Babadağ Yamaç Paraşütünde "Marka" Olacak - Son Dakika
Güncel

Babadağ Yamaç Paraşütünde "Marka" Olacak

Fethiye Kaymakamı Çalık Babadağ'ı markalaştırmada emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

15.08.2014 17:54  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçedeki tüm kurumları bir araya getirerek, Babadağ'ı yamaç paraşütünde "Türkiye markası" yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, Kaymakam Ekrem Çalık'ı ziyaret etti. Çalık, "Babadağ" denildiğinde akla ilk gelen kurumlardan birinin THK olduğunu belirtti.

İlçedeki tüm kurumları bir araya getirerek Babadağ'ı yamaç paraşütünde "Türkiye markası" yapmayı hedeflediklerini kaydeden Çalık, şöyle konuştu:

"Türk Hava Kurumunun Babadağ'da paraşüt kazalarının azalmasında çok büyük katkısı var. Uçuş yapacak pilotlarımız THK tarafından eğitilerek kaza oranları düşürüldü. Bölgede görev yapan tüm pilotlarımız deneyimli ve eğitimli insanlardan oluşuyor."

Kaymakam Çalık, iki yıl öncesine kadar yıllık 40 bin olan uçuş sayısının, yapılan çalışmalarla geçen yıl 75 bine çıkarıldığını, bu yıl ise sayının daha da artacağını ifade etti.

Rakamların yükselmesinin sevindirici ve gurur verici olduğuna değinen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babadağ'ı markalaştırmada emin adımlarla ilerliyoruz. Tabii ki çalışmalarımızı böyle sonlandırmayacağız. Eksiklerimiz muhakkak var. Onları da hep birlikte gidereceğiz. Babadağ'ın Fethiye'de olması, ilçe ve yöre halkı için gerçekten çok büyük bir lütuf. Dünyanın hiçbir yerinde böyle güzelliklerin olduğu yerlerle karşılaşmak mümkün değil."

"Alınan tedbirler, kaza sayısını düşürdü"

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ise Kaymakam Çalık'ın Babadağ'daki yamaç paraşütü faaliyetinde çok başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

Babadağ'ın, dünyadaki sayılı yamaç paraşütü atlayış merkezleri arasında yer aldığına değinen Yıldırım, dünyada "Fethiye" veya "Muğla" denildiğinde akla ilk olarak Babadağ'ın geldiğini ifade etti.

Yıldırım, son yıllarda alınan tedbirler ve uygulanan yasaklarla yamaç paraşütü kazalarında ciddi düşüş olduğunu, kaza sayılarının düşmesinin de uçuş sayısını artırdığını kaydetti.

Osman Yıldırım, daha sonra, Babadağ'daki yamaç paraşütü faaliyetindeki başarılı çalışmalarından dolayı Kaymakam Çalık'a teşekkür plaketi sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Babadağ Yamaç Paraşütünde 'Marka' Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement