaldı, türkü söylemeye başladı. Geçen yıl çıkardığı türkü albümünden 'Sürmelim' şarkısıyla gökyüzünde konserine başlayan Adem Kazan, 'Sarı Kız', 'Cemilem', 'Köyceğiz Yolları' gibi türküleri hem çaldı hem de seslendirdi. Kuş bakışı Ölüdeniz manzarası eşliğinde yaklaşık 40 dakika süren konserin ardınan Adem Kazan, Belceğiz Plajı'na sorunsuz iniş yaptı.

Gökyüzünde türkü söylemenin konserden daha heyecanlı olduğunu anlatan Adem Kazan, Babadağ'da gerçekleştirdiğim konser sonrası böyle bir teklif gelince kabul ettim. Cura gibi değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Gökyüzünde de cura çalıp bu yörenin türkülerini seslendirdim. Adrenalin dolu güzel bir konserdi dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babadağ'da, 1500 Metrede Cura Çalıp Türkü Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement