Babalar Yurtdışında Kaçak, Oğullar Türkiye'de Cezaevi'nde - Son Dakika
Güncel

Babalar Yurtdışında Kaçak, Oğullar Türkiye'de Cezaevi'nde

Babalar Yurtdışında Kaçak, Oğullar Türkiye\'de Cezaevi\'nde

* Samanyolu eski yönetim kurulu başkanı'nın oğulları ve yeğeni : Babalarımızdan dolayı bu soruşturmaya dahil edildik"Geçtiğimiz ay Bulgaristan'a kaçmak isterken Edirne'de yakalanan Hasan, Hüseyin ve Bekir Çelik "FETÖ/PDY'ye finansal destek" soruşturmasında tutuklanıp cezaevine konulduHaber: Arzu KAYA, İstanbul DHAFETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma yürütülen Samanyolu televizyonu eski yönetim kurulu başkanı Ali Çelik'in oğulları ve yeğeni tutuklandı.

02.09.2016 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Samanyolu eski yönetim kurulu başkanı'nın oğulları ve yeğeni : Babalarımızdan dolayı bu soruşturmaya dahil edildik"

Geçtiğimiz ay Bulgaristan'a kaçmak isterken Edirne'de yakalanan Hasan, Hüseyin ve Bekir Çelik "FETÖ/PDY'ye finansal destek" soruşturmasında tutuklanıp cezaevine konuldu

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma yürütülen Samanyolu televizyonu eski yönetim kurulu başkanı Ali Çelik'in oğulları ve yeğeni tutuklandı.

KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

Soruşturma kapsamında örgütün üst düzey yöneticisi olduğu belirlenen Ali Çelik'in oğulları Hasan ve Hüseyin ile yeğeni Bekir Çelik 7 Ağustos 2016 tarihinde Kapıkule Gümrük Kapısı'nda Bulgaristan'a kaçmak isterken yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şüpheliler soruşturmayı yürüten Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

"HİMMET YADA HERHANGİ BİR BAĞIŞTA BULUNMADIM"

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde sorgusu yapılan şüphelilerden Bekir Çelik, operasyon yapılan Pinhan isimli restoranda babasının ortaklığının olduğunu söyleyerek, "Benim bu şirkette hiç bir zaman ortaklığım olmamıştır. FETÖ/PDY ile hiç bir alakam yoktur. Bu örgütün evlerinde kalmadım, herhangi bir toplantılarına da katılmadım. Himmet ya da herhangi bir bağışta bulunmadım. Babam Ahmet Çelik ile amcam Ali Çelik şu anda yurt dışındadır" dediği öğrenildi.

"BABALARIMIZDAN DOLAYI SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLDİK"

Şüphelilerden Ali Çelik'in oğlu Hasan Çelik, "FETÖ ile hiç bir alakam yoktur. Herhangi bir şekilde toplantılarına katılmış değilim. Ben kendi halinde bir öğrenciyim. 15 Temmuz'da yaşanan süreçten endişe duyduğum için yurt dışına çıkmaya karar verdik, endişelerimiz de gerçek oldu. Babalarımızdan dolayı bu soruşturmaya dahil edildik" diye konuştuğu kaydedildi. Bir diğer şüpheli Hüseyin Çelik'in ise sorgusunda, aile büyüklerinin kendilerini yurt dışına çıkarmak istediklerini ve ailesinin ısrarı ile yurt dışına çıkmaya çalıştığını öne sürdüğü belirtildi.

3 ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

Hakimlik kararında, şüpheliler hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet " ve "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından soruşturma yürütüldüğü, şüphelilerden Bekir ve Hüseyin Çelik hakkında daha önceden verilen adli kontrol kararı olmasına rağmen, bir diğer şüpheli Hüseyin Çelik ile birlikte 7 Ağustos tarihinde illegal yollardan Edirne'den yurt dışına çıkmaya çalıştıkları sırada yakalandıkları belirtildi. Şüpheliler aleyhine kuvvetli suç şüphesi olarak kabul edilebilecek somut delillerin bulunduğu ifade edilen kararda 3 şüphelinin de tutuklanmalarına karar verildiği anlatıldı.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul merkezli 3 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Maltepe'de bulunan Pinhan Restorant'ta, FETÖ/PDY ile ilgili toplantılar yapıldığı, terör örgütüne finansman sağlandığı iddiaları üzerine Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 3 1 Mayıs 2016 tarihinde gözaltına alınan şüphelilerden 20'si tutuklanırken, şüphelilerden Bekir ve Hüseyin Çelik'in de aralarında bulunduğu 5 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Öte yandan örgütün üst düzey yöneticilerinden olduğu belirlenen Ali ile Hasan Çelik'in de aralarında bulunduğu firari 30 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babalar Yurtdışında Kaçak, Oğullar Türkiye'de Cezaevi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement