Babalar Günü - Son Dakika
Yerel

Babalar Günü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, babalığın, dünyanın en güzel duygularından biri olduğunu söyledi.

13.06.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, babalığın, dünyanın en güzel duygularından biri olduğunu söyledi.

Kocamaz, 'Babalar Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, babaların doğaları gereği annelere göre çocuklarına biraz daha mesafeli olsa da onları sevme, koruma ve fedakarlık konusunda annelerden eksik yanlarının bulunmadığını belirterek, "Gerek annelerimize gerekse babalarımıza özellikle yaşlılık dönemlerinde daha fazla özen göstermemiz ve onları kesinlikle hor görmememiz gerekmektedir. Yüce Allah bize, yanımızda yaşlanan anne-babamızdan şikayet etmememizi ve isteklerini yerine getirmemizi istemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm babaların gününü en içten duygularla kutluyor, şu an aramızda olmayan babalarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, babaların son derece cefakar bir şekilde evlatlarını yetiştirdiğini, onların kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Soma faciasının sıcaklığını koruduğu şu dönemde mesajının daha iyi anlaşılacağını belirten Tollu, "Soma'da babasız kalan evlatlarımıza Allah'ım sabırlar versin. Onlar için babalar günü zor bir gün olacaktır. Dolayısı ile tüm bunları düşünüp, babalarımıza daha çok değer verelim. Onların kıymetini iyi bilelim. Onların sayesinde bugünlere geldik. Babalarımıza layık evlatlar olmalıyız. Sadece yılda bir gün, alınan bir hediye ile baba sevgisi olmaz. Babalarımıza minnet duyuyoruz" diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk de, anne ve babaların, çocuklarının ilk öğretmenleri olduğunu belirtti. Mutlu ve güven dolu gelecek hazırlamak için çaba gösteren tüm babaların değerinin bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Eş Başkanlar, "Sadece varlıklarıyla bile çocuklarına güç veren aile yapısı, babalara önemli görev ve sorumluluklar yüklüyor. Çocuk gelişimi ve eğitiminde zamanın önemi büyüktür. Zamanı verimli biçimde değerlendirerek çocukların geleceğine doğru bir yön verilebilir. Babanın yaşama, ailesine ve eşine yaklaşımı, çocuklarını doğrudan etkiler. Bu açıdan çocuklarına rol model olabilen, yaşama doğru bir pencereden bakmayı öğretebilen tüm babaların bu anlamlı gününü kutluyoruz" şeklinde konuştular. - MERSİN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement