Babalara Okulda Masal Anlattırdı, Yılın Öğretmeni Seçildi - Son Dakika
Güncel

Babalara Okulda Masal Anlattırdı, Yılın Öğretmeni Seçildi

Yedinci sezonun üçüncü Fark Yaratan'ı Türkiye'de babaların okul öncesi eğitime katılımlarını artırmak için "Baba Bana Bir Masal Anlat" Projesi'ni geliştiren Nurten Akkuş oldu.

27.11.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Vakfı'nın toplumsal sorunlara çözüm üreten "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" anlattığı Fark Yaratanlar programı, yedinci sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanarak internet ortamında paylaşılmasına dayanan "Fark Yaratanlar" programı, çalışmaların izleyenlere ilham vermesini, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Samsun Ayvacık Anaokulu'nda 7 yıldır idareci olarak görev yapan Nurten Akkuş, çocuklar için daha iyi bir gelecek kurabilmek hedefiyle "Baba Bana Bir Masal Anlat" Projesi'ni hayata geçirdi. Akkuş proje kapsamında, Ayvacık ilçesinde çocuğu anaokulunda okuyan babaları en az bir kere olacak şekilde belli bir takvime göre okula davet ediyor, onlara eğitimler ve baba-çocuk ilişkisi konulu seminerler veriyor. Babalar okulda çocuklarıyla birlikte masal okuma, drama sahneleme ve şarkı söyleme gibi faaliyetler gerçekleştiriyor. Sınıf içi aktiviteler ise her hafta başka bir çocuğun babası tarafından yürütülüyor.

Akkuş'un Marmara Üniversitesi tarafından incelenen projesi, Ulusal Okul Öncesi Eğitim Kongresi'nde sunularak diğer illerdeki okullara da örnek gösterildi. 2011 yılından beri devam eden proje 20 farklı ildeki anaokullarında da uygulanmaya başladı. Proje sayesinde her yıl yüzlerce baba okul öncesi eğitim sürecine katılarak çocukları ile sınıf içi çalışmalarda yer alıyor.

Baba-çocuk ilişkisini geliştirmeye yardım ediyor

Nurten Akkuş'un hayata geçirdiği proje ile babalar eğitime katılmakla kalmıyor, aynı zamanda çocuğun öz güven duygusunu geliştirmesine de yardımcı oluyorlar.

Göreve başladığı andan itibaren hayata geçirdiği Baba Bana Bir Masal Anlat, Empati Okulu ve Oyuncak Kumbarası projeleriyle ilham kaynağı olan Nurten Akkuş okul öncesi eğitimcileri tarafından örnek gösterildi. Samsun Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, 2015'te Eğitim Yönetimi Okul Geliştirme Merkezi (EDOG) kurucusu ve yöneticisi olan, aynı zamanda Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde görev yapan Doç. Dr. Mustafa Yavuz'un organize ettiği "Yılın Öğretmeni" anketinde "Yılın Öğretmeni ve İlham Veren Yöneticisi" seçildi.

Projesiyle babaları ve çocukları kaynaştırarak babaların dünyasında, çocukların geleceğinde kocaman bir fark yaratan Nurten Akkuş'un hikâyesi 27 Kasım 2015 tarihinden itibaren, www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube'da yayında olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Babalara Okulda Masal Anlattırdı, Yılın Öğretmeni Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement