Babadağ'da Uçuş Rekoru - Son Dakika
Güncel

Babadağ'da Uçuş Rekoru

Babadağ\'da Uçuş Rekoru

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan bu yıl paraşütle atlayanların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 90 bin 136 kişiye ulaştı.

17.08.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan bu yıl paraşütle atlayanların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 90 bin 136 kişiye ulaştı.

Fethiye'de tatil merkezi Ölüdeniz'deki Türk ve yabancı uçuş tutkunlarının vazgeçilmez noktası haline gelen 1965 rakımlı Babadağ'dan yılın 8 aylık döneminde yamaç paraşütüyle uçanların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 18 bin 333 kişi artarak, 90 bin 136 oldu. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde 71 bin 803 kişi olarak gerçekleşti.

TANDEM UÇUŞ SAYISINDA REKOR ARTIŞ

Geçen yıla göre single (tekli) uçuş sayısında düşüş yaşandı. Geçen yılın aynı öneminde tekli uçuş yapanların sayısı 8 bin 453 kişi olarak gerçekleşirken bu yıl bu rakam 8 bin 236'da kaldı. Buna karşı tandem (ikili) uçuşlarda rekor artış yaşandı. Pilot eşliğinde Babadağ'dan 40 bin 950 atlayış yapılarak yeni bir rekor kırıldı. Bu sayı geçen yılın aynı döneminde 31 bin 675 olarak gerçekleşti.

BABADAĞ'DAN YILIN 12 AYI UÇULACAK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Fethiye Güç Birliği şirketi tarafından işletilen Babadağ'daki yamaç paraşütü uçuşlarının kışın da devam etmesi için 1200 metre yükseklikteki pistin yapım çalışmaları tamamlandı. Böylece en düşüğü 1700 metre yükseklikte olan ve kışın karla kaplanan pistlere alternatif yeni bir pist oluşturuldu.

'DÜNYADA 1 NUMARAYIZ'

Kazalara müdahale edecek sağlık ekibi ve ambulans bulundurulması, hava kontrollerinin üst seviyeye çıkarılması, yolların parke taşla kaplanması gibi çalışmalar yamaç paraşütünde Babadağ'ı her geçen gün daha fazla tercih edilir hale getiriyor. Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Alanı genel koordinatörü Ahmet Sadıç, Babadağ'dan yapılan atlayış sayısının bu yıl rekor seviyeye çıktığını söyledi.

Babadağ'dan günde ortalama 600- 650 paraşütün havalandığını aktaran Sadıç, "Babadağ aslına bakarsanız yamaç paraşütünde dünyanın 1 numarası. Şu an dünyada her yöne uçulabilen, kısa bir yolculukla zirveye ulaşılabilen, piste iniş yapma özelliğine sahip başka bir yer yok" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babadağ'da Uçuş Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement