Babaeski'de "Minik Eller Resim Sergisi" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Babaeski'de "Minik Eller Resim Sergisi" Açıldı

Babaeski Palet Sanat Çocuk Atölyesi'nce 'minik eller resim sergisi' açıldı.

29.04.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Babaeski Palet Sanat Çocuk Atölyesi'nce 'minik eller resim sergisi' açıldı.

Babaeski Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergi açılışına, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, sivil toplum örtü temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ressam Füsun Sünnetçioğlu, burada yaptığı konuşmada, öğrenciler tarafından hazırlanan sergide güzel eserlerin bulunduğunu söyledi.

Resim çizmenin insanları fiziki ve zihinsel olarak rahatlattığını ifade eden Sünnetçioğlu, öğrencilerin atölye çalışmalarında hayal dünyalarını tuvale yansıttığını belirtti.

Resim çizmenin sadece bir yetenek işi olmadığını vurgulayan Sünnetçioğlu, "Resim çizen bir kişinin hayal dünyası da ufku da geniş olmalı. Düşündüklerini, hayalindekini, gördüğünü tuvale yansıtmak kolay değil. Resim çizmek sadece bir yetenek işi değildir. 5-12 yaş grubundan oluşan öğrencilerimiz değişik tekniklerle, farklı atölye çalışmaları ile etkinlikler yaptı. hayal güçlerini ve kendi iç dünyalarını resme yansıtmakta çok başarılılar. Çocuklara bu fırsatın verilmesi gerekiyor. Çünkü bir şekilde içlerindeki o duyguları dışa vurabilecekleri bir mecra yok" şeklinde konuştu.

Sünnetçioğlu, 14 öğrenci tarafından 2 yıl boyunca yapılan atölye çalışmasındaki yaklaşık 120 eserin bulunduğu serginin 1 Mayıs Cuma gününe kadara açık olacağını kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından Hacı ve beraberindekiler sergiyi gezerek Sünnetçioğlu ile öğrencilerden resimler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Babaeski'de 'Minik Eller Resim Sergisi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement